Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lis 07, 2012 12:19 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Wydaje mi się, że był w jakiejś paszczy. Pani Doktor, co prawda zastanawiała się nad jakąś inną możliwością powstania urazu, bo z zewnątrz jeżu wyglądał na całego. Ale znalazła na ciele mały strupek, pokryty zlepionymi igłami. Dlatego myślę, że to dziura po zębie. U Cypisa było bardzo podobnie, tylko dziurki po zębach były większe.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro lis 07, 2012 20:10 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Nemi ja jak przyniosłam naszą Kicie z działki,poszarpaną przaz psa do starszego weta od dżwi mnie pytał gdzie kot ma dziury po psich zębach. Miał dwie z których sączyła się krew,żadnych innych oznak tragedii.Kot miał oderwana skorę od mięśn,oderwane płuca,bąble powietrza wychodziły na grzbiecie,kilka żeber i łape wyrwane ze stawu.Diagnoza-uśpić,drugi wet to samo-uśpić.Nie uśpiliśmi jest z nami ponad 10 lat,ma tylko lekko wężowe ruchy i strach gdy gdzieś zaszczeka pies.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Śro lis 07, 2012 23:49 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Fumciu, też zauważyłam, że wszystko zależy od woli zwierzaka, żeby przeżyć. A ta z reguły jest bardzo duża, wystarczy tylko trochę pomóc. Grodzio już po pierwszej dawce antybiotyku poczuł się lepiej, grasuje po klatce... ale nadal je tylko chrupy :roll:

I robi miny pod tytułem "znaleźli kolejną ofiarę .. znów będą mnie dręczyć :| "

Obrazek

Jutro muszę się umówić z Oziem na kontrolę :strach: Będziemy uprawiać partyzantkę, bo całkiem rozpadł się nam transporter. Ale już musimy iść. Tym bardziej, podobno są jakieś leki pomagające regenerować ścięgna, więc musimy dopytać.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw lis 08, 2012 7:59 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

"znaleźli kolejną ofiarę .. znów będą mnie dręczyć
"
Każdy by tak myślał, jakby go w misce żółtej trzymali :wink:

Ja sobie musze zapamietać gdzie fumcia napisała o rannym kocie. Bo jak czytam/słyszę to propozycje zabicia zwierzaka bo ma łapę do amputacji np. to mi sie ... wszystkie narzędzia otwierają.. :evil:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 08, 2012 17:39 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Ten nos przeświecający przez miskę :lol:
Niech szybko zdrowieje ta kolczasta kulka i nabiera ciała.
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Czw lis 08, 2012 18:15 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Cudny Grodzio. Oby szybko doszedł do siebie.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw lis 08, 2012 22:41 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Oj tam... ładna żółta miska przecież jest :wink:

A tu Grodzio dochodzi do siebie, po przepłukiwaniu i zastrzyku domięśniowym zrobionym przeze mnie.

Obrazek

Myślę, że czuje się już znacznie lepiej. Dziś pogryzł i mnie, i Panią Doktor. Ale zdecydowanie było to gryzienie ostrzegawczo-dyscyplinujące, bo wszystkie palce są na miejscu i nic nie trzeba było szyć 8)
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw lis 08, 2012 22:46 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Cudny Grodzio, ah. :D

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie lis 11, 2012 14:43 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Jak Grodzio, Ozzi i reszta mieszkańców Jeżurkowa?
Wyprowadzili się wszyscy czy co, że taka cisza?
Zakładam, że wszystko OK?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 11, 2012 19:14 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

O Grodziu se podglądnęłam na fb :>

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie lis 11, 2012 19:53 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Ale ja pożądam relacji! Opowieści! Pewnej dozy humoru...
No, w ogóle niech sie ktoś odezwie!

Fb nie lubię. Wchodzę jak już muszę :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 11, 2012 20:20 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

halo,ja też tęsknię za jażynami.A kocięta jak?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Nie lis 11, 2012 23:28 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Megana pisze:O Grodziu se podglądnęłam na fb :>

Ale Wam piszę wszystko najpierw, a później wysyłam do opublikowania na FB :P Sama nie mam zdrowia do walki z tym ustrojstwem. No ... tylko zdjęcie zainstalowanych domków pojawiło się najpierw na FB, ale sytuacja była wyjątkowa. Domki teraz wyglądają tak :

Obrazek

Generalnie ich nie widać :wink: Zabrakło nam sianka, więc wygląd jeszcze się trochę zmieni. Na domki nałożymy sianko, które pojawi się w trakcie tygodnia i dołożymy polanek. Może zresztą dobrze, że zabrakło sianka, bo jeszcze jest ciepło, więc nie jest ono niezbędne. A sytuacja była wyjątkowa, ponieważ w piątek miałam urlop, żeby zrobić porządek z domkami i jechać z Oziem na kontrolę. Dziarsko udało nam się wspólnie z M pookładać domki drewnem, wyhasać psy i udać się na kontrolę z Ozulą. Pan Doktor powiedział, że jeśli wziąć pod uwagę fakt, że miał zerwane wszystkie więzadła (nie tylko krzyżowe) to jego stan jest bardzo dobry. Powiedział też (co doprowadziło M, niemal do zejścia śmiertelnego), że mamy kocura rehabilitować do marca 2013 :roll: W miejsce ograniczania ruchu, mamy zapewnić jednostajny, dość szybki ruch po płaskim podłożu... i że najlepsza byłaby bieżnia wodna. O dziwo, przy pracy mamy "psychodnię", w której taka bieżnia jest ... ale już widzę Ozia, jak pedałuje w wodzie :strach: No i Doktor powiedział też, że już więcej nie chce nas widzieć :| Ale to, myślę, jest jednak dobrym znakiem.

Po powrocie z lecznicy planowałam jeszcze zrobić kilka rzeczy, pokazać Wam domki i wysłać je na FB.... Ale poczułam się tak strasznie słabo, że ledwo udało mi się wysłać informację, dotrwać w jakim takim stanie do wizyty Pani Doktor... a później najzwyczajniej w świecie padłam. Chyba nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło. W sobotę było nie lepiej, a musiałam iść do pracy. Na szczęście dziś już wracam do normy.

Grodzio jest strasznym gryzakiem :roll: Dziś po raz pierwszy musiałam zrobić wszystkie zabiegi sama.... to co najtrudniejsze zrobiła Pani Doktor. Pozostały tylko zastrzyki i smarowanie gojących się ranek balsamem. Po powrocie, bez jakichś większych stresów zabrałam się za niezbędne czynności. A tu, kurczaki ... Grodziowi odpadł kawałek pleców :strach: Ale już nie maltretowałam Pani Doktor telefonami, co mam z tym zrobić. Był wielokrotnie oczyszczany, bierze antybiotyk - nic szczególnego nie powinno się dziać. Tej ranki nie balsamowałam, bo nie wiem czy się do tego nadaje. Zadzwonię jutro ... Po raz pierwszy Grodziowi znacznie podniosła się waga, więc myślę, że nic się nie stanie 8) M mówi że Grodzio jest śliczny :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon lis 12, 2012 0:13 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Do marca? Też bym padła. Bieżnia wodna? A kto potembędzie leczył kota na serce? 8O
Masę pracy zrobiliście.

Grodzio biedactwo, niech dochodzi do siebie.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon lis 12, 2012 7:44 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Jak to kawałek pleców?? Grodziowi?? Znaczy co - igły,czy ta oderwana skóra - odrośnie z igłami :?: Jak on się ogólnie czuje - jeże mają jak z progiem bólu? Wiesz coś?
Ale poza tym to te jeże mają u Ciebie takie warunki lokalowe [inne też ], że ja to się dziwię, iż w ogóle się stamtąd wyprowadzają :mrgreen:

Oj, gdzieś dopiero co czytałam, tu na forum, jak kotek chodził po takiej bieżni. Niechętnie, ale chodził.

Zdjęcia poprosimy.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]