Matko czemu nie mogę mieć czwratego kota, gdybym mogła już bym ją brała

Jest cudna, miziak, wszystko sobie daje robić koło siebie bez problemu - jest cuuuuuudnaaaaa

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mara S pisze:A skąd wziąć 2-3 osoby na dyżur skoro nie ma nawet 1? Poza tym zawsze można brać rodzinę czy znajomych - nie ma zadnego zakazu w tej kwestii. Kiedyś ludzie mimo wszystko potrafili obstawiać dyżury i dawali radę ale teraz jakoś się wycofali. Dla mnie (poza nielicznymi poważnymi sprawami jak u WiesiaK) to wypalenie tylko często ukryte za różnymi wymówkami. Kotów i leków jest raz więcej/raz mniej - zawsze tak było. Akurat obecnie nie jest najgorzej.
Czy zastanawiałas się nad tym, że może także z Teresą, Martą i Beatą z dnia na dzień powiemy: sorki ja dziękuję, przerywam dyżury bo...
Jedni mieli prawo tak postąpić to i my chyba mamy...?
Czy myslisz, że ci którzy pozostali na regularne dyżury są w stanie udźwignąć cały tydzień na dłuższą metę? Będą robić po 4 dyżury bo ktoś inny nie zrobi nawet 1, choć kiedyś deklarował co innego?
wiesiak pisze:PRAGNĘ ZAWIADOMIĆ ŻE W PONIEDZIAŁEK O GODZINIE 23 ZAWIOZŁAM BERTUSIA DO JEGO NOWEGO DOMU !.Mały zamieszkał w Sosnowcu z w domu bez dzieci i zwierzat . Trochę szkoda ze jest sam bo on lubi być z kotami ale ma swojego pana i panią . Młodzi ludzie pracujący .Bertuś pomiauczał pomiałczał po moim odejściu a potem spał ze swoimi właścicielami w łózku.
Jak dostanę wiadomości i zdjęcia Bertulka to napiszę na forum. Proszę trzymać kciuki aby był zdrowy bo przez ten miesiąc u mnie miał jeszcze problemy ze zdrowiem..Umowę adopcyjną przywiozę do chatki i wpłacę pieniądze jakie przekazali mi jego włściciele dla naszych kotków.
Anett84 pisze:hej, mam pewien problem i nie wiem co to jest, jeden moich kociaków ma różowa plamke na brzuszku ok 1,5 cm średnicy
taka sucha skóra, nie ma tam sierści? czy to grzybica?da się domowymi sposobami leczyc cz prosto do Weta?
terenia1 pisze:wiesiak pisze:PRAGNĘ ZAWIADOMIĆ ŻE W PONIEDZIAŁEK O GODZINIE 23 ZAWIOZŁAM BERTUSIA DO JEGO NOWEGO DOMU !.Mały zamieszkał w Sosnowcu z w domu bez dzieci i zwierzat . Trochę szkoda ze jest sam bo on lubi być z kotami ale ma swojego pana i panią . Młodzi ludzie pracujący .Bertuś pomiauczał pomiałczał po moim odejściu a potem spał ze swoimi właścicielami w łózku.
Jak dostanę wiadomości i zdjęcia Bertulka to napiszę na forum. Proszę trzymać kciuki aby był zdrowy bo przez ten miesiąc u mnie miał jeszcze problemy ze zdrowiem..Umowę adopcyjną przywiozę do chatki i wpłacę pieniądze jakie przekazali mi jego włściciele dla naszych kotków.
Wiesiu to super wieścikciuki za Bertusia kiedyś biednego schroniskowego maluszka
aniaf pisze:Bardzo przepraszam, mam nadzieję że to nie jest niedyskretne pytanie- czy Kocia Chatka dostała już pieniążki z 1%?
skorpio pisze:zostanie zrobiony wybieg dla piesków, w sobotę wolontariusze w schronisku się zbierają i robią przygotowania do robienia wybiegu dla psiaków schroniskowych których jest cała masa,
Wybieg dla psów ma być zrobiony ze środków MZUK, mają na to środki !!!!
Mara S pisze:Nie trwierdżę, że kasa z 1% ma iść na leczenie ale nie zmienia to faktu, że wypadałoby by tak duże miasto choć w połowie się do kontenera dołożyło albo by skombinowali jakąś inną/tańszą opcję z przeznaczeniem na tę szczeniakarnię i kociarnię. Jestem przekonana, że gdyby chodziło o budynek dla UM to by się dało ale, że chodzi o zwierzaki to niech se stowarzyszenie za swą kasę i na swój koszt ściąga barak z drugiego krańca Polski
Filomen pisze:Mara S pisze:Nie trwierdżę, że kasa z 1% ma iść na leczenie ale nie zmienia to faktu, że wypadałoby by tak duże miasto choć w połowie się do kontenera dołożyło albo by skombinowali jakąś inną/tańszą opcję z przeznaczeniem na tę szczeniakarnię i kociarnię. Jestem przekonana, że gdyby chodziło o budynek dla UM to by się dało ale, że chodzi o zwierzaki to niech se stowarzyszenie za swą kasę i na swój koszt ściąga barak z drugiego krańca Polski
Mara - ja od kilku lat walczę o poprawę warunków w schronisku. Sytuacja z roku na rok się zmienia i idzie to w dobrym kierunku przy ogromnym wysiłku stowarzyszenia i niewielkim miasta.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 89 gości