Koty już nie w małej klatce.Nikon, Afra i Miszka w domkach !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 05, 2012 13:05 Re: Koty w małej klatce.DT na cito!FB,udostępniajcie!!!

jaga1666 pisze:U mnie standardowo=czyli gorzej :( maluch się bawi w całym mieszkaniu-lecz ma biegunkę :( Smektę podała Ewa-nie pomogło-za chwilę podam jeszcze raz.Do veta iść jutro nie mogę-sama się rozchorowałam a w moim przypadku to nie za wesoło.Żwirek sobie odpuścił,natomiast przestał jeść i leży smutny :( Szylcię nazwałam Lena,maluszka Misza-nie mogę nic wymyślić.Tak więc za różowo nie mam.Aktualnie Lena się gania z Miszą-moje koty śpią :mrgreen:

Czy juz lepiej z biegunka malutkiego :?:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pon lis 05, 2012 14:00 Re: Koty w małej klatce.DT na cito!FB,udostępniajcie!!!

Ania mówiła, że lepiej, ale pewno sama coś napisze.
A Afra odpoczywa, Nikon zaś morduje myszkę.
Obrazek Obrazek
Bohun, ten strachulec syczy na maluchy, przypuszczam, że się ich boi.One ważą coś około kilograma, a on najmniej pięć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lis 05, 2012 17:26 Re: Koty w małej klatce.DT na cito!FB,udostępniajcie!!!

Po raz pierwszy spotykam się z czymś takim :ryk: Kotki chodzą do kuwetki jednocześnie.Najpierw razem zrobiły siusiu, a za chwilę kupki.W kuwecie zmieściłyby się i cztery takie "olbrzymy".Robiłam zdjęcia, również w czasie defekacji :oops: Efekt też sfotografowałam, jako dowód, że biegunki nie ma.Teraz szaleją w tzw.dużym pokoju, to dla nich jak stadion, zwłaszcza po ciasnocie łazienkowej.Afra jeszcze troszkę nieufna, ale Nikon jest totalny luzak.Uwielbiam je :1luvu: :1luvu:
Zawsze razem
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zdjęcie tego, co zostawiły w kuwetce mam, ale już nie wkleję, tego im nie zrobię :mrgreen:

ewar

Post » Pon lis 05, 2012 19:09 Re: Koty w małej klatce.DT na cito!FB,udostępniajcie!!!

marysienka pisze:
jaga1666 pisze:U mnie standardowo=czyli gorzej :( maluch się bawi w całym mieszkaniu-lecz ma biegunkę :( Smektę podała Ewa-nie pomogło-za chwilę podam jeszcze raz.Do veta iść jutro nie mogę-sama się rozchorowałam a w moim przypadku to nie za wesoło.Żwirek sobie odpuścił,natomiast przestał jeść i leży smutny :( Szylcię nazwałam Lena,maluszka Misza-nie mogę nic wymyślić.Tak więc za różowo nie mam.Aktualnie Lena się gania z Miszą-moje koty śpią :mrgreen:

Czy juz lepiej z biegunka malutkiego :?:

Biegunka u Miszy jakby mniejsza-kurczaka gotowanego dostaje :ok: suchą karmę-jestem aktualnie chora i sprzątanie kuwet jest dla mnie problemem-3 dni nie mogę wychodzić z domu tak więc muszę wizytę u veta odłożyć .To że nie mam firanek-nie lubię :roll: mały doi cyca :1luvu: Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Wto lis 06, 2012 5:59 Re: Koty w małej klatce.DT na cito!FB,udostępniajcie!!!

Moje maluchy dostały wczoraj troszkę serka bielucha a na kolację całkiem sporo surowej, sparzonej wołowiny.Jadły, aż im się uszka trzęsły.W ogóle jedzą wszystko, nie ma z nimi problemów.Teraz dostały mokrą karmę, ale nie zjadły jeszcze wszystkiego, nie są bardzo głodne.Bawią się jednak, za chwilę pewno dokończą śniadania.Kuwetka czysta, spały więc w nocy.

ewar

Post » Wto lis 06, 2012 10:22 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Maluszki pojadą razem do DT, sherina, jesteś wielka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Pomożemy finansowo, szybciutko postaram się zrobić bazarek, fanty mam.Najważniejsze, ze malce będą razem, a sherina na pewno znajdzie im cudowne domki.Jejku, ale się cieszę :dance: :dance2: :dance:
Nikon i Afra po wizycie u weta.Mają ok.7 tygodni, są zdrowiutkie.Zero kk, zero świerzbu, są natomiast zapchlone :evil: Tydzień czasu były w lecznicy, nie spodziewałam się, że nie zostało to sprawdzone.Zostały odrobaczone, nie mogę od razu pryskać fiprexem ( mam!, uff), ale do DT pojadą już czyściutkie, jestem pewna.Musimy z Anią potraktować wszystkie koty tym preparatem, nie ma wyjścia.

ewar

Post » Wto lis 06, 2012 12:10 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Zaraz sprawdziłam Miszę i Lenę-u Miszy czysto-u Leny ślad po pchłach-mam to pierwszy raz w życiu :( Misza zjadł gotowanego kurczaka i śpi-zobaczymy co z kupką bo jeszcze nie było.Lena załatwia się normalnie-ale już Miszkę do dojenia nie dopuszcza :(

jaga1666

Post » Wto lis 06, 2012 12:23 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Musiałam zrobić pranie, nie chciałam Nikona i Afry denerwować hałasami i zamknęłam w pokoju.Ależ szalały :ryk: Jedno zrobiło siusiu, a drugie kupkę w kuwetce, dziwne, bo zawsze robią to samo jednocześnie.Nikon bardzo się drapie, Afra mniej, ale tak mi ich szkoda :cry: Tyle czasu te pchły im dokuczają, a ja dopiero jutro wieczorem, albo w czwartek rano będę mogła im pomóc.Nie można odpchlać i odrobaczać jednocześnie.Parafinki troszkę dałam na poślizg, tak na wszelki wypadek.Kupkę sprawdziłam, robaków nie zauważyłam, ale to chyba jeszcze za wcześnie.

ewar

Post » Wto lis 06, 2012 13:24 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

U mnie też w kupce robaków nie ma :D ale lepiej na zimne dmuchać :D Siostra kupiła myszki i Misza gania po całym mieszkaniu :D Żwirek się z nim bawi :piwa:

jaga1666

Post » Wto lis 06, 2012 17:23 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Koty u Ani odpchlone, u mnie odrobaczone.Potem będzie na odwrót.Jedno z moich zrobiło rzadką kupkę,nie wiem które, drugie piękną.Jedzą to samo i apetyty mają ogromne.To dobrze, bo szaleją tak, że muszą uzupełniać kalorie.Wetce też się wydaje, że Nikon i Afra mają nieco dłuższy włos.Najsilniejszy z rodzeństwa jest Nikon, Afra i Miszka są delkatniejsi.Zrobiłam mnóstwo zdjęć, zaraz je wkleję
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek-ogonek braciszka jest podusią :P
A tu Misza i jego mama.Szylkretkom trudno zrobić zdjęcie, a i fotograf taki sobie :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na jakiś czas mam dość robienia i wklejania zdjęć :mrgreen:

ewar

Post » Wto lis 06, 2012 17:33 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Lenka robi kupy piękne-Miszka wstał,dorwał się do serduszek i fieta i rozrabia.Kupy dzisiaj nie było-ale fajnie tak o kupkach pisać.Ogólnie jest bardzo żywy,biega z myszkę-mama go odpycha.Uwielbiają zabawę w miednicy,zapasy-dojenie jednak się skończyło :mrgreen:

jaga1666

Post » Wto lis 06, 2012 17:46 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Wątki kociaków i wątki na forum niemowlęcym w zasadzie są "wydalnicze" :mrgreen: Są i zdjęcia.Ja też mam, ale nie wkleiłam.Po odrobaczeniu mogą być sensacje.Lepiej, żeby jednak były luźniejsze kupki niż odwrotnie.
Napiszę o Lenie i Miszce, bo je dzisiaj odwiedziłam.Lena jest jeszcze chudziutka, ale bez dramatu.Karmiła kocięta, nie jest dużą kotką, to z pewnością wpłynęło na jej zdrowie.Na szczęście dużo je, nadrobi wszystko.Pozbędziemy się robaków, potem wysterylizujemy i kicia odżyje.Miszka jest uroczy, jak to koci malec.Bryka, chce się bawić.Nie słyszałam, żeby mruczał, Afra też nie, za to nadrabia Nikon.

ewar

Post » Wto lis 06, 2012 21:02 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

O kupalach to ja też lubię rozmawiać :twisted: na forum o kocich a w piaskownicy o tych dziecięcych :wink:
Moja starsza Zuzia już nie może się doczekać maluszków i pyta, czy będzie mogła spać z nimi.
Pamiętasz Ewar jak spała z poprzednimi ? Gdzieś miałam fotki, ale nie mogę znaleźć.

Mamusia będzie szukała DS ? Można ją poogłaszać, jest śliczna :)
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto lis 06, 2012 21:11 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Wysterylizuję i zaszczepię Lenkę i będziemy szukać DS-nie ma innej opcji.Dobrze że maluszki mają tyle szczęścia :ok: tydzień w transporterku-dziękuję :1luvu:

jaga1666

Post » Śro lis 07, 2012 5:41 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

sherina pisze:O kupalach to ja też lubię rozmawiać :twisted: na forum o kocich a w piaskownicy o tych dziecięcych :wink:
Moja starsza Zuzia już nie może się doczekać maluszków i pyta, czy będzie mogła spać z nimi.
Pamiętasz Ewar jak spała z poprzednimi ? Gdzieś miałam fotki, ale nie mogę znaleźć.

Mamusia będzie szukała DS ? Można ją poogłaszać, jest śliczna :)

Oczywiście, że pamiętam te zdjęcia :lol: Tylko nie jestem pewna, czy maluchy dadzą jej spać, są takie rozbrykane.Lgną jednak do ludzi, są takie słodziutkie :1luvu: Nikon zwłaszcza jest jak niedźwiadek, a mruczy na sam widok człowieka.One też myślą żołądkiem :mrgreen: Wczoraj dostały surowego, sparzonego indyka i myślałam, że zjedzą też miseczki.Daję im też biały serek i śmietankę, wszystko im smakuje.To maluszki, muszą jeść często i obserwuję, czy nie ma sensacji żołądkowych.Przed chwilą Nikon zrobił ładną kupkę-kontynuujemy więc temat :mrgreen:
Szylcia Lena będzie szukała domu, ogłosimy ją oczywiście.Na razie wizyta u weta, sterylka..itd.Ona jest bardzo grzeczna, ale jeszcze nie do końca ufa ludziom.Nie dziwię się , zgotowali jej taki los :cry: Musi odpocząć od maluchów, nabrać ciałka i uwierzyć, że nic już złego jej w życiu nie spotka.

ewar

[poprzednia][następna]