MB&Ofelia pisze:Na persach co prawda się nie znam, ale co do jedzonka, to coś mogę doradzić. Jeżeli kocurek chętnie je surowe mięso, to poczytaj o diecie Barf dla kotów (jest nawet forum Barfny Świat). Dieta jest oparta na surowym mięsie z suplementami (tj. jak tauryna, mielone skorupki jaj kurzych, drożdże piwne, pleje rybne itp.). Z włąsnego doświadczenia mogę stwierdzić, że ta dieta dobrze wpływa na sierść kota - moja Ofelia ma mięciutkie futerko i, jak na nią, jest całkiem nieźle ofutrzona. No i jeżeli twój persik był do tej pory źle żywiony, to dzięki Barfowi uzupełni niedobory różnych składników. Na początku można się trochę przerazić przygotowywaniem mieszanki, ale nie taki diabeł straszny jak go malują.
Czytałam o tym sporo, nie przerażają mnie mieszanki. Problem jest jednak jeden, Maciek (pers) zaczyna wyjadać saszetkowe jedzenie mojej Kici, a ona nie ma zamiaru ruszyć surowego mięsa. Nie wiem jak ją przekonać. Myślę, że mogłabym przejść na dietę Barf, jednak nie wiem jak ją przekonać do tego, chciałabym żeby oba kotki dobrze się odżywiały. Teraz szukam gdzieś w miarę tanich suplementów. Czy można je kupić u weta lub w sklepie zoologicznym? Czy taniej i lepiej przez internet ?
Dziękuję wszystkim za pomoc, cieszę się, że jest tak dużo osób, które na prawdę dbają o kocie życie..

)