Trzy baby i dwa rude... wesoła gromadka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 05, 2012 10:19 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Nelly pisze:
Hannah12 pisze:Tak, teraz nie wiadomo co wybrać.
Chociaż większość ma podobne funkcje, melodie itp, tylko należny trafić która lepiej przemówi do wyobraźni/ gustu dziecka.

Nie wiesz przypadkiem jakim cudem my jesteśmy bez takich dzisiejszych zabawek rozwinięte umysłowo? :lol: Bo jak czytam, że wspomaga rozwój tego i tego itd. to mam przekonanie, że bez tego ani rusz :lol: I tłumaczę mężowi, że mała MUSI mieć karuzelę bo to wspomaga rozwój itd. itd. tego i tego itd. I kiedyś teraz, o coś tam miałam do niego coś :lol: a on mi odpowiedział "bo ja nie miałem karuzeli!" :ryk:
Mamy nowe powiedzonko :lol:

Twój TZ ma rację :mrgreen: Czy my byliśmy tacy mądrzy jak maluchy teraz. Wcale. Teraz była babcia i szukała dla trzylatki kolorowanki z rebusami. Tłumaczyłam kobiecie że to za wcześnie. Ale ona twardo, że ma być. I że pewnie tylko w dużym mieście są. To położyłam jej na ladzie takie kolorowanki. Zgłupiała jak zobaczyła i grzecznie wzięła takie z jednym dużym obrazkiem na stronie :piwa: Po tygodniu uśmiechnięta przyszła po następną :ok: :ok: I z komentarzem: to synowa się uparła, ale MY miałyśmy rację :piwa: kupiła dwie.
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon lis 05, 2012 11:17 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Hannah12 pisze:Tak, teraz nie wiadomo co wybrać.
Chociaż większość ma podobne funkcje, melodie itp, tylko należny trafić która lepiej przemówi do wyobraźni/ gustu dziecka.

Każda zabawka trafi do wyobraźni dziecka, ale trzeba maluszkowi pokazać i pobawić się z nim. Samo kupowanie to jeszcze za mało by pobudzić rozwój. I dziewczyny jak już pójdziecie z dzieckiem do sklepu, to błagam nie wychodźcie bez kupienia chociaż balonika. Dostaję jaśnistej jak dzieciak z płaczem wychodzi bo mamunia/babunia tylko była z nim pooglądać a dostanie za dwa tygodnie :twisted: Albo stwierdzenie, źle wybrałeś , tego nie kupię. :twisted:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pon lis 05, 2012 20:09 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Tosiula, nie ma obawy. Ja wychowałam dwie córki.
Dzisiaj bawiłyśmy się z wnuczusią w podawanie sobie zabawek.
Oglądałyśmy książeczki i bardzo jej się podoba słowo cat - zaśmiewała się na głos.
Z piosenek hitem teraz jest Panie Janie i dzwon który robi bim bom, bo moja głowa przy bim bom wykonuje ruch. Ola go teraz naśladuje i tak sobie śpiewamy i kołyszemy głową.
Jak na razie to przy czytaniu prostych wierszyków najważniejszy jest teatrzyk który robimy ciałem, festami i głosem.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto lis 06, 2012 1:24 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

tosiula pisze:Twój TZ ma rację :mrgreen: Czy my byliśmy tacy mądrzy jak maluchy teraz. Wcale. .

Mówisz? No w ogóle świat poszedł niesamowicie do przodu przez te lata - niesamowicie! To i ludzie mądrzejsi będą. Myśmy nie mieli informacji z zewnatrz, ze świata nieomal w ogóle, tata i mama to byli nauczyciele. Jak coś chciałaś wiedzieć to pytałaś taty, mamy i od ich wiedzy, patrzenia na świat dużo zależało a teraz google zna wszystkie odpowiedzi i jest cała masa innych żródeł. Eee długo by pisać. Nie wiem tylko czy to dobrze dla tzw. więzi międzyludzkich. Mam wątpliwości. No ale i tak niczego nie zawrócimy :) Świat gna do przodu! Marudzę....

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro lis 07, 2012 14:37 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Rolą rodzica jest uczenie dziecka więzi międzyludzkich
jasne że łatwiej jest powiedzieć dziecku wygooglaj sobie niż porozmawiać z nim ale czy warto
A dzieci są różne i rolą dorosłych jest nauczyć je właściwego spojrzenia na świat
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Sob lis 10, 2012 15:39 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Mrubry. Ja cały czas śpię.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lis 10, 2012 22:06 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

czarna.wdowa pisze:Rolą rodzica jest uczenie dziecka więzi międzyludzkich
jasne że łatwiej jest powiedzieć dziecku wygooglaj sobie niż porozmawiać z nim ale czy warto
A dzieci są różne i rolą dorosłych jest nauczyć je właściwego spojrzenia na świat

Ale chodzi mi o to właśnie, że one wolą sobie wygooglać niż czekać na mamę i pytać, mamę, która i tak wie mniej niż internet.
Troszkę demonizuję :)

Nelly

Post » Sob lis 10, 2012 22:07 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Cześć baby i rude :)

Nelly

Post » Nie lis 11, 2012 15:52 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Pozdrowienia z pracy :mrgreen: Nawoziłam zabawek i teraz muszę je zmagazynować, bo jak zacznę sprzedawać to nie dojdę do ładu na inwenturze :roll: A tyle tych faktur do zakartotekowania :evil: Ale najważniejsze że zabawki się podobają i znikają. Przywiozłam też trochę garnków i innych zaczyń kuchennych. Olkuszoskie są tak drogie, że chyba same doprawiają obiad olbo coś równie genialnego potrafią :evil:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pon lis 12, 2012 8:42 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Nelly pisze:
czarna.wdowa pisze:Rolą rodzica jest uczenie dziecka więzi międzyludzkich

Ale chodzi mi o to właśnie, że one wolą sobie wygooglać niż czekać na mamę i pytać, mamę, która i tak wie mniej niż internet.
Troszkę demonizuję :)

To chyba zależy od dzieci i od rodziców
U mnie do tej pory jest tak że Młody chyba trochę z leniestwa woli poczekać na mnie i zapytać bo wujek google podaje różne, często sprzeczne informacje na dany temat
a ja nie wiedząc nie wstydzę się sięgnąć do internetu i przetłumaczyć mu na ludzki język to co oboje wyczytamy

tusiula :ok: dobrze że potrafisz znaleźć takie zabawki, które znikają bo to chyba podstawa sukcesu :ok:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon lis 12, 2012 9:50 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pon lis 12, 2012 11:29 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

tosiula pisze:Pozdrowienia z pracy :mrgreen: Nawoziłam zabawek i teraz muszę je zmagazynować, bo jak zacznę sprzedawać to nie dojdę do ładu na inwenturze :roll: A tyle tych faktur do zakartotekowania :evil: Ale najważniejsze że zabawki się podobają i znikają. Przywiozłam też trochę garnków i innych zaczyń kuchennych. Olkuszoskie są tak drogie, że chyba same doprawiają obiad olbo coś równie genialnego potrafią :evil:

A ja lubie te gary :wink:

A zdjecia beda kotow?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lis 14, 2012 16:10 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

hejka :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie lis 18, 2012 11:07 Re: Trzy baby i dwa rude... 100 nowych fotek - str 30 i 56

Miłej niedzieli :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Tosiulka??????
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

[poprzednia][następna]