KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 05, 2012 10:38 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Odnośnie psiaka Markotek wysłała mi coś takiego:
https://www.facebook.com/#!/events/2168 ... ext=create
Plis zróbcie z tym coś w sensie by jak najwięcej ludzi się dowiedziało

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 05, 2012 13:34 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:No cóż Dorota - bardzo dobrze, że ją wzięłaś :ok: :ok: :ok:

Podobnie postąpiła Twoja koleżanka - pnia Ola B. - znalazła ostanio zmarzniętego psiaka, który wlazł do autobusu i też go przygarnęła ale niestety - ona nie może go zostawić u siebie - ma już 3 psie znajdy i 3 koty i niestety ma zamiar oddać psa w środę do schoniska :cry: a psiak jest młodym kanapowcem :!: Bardzo proszę wszystkich o zrobienie mu wydarzenia na fb i rozpropagowanie (może wątek na dogo?) infa, że ma tylko 2 dni na znalezienie choćby DT....Wstawiam jedno zdjęcię
Obrazek,
ale mam więcej dzięki uprzejmości Marty, ale te wiecej to wyślę do Cookie i ewentualnie do innych osób zaznajomionych z fb. Piesek ma ok. roku i wygląda jak wydłużony terier, jest jeszcze naiwny i bardzo garnie się do ludzi :roll:

wysłałam fotki do znajomej, której mama myśli o wzięciu pieska, poprzedni odszedł kilka miesięcy temu
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lis 05, 2012 13:35 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dorota Wojciechowska pisze:Na mojej drodze staneła dzisiaj bura ewidentnie domowa kotka.
Jak jechałam po 14-tej do pracy przy przystanku na Jagiellońskiej błakała sie kotka ocierając się o ludzi.
Jak wracałam przed 20-tą nadal była w okolicy - przebiegała przez droge pod samochody. Spytałam w sklepie czy nikt nie pytał i nie szukał kota burego, ale nic nie wiedziały.
Kupiłam saszetkę. Kocia rzuciła się na jedzonko łapczywie.
Zostawiłam ją z jedzonkiem :twisted: i poszłam -------------------------------------------------
Poszłam do domu po transporterek.
Kicia sama weszła do transporterka za jedzonkiem i tak oto wylądowała w łazience.
Okazuje się że kicia jest chyba w ciaży (i pewnie dlatego wylądowała na ulicy)
Jest mega myziakiem i przytulakiem i ugniataczem.
Była bardzo głodna.
Jutro wkleję zdjęcia, zrobię ogloszenia i rozwieszę w okolicy.
Po południu pójdę do Lupusa - może ją rozpoznają :| , ale przynajmniej przebadaja i jak się potwierdzi że jest kotna to ją wysterylizuję, chyba że będą przeciwskazania.

Kicia jest cudna - około roczna :(

Robocze imię NINA
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak jest cudna to niech zostanie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lis 05, 2012 13:42 Re: KOCIA CHATKA część 23.

mir.ka pisze:
Mara S pisze:No cóż Dorota - bardzo dobrze, że ją wzięłaś :ok: :ok: :ok:

Podobnie postąpiła Twoja koleżanka - pnia Ola B. - znalazła ostanio zmarzniętego psiaka, który wlazł do autobusu i też go przygarnęła ale niestety - ona nie może go zostawić u siebie - ma już 3 psie znajdy i 3 koty i niestety ma zamiar oddać psa w środę do schoniska :cry: a psiak jest młodym kanapowcem :!: Bardzo proszę wszystkich o zrobienie mu wydarzenia na fb i rozpropagowanie (może wątek na dogo?) infa, że ma tylko 2 dni na znalezienie choćby DT....Wstawiam jedno zdjęcię
Obrazek,
ale mam więcej dzięki uprzejmości Marty, ale te wiecej to wyślę do Cookie i ewentualnie do innych osób zaznajomionych z fb. Piesek ma ok. roku i wygląda jak wydłużony terier, jest jeszcze naiwny i bardzo garnie się do ludzi :roll:

wysłałam fotki do znajomej, której mama myśli o wzięciu pieska, poprzedni odszedł kilka miesięcy temu

Bardzo dziękuję i prosże spróbowac ją przekonać - psiak jest bardzo sympatyczny - może ta Pani by go wzięła chociaż na przechowanie i wówczas się spokojnie zastanowi czy chce/może go zatrzymać... Bardzo zależy mi by nie trafił do schroniska....

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 05, 2012 14:07 Re: KOCIA CHATKA część 23.

mir.ka pisze:Robocze imię NINA
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak jest cudna to niech zostanie[/quote]
śliczna ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon lis 05, 2012 14:48 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:Odnośnie psiaka Markotek wysłała mi coś takiego:

Wrócę do domu to zadziałam w tym temacie :ok:
Wczoraj zrobiłam wpis odnośnie karmy, która czeka na karmicieli do odbioru w sosnowieckim schronisku. Może w końcu coś się ruszy :roll:
Dorotko kicia jest przepiękna :D jesteś WIELKA, że jej pomoglas pomimo tego, że nie masz w domu warunków. Zrobię kici wpis na Fb Nnd, może znajdzie się jakiś DT.
No i wkońcu ruszamy z drukiem kalendarzy :smokin: projekt jest już ostatecznie skończony. Także na dniach przywiozę je do KCh.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lis 05, 2012 15:43 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:Odnośnie psiaka Markotek wysłała mi coś takiego:

kto ma fb niech udostepnia :ok:
wrzucilam na schroniskowa tablice
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lis 05, 2012 20:21 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mona (w schronisku Mini) ale nie wiedziałyśmy i zmieniłyśmy imię - koteczka od dziś w lecznicy - biegunka i okropnie odparzony tyłeczek.

Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lis 05, 2012 20:25 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dziś zabrana ze schroniska - Kuleczka mega katar choć dziś lepiej niż jak ją widziałam w sobotę na antybiotyku

Obrazek

terenia1

Post » Pon lis 05, 2012 20:27 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Tri przydałoby się jej jakieś imię - dziś zabrana ze schroniska kk na antybiotyku.

Obrazek

terenia1

Post » Pon lis 05, 2012 20:34 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Krówka jedna z trzech siostrzyczek - w schronisku od 16.06.12r. około tygodnia temu zabrałam ją do lecznicy od dziś u nas.
Obrazek

terenia1

Post » Pon lis 05, 2012 20:43 Re: KOCIA CHATKA część 23.

terenia1 pisze:Tri przydałoby się jej jakieś imię - dziś zabrana ze schroniska kk na antybiotyku.

Obrazek

Tola :D

Cookie1706

Post » Pon lis 05, 2012 20:54 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Zrobię dziewczyną wpisy na fb :roll:

Cookie1706

Post » Pon lis 05, 2012 21:00 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dziewczyny pilna sprawa Beatka załatwiła na kociarnię bardzo fajną szafę, ale potrzebny jest na ten tydzień transport na przewiezienie szafy do kociarni :!: szafy nie da się złożyć.

terenia1

Post » Pon lis 05, 2012 21:05 Re: KOCIA CHATKA część 23.

terenia1 pisze:Dziewczyny pilna sprawa Beatka załatwiła na kociarnię bardzo fajną szafę, ale potrzebny jest na ten tydzień transport na przewiezienie szafy do kociarni :!: szafy nie da się złożyć.

Może pogadać z Łukaszem od Gosi Kropeczkowej, on ostatnio jeździ dostawczakiem
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]