Balbinka i Sezam zapraszają :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 9:36 Re: Balbinka i Sezam; kto chce 6-tyg. kociaka lub trzy? str.

o borze szumiący, TAK!
bo w piątek, jak mój syn upolował Gryzię, to chciałam się wieszać :roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto wrz 18, 2012 11:00 Re: Balbinka i Sezam; kto chce 6-tyg. kociaka lub trzy? str.

No i Leon pojechał, na razie na DT z opcją DS. A miała jechać Gryzia, państwo długo nie mogli się zdecydować, pewnie by wszystkie trzy wzięli. Mają psa kundelkowatego dość sporego, więc zobaczą jak się dogadają, ale na razie pisali że jest ok :)
Zrobili na nas dobre wrażenie, i oby tak było :ok:
Dziś kociaki mają wizytę Pani co chce jednego wziąć na DT, zobaczymy. EDIT: pani zrezygnowała :? szukamy dalej.

W końcu zmieliłam moim kotom tę barfną breję, wprowadziłam małe modyfikacje ale i tak wsuwają aż miło, zresztą one nie są wybredne. Tak na oko powinno starczyć na miesiąc, ale po którymś woreczku wkładanym do zamrażarki straciłam rachubę ;) Od kolejnego razu jako że kończy mi się Felini Complete, zrobię mieszankę tylko z naturalnymi suplementami i w końcu wykupię dostęp do kalkulatora. Zaczynałam od mięsa z samym FC, teraz robię według przepisów i z FC i kilkoma naturalnymi suplementami.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt wrz 21, 2012 19:11 Re: Balbinka i Sezam; kto chce 6-tyg. kociaka lub trzy? str.

Ważne, że w sprawie kociaków już coś ruszyło. :ok: :ok: Ja się rzuciłam od razu na głęboką wodę i zaczęłam z miejsca z suplementami naturalnymi - modląc się, żeby kot mnie za to nie wyklął. :lol: Co prawda zaliczyłam kilka dni protestów i dzióbania jedzenia, ale jak już się przyzwyczaił do nowych smaków to wcina aż miło. :) Czasem tylko jak robię z większej porcji mięsa i muszę przez to dawać adekwatnie więcej suplementów to wybrzydza, bo za bardzo mu algi śmierdzą. :roll:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw paź 18, 2012 14:04 Re: Balbinka i Sezam; kto chce 6-tyg. kociaka lub trzy? str.

Dawno nie pisałam, przez ten czas trzy kiciaki już w domach, matka po ciachnięciu wróciła na stare śmieci, jeszcze tylko Leon jest na DT.
A żeby nie było za kolorowo to dziś jedziemy do weta - Balbiniasta znowu (po raz trzeci) zapchała sobie gruczoły przydoopne, wylot jednego jest zaczerwieniony i lekko zaropiały, nie mówiąc już o zapachu spod ogona. W dodatku pośmierduje jej z paszczęki, podobnie Sezamowi i nie podobają mi się ich pazury, tak więc przy okazji zapytam też o to.
[

kasumi

Post » Czw paź 18, 2012 20:37 Re: Balbinka i Sezam; śmierdzący problem

Uff, nie zaropiałe tylko wydzielina taka gęsta była. A zapach z paszczy to zęby - początki kamienia, u Balbiny jeszcze niewielki, ale u Sezama nie wygląda za dobrze, w niedługim czasie trzeba będzie oczyszczać. No cóż - jeśli nawet raz na jakiś czas dostają suche to je połykają. Jest jakaś karma dla kotów z dużymi chrupkami żeby gryzły? Kupię im dla psów chyba :twisted: Albo częściej będę im zapodawać całe skrzydła lub nogi kurzęce z kością, to lubią. Na pazury porozdwajane dostałam suplement z olejem rybim.
No i przy okazji kotecki zostały odrobalone i zważone - bure waży 3,5 kg, czorne 4,2 kg.
[

kasumi

Post » Pt paź 19, 2012 4:39 Re: Balbinka i Sezam; śmierdzący problem

kasumi pisze:Uff, nie zaropiałe tylko wydzielina taka gęsta była. A zapach z paszczy to zęby - początki kamienia, u Balbiny jeszcze niewielki, ale u Sezama nie wygląda za dobrze, w niedługim czasie trzeba będzie oczyszczać. No cóż - jeśli nawet raz na jakiś czas dostają suche to je połykają. Jest jakaś karma dla kotów z dużymi chrupkami żeby gryzły? Kupię im dla psów chyba :twisted: Albo częściej będę im zapodawać całe skrzydła lub nogi kurzęce z kością, to lubią. Na pazury porozdwajane dostałam suplement z olejem rybim.
No i przy okazji kotecki zostały odrobalone i zważone - bure waży 3,5 kg, czorne 4,2 kg.

Jest. Royal Canin Dental, chrupy wielkości orzechów laskowych. Moi Muszkieterowie z upodobaniem chrupią.

Inne firmy też mają dentala (hills, sanabelle, trovet), ale moje chłopaki preferują rc.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob paź 20, 2012 20:15 Re: Balbinka i Sezam; śmierdzący problem

Daj?
Obrazek
No daj!
Obrazek
Nie chcesz się podzielić, to sama sobie wezmę, o.
Obrazek
Mniam, dobre było.
Obrazek
Czyli Balbina, zwana ostatnio Burkiem w roli sępa kuchennego.
Na deser Sezamków sztuk trzy i jeszcze jedna Balbina w dumnej pozie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[

kasumi

Post » Nie lis 04, 2012 22:14 Re: Balbinka i Sezam

Jestę drapieżnikię i cię zję!
Obrazek
[

kasumi

Post » Nie lis 04, 2012 23:47 Re: Balbinka i Sezam

:ryk:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon lis 05, 2012 18:56 Re: Balbinka i Sezam

Przegląd dentystyczny jak się patrzy. :mrgreen:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Wto lis 06, 2012 19:43 Re: Balbinka i Sezam

Ano :D I bure ma zęby zdrowe prawie na siódemkę, czyli chrupki pomogły. Nie wiem jak Sezamiec, bo jego nietykalnym punktem jest pyszczek (Balbiny - brzuch) i nie da sobie do paszczy zajrzeć.

Balbina jak widać za geologią nie przepada. Albo sugeruje mi żebym posprzątała te skały, bo nie ma jak się rozłożyć :D
Obrazek
[

kasumi

Post » Wto lis 06, 2012 19:50 Re: Balbinka i Sezam

Prędzej to drugie :ryk:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lis 20, 2012 18:19 Re: Balbinka i Sezam

Poczytałam troche i sobie zaznaczę :)
Śliczny Sezam. Carne kotki mają w sobie to coś :1luvu:
Balbinka też niczego sobie panna :) Ja sie dokociłam kilka tyg. temu taką nietypową szylkretką która po bokach ma bure plamki ;)
Zapraszamy do nas :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto lis 20, 2012 22:08 Re: Balbinka i Sezam

Obrazek

MonikaMroz

Post » Nie lis 25, 2012 19:02 Re: Balbinka i Sezam

Ceść zaplasam do nas na wątek Balbinko i Sezamie
A u Was wsystko dobrze? Bo ja sobie smacznie leże na kolanach Dużej i próbuję spać tylko ona w klawiature wali ciągle :roll:
Zaspana AMY

MonikaMroz

[poprzednia][następna]