Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lis 02, 2012 14:47 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Żyję, żyję :P

Mnie również jest wszystko jedno zwierzak jest chroniony czy nie. Różne są tylko procedury. A los pająków jest mi całkowicie obojętny - nie ma obowiązku pomagania wszystkim. Jeśli natomiast ktoś jest chętny do przezimowania pająków, no i oczywiście znajdzie się jakaś osoba do spakowania towarzystwa do transportu (bo ja tego nie zrobię), chętnie wyślę całą kolonię, która mieszka pod jeżowym domkiem. Będzie tego ze 100 sztuk, albo i więcej.

No i w sumie czy zwierzak jest chroniony, czy nie ma w środowisku naturalnych wrogów. Pająki w sumie mają ich niewielu, ale coś się znajdzie :mrgreen: Więc jak chcą mieszkać w moim ogródku, to nie jakiś czynsz płacą, czy coś.... a jak nie to eksmisja 8)
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt lis 02, 2012 16:04 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

100! 8O
Ptaki je jedzą czasem. I koty :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lis 02, 2012 20:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

na działce widziałam taka scenkę;na krzaku maliny miał swoją sieć pająk,wielki o wyjątkowych kolorach,był żółty w czarne pasy jak osa,sporo tygodni tam siedział i polował,kóregoś dnia Stefan tak miał na imię,siedział jak zwykle koło sieci,nagle nadleciał szerszeń,chwycił pająka,ale go upuścił szybko podniósł go z niższej gałęzi i odleciał,pająk nie zdążył się obronić ani uciec.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pt lis 02, 2012 21:28 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Tygrzyk to był.
Ja na Ukrainie widziałam kiedyś starcie krzyżaka z szerszeniem. Szerszeń ganiany przez mojego kolegę butelką po wodzie mineralnej wpadł w sieć. Krzyżak był niemal tej samej wielkości co szerszeń, instynktownie szurnął do ofiary. I to go zgubiło. Szerszeń złapał go w łapy i zaczął kłuć odwłokiem. Po czym wyrwał się z pajęczyny i odleciał.
Generalnie to szerszenie pojawiały się codziennie punktualnie o 21, większość pająków desantowała się wtedy z pajęczyn na ziemię. Piekło: szerszenie i spadające na głowę pająki...Niemałych rozmiarów.
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Pt lis 02, 2012 21:36 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Selenicereus, rzeczywiście niezłe piekło :strach:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt lis 02, 2012 21:40 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Zaczynam się chyba przekonywać do pająków. Choć sie ich boję, to nigdy nie zabijam, łapię i wywalam przez balkon. Koty na nie polują, ale ich nie jedzą

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lis 03, 2012 10:14 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Dziewczyny, czy któraś z Was jeździ może metrem na trasie Ursynów 03 - Młociny ?
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob lis 03, 2012 19:16 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Nemisiu wyrzucisz nas z tymi pająkami ze swojego wątku.
Czy wszystkie jeżyki już śpią,czy jeszcze się pasą,a Ozi jak łapka?

fumcia

Post » Sob lis 03, 2012 22:41 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Fumciu, pająki są wszędzie ... wyrzucenie Was z wątku nie spowoduje, że nagle znikną :wink: Dlatego często sobie myślę "Boże, daj mi cier­pli­wość, bym po­godziła się z tym, cze­go zmienić nie jes­tem w sta­nie. Daj mi siłę, bym zmieniała to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżniła jed­no od dru­giego. "

Jeże nie śpią, tylko żerują na potęgę :roll: Oziu jest aktualnie największym wrzodem na pupie. Drze się jak opętany i chce umknąć za płot... A we mnie i w M pojawia się myśl - a niech sobie idzie w cholerę :roll:

Przy okazji ... może ktoś jeździ metrem - to najwygodniejsza metoda transportu jeżurka :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie lis 04, 2012 23:07 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Dziś przybył do nas jeżu Grodzip

Obrazek

Na razie pozostaje na obserwacji, ponieważ nie chce za bardzo jeść. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.

Organizujemy transport jeszcze dla jednego jeżurka - pewnie przybędzie w tygodniu. Ten za to będzie zdrowy i jedzący :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon lis 05, 2012 7:29 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Ma zadarty nosek ? :D I skąd imię takie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lis 05, 2012 9:49 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Imię ma od miejsca pochodzenia :P Jest z Grodziska. Znajomy Szwed mówił Grodzip na Grodzisk i tak jakoś mi się to skojarzyło.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon lis 05, 2012 22:48 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

jeżynka za chudzieńka na sen zimowy?

fumcia

Post » Wto lis 06, 2012 22:10 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Fumciu, ostatecznie okazało się, że Grodzip obrażenia podobne do Cypisa - czyli oderwaną skórę na grzebiecie. Pod skórą znajduje się ropa. Podczas badania, w miejscu nakłucia pojawia się płyn. Ponieważ już to ćwiczyliśmy, powinno być prosto :P Wygląda jednak na to, że muszę się nauczyć dawać zastrzyki domięśniowe :strach:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro lis 07, 2012 7:46 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

A skąd taki rodzaj obrażenia? Mógł być w czyjejś paszczy? :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]