TYSKIE MRUCZKI XI-Borys zostaje w DS :) Gaja po wypadku :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2012 14:37 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Kociara82 pisze:ona juz poprostu taka jest, ze ja wszedzie nosi, taki ma charakter, ze leniuchowac, odpoczywac dlugo nie potrafi, bo sie wkurza fest. To jednak dobry omen, to znaczy, ze wraca do formy, ze czuje sie lepiej :ok: A te jej futrzaki to potrafia tez zameczyc czlowieka :D Jak chca wszystkie na raz byc miziane to nie ma zmiluj, nie ma, ze boli, ze nie wygodnie, ze rece mdleja, ze siusiu sie chce... No co ty, czlowieku! Nawet nie zartuj tak! NIC, absolutnie NIC-podkreslam szczegolnie mocno slowo NIC-nie jest wazniejsze od miziania futrzakow :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: To twoj priorytetowy obowiazek :ryk:

Ostatnio np siedzialam na pufie przed klatka z "maluchami" i mizialam Bartka i Wegielka (Noemcia byla odizolowana, bo z powodu biegunek musiala byc na glodowce), a w klatce nad nimi miauczy proszac o glaskanie szanowny Borys, na dole swira dostaje Laryska, obok mnie stoi Matylda i czaruje mnie swoim spojrzeniem :ryk: :ryk: :ryk: jak tu je wymiziac sprawiedliwie? :roll: :lol:

Ha, ha to fakt , ja mam chyba adhd , bo w miejscu nie usiedzę a roboty to co dzien coraz więcej ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob lis 03, 2012 14:40 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

barbarados pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: Ja to już myślę jak sobie jeszcze wychodować jedna , co najmniej parę rąk . :roll: Jak będę miała jakis pomysł to dam znać :D U mnie oprócz miziania to jeszcze karmienie ! :mrgreen: Ja do kuchni a za mną sznureczek ogonków . :ryk: No , ostatnio zaszalałam i dokociłam siebie i rodziców . Chciałam jednego kotka a mam trzy dodatkowe :ryk: Jeden 5-miesięczny kocurek - znajdka u rodziców i dwie kicie ok 10 tygodni u nas :ryk: Trzy koty w dwa dni , w sumie - jeden w piątek i dwa w niedziele . Także - trochę rąk brakuje , ale jak im odmowic jak tak patrzą 8O i nie pomiziać ? Dobrze , że Justynka zdrowieje , takich ludzi jak ona jest stanowczo za mało .

Gratuluje dokocenia :ok: :ok: :ok: , jesli juz będziesz miała patent na dodatkowe rece do miziania to ja go chętnie kupuje :mrgreen:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lis 03, 2012 14:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Zaniedługo napisze tekst do ogłoszeń Plamki i Boryska , i tu Kociara mam do ciebie prośbę , proszę idź do Lodzi i zrób fotki Plamki , nie mogę jej zostawić kolejnego kota :roll: , a ja na razie nie dam rady do niej dojść a jakby nie było to ona musi iść do adopcji , u Lodzi juz tez jest przepełnienie i nie daje rady ... Jak tam będziesz to prosze zrób nowe fotki tez Dropsikowi i Frankowi bo one też szukają domu ...

Pilnie szukam elektryka do kabla od lodówki po przegryzienie przez królika , tylko że problemem jest tez to ze nie mam pieniędzy na zapłatę elektrykowi a bez lodówki jest bardzo ciężko żyć , całe mieso jakie miałam musiałam wydać a nowego nie moge zamówić :(

Wczoraj byłam u weta z Fibim i Borysem , Fibi dostał kolejny zastrzyk na te ucho , dostał tez tabletki na jego bolące stawy . wzięłam też od weta środki na odrobaczenie dla całego stada , u weta zostawiłam tylko 100 zł :oops:
W przyszłym tygodniu Borys będzie kastrowany i już będzie może mu szukać domu ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lis 03, 2012 15:47 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Plamka to jeszcze kocie dziecko a juz poznała co to jest być bezdomną i głodną kicią :(, Plamka jest niesamowicie milusińską dziewczynką która szuka domu w którym będzie mogla być blisko człowieka ,( płacze jak jest samotna ) Plamka niebawem bedzie odrobaczona , potrzebna jest też jej sterylizacja ale jest teraz jeszcze za malutka ... Szukamy domu dla niej niewychodzącego , może tez być koleżanka dla innego kota / psa ...
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej , Plamka aktualnie przebywa w domu tymczasowym Tychach ale moze zamieszkać w każdym zakątku Polski .

Ogłoszenia Boryska :
Borysek jest młodym około 2 letnim pięknym kotem, a już poznał co to ból i bezdomność :(, miał ropiejącą dziurę w łapce i nie potrafił ustać na łapkach z bólu . A teraz jest juz zdrowy i wykastrowany . Borysek szuka domu raczej bez małych dzieci ponieważ nie lubi mocnego tarmoszenia , ale za to uwielbia głaskanie i potrafi sie o nie upomnieć miauknięciem no i apetyt mu tez dopisuje :) Borysek raczej powinien trafić do domu bez zwierząt, lub z ich niewielka ilością .
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej , Borys aktualnie przebywa w domu tymczasowym w Tychach ale moze zamieszkać w każdym zakątku Polski .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lis 03, 2012 15:50 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Justuś, szkoda, że mieszkasz jakieś 800km ode mnie... Małżon mój podszedłby do Ciebie i kabel zamontował...
To nie musi być elektryk! Nie może ktoś swoejgo TŻta wypożyczyć Justynie? :ryk:

Jak będą teksty do ogłoszeń, to przypominam, że je porobię :ok:
Kociara poza zdjęciami też mogłaby parę zdań napisać... zawsze podobały mi się Jej opisy :ok:

A w oczekiwaniu, kilka wczorajszych zdjęć od Justy:

Borys:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Noemi - która chodzi już coraz lepiej
Obrazek

zakochani :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Rudaski przytulaski:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 03, 2012 16:06 przez Nowa_Sztno, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob lis 03, 2012 15:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

niestety ale Rudolf tez za nic ma kocia gracje... mowi sie, ze kot jak stapa tymi swoimi szlachetnymi lapkami to tak delikatnie jakby po chmurkach chodzil... Ani Miki ani Rudolf tego pojecia nie znaja. Jak depcza po czlowieku to calym swoim ciezarem, az nieraz boli :roll: Ale i tak sa to kochane skarby :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lis 03, 2012 15:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Dzieki za wstawienie fotek :lol: , ja lepszych tekstów do ogłoszeń nie potrafię niestety :oops: :roll:
Jak te co zrobiłam są złe to może ktoś inny cos lepszego napisze ...
Był TŻ od Lodzi ale mówi ze kabel jest odgryziony bardzo nisko i że musiała by sie dostać do puszki, ale nie wiem jak :(
Ostatnio edytowano Sob lis 03, 2012 15:59 przez Justa&Zwierzaki, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lis 03, 2012 15:57 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Nowa_Sztno pisze:
zakochani :1luvu:

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: jak slitasnie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lis 03, 2012 16:00 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Justa&Zwierzaki pisze:Dzieki za wstawienie fotek :lol: , ja lepszych tekstów do ogłoszeń nie potrafię niestety :oops: :roll:
Jak te co zrobiłam są złe to może ktoś inny cos lepszego napisze ...

Justyś, jest ok :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob lis 03, 2012 17:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Justa&Zwierzaki pisze:
Pilnie szukam elektryka do kabla od lodówki po przegryzienie przez królika

Mój TŻ mówi, że prawdopodobnie będzie trzeba wymienić ten przewód, ale mógłby rzucić okiem. Nie jest elektrykiem, ale po technikum elektronicznym :mrgreen:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob lis 03, 2012 17:15 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Agulas74 pisze:Mój TŻ mówi, że prawdopodobnie będzie trzeba wymienić ten przewód, ale mógłby rzucić okiem. Nie jest elektrykiem, ale po technikum elektronicznym :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mój po informatyce, ale też kable wszystkie w domu robi :)
Ja za to jestem od szpachlowania, wygładzania i malowania. Jak mi TŻ kiedyś pokój pomalował :roll: :roll: :roll: ...takie artystyczne mazy wyszły :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lis 03, 2012 18:25 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Agulas74 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:
Pilnie szukam elektryka do kabla od lodówki po przegryzienie przez królika

Mój TŻ mówi, że prawdopodobnie będzie trzeba wymienić ten przewód, ale mógłby rzucić okiem. Nie jest elektrykiem, ale po technikum elektronicznym :mrgreen:

było by super :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lis 03, 2012 18:32 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Nowa_Sztno pisze:
Mój po informatyce, ale też kable wszystkie w domu robi :)
Ja za to jestem od szpachlowania, wygładzania i malowania. Jak mi TŻ kiedyś pokój pomalował :roll: :roll: :roll: ...takie artystyczne mazy wyszły :mrgreen:

Takie artystyczne malowanie jest teraz modne :mrgreen: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lis 03, 2012 22:09 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-Potrzeb ELEKTRYK do odgryz KABL z LODÓ

Rozliczenie sierpień i wrzesień , bardzo przepraszam ze tak późno :oops: :oops: :oops:

Pani Agnieszka ---------------------200 zł
Izydorka --------------------------- 40 zł
Magda23 dla Mati ------------------ 30 zł
Miłka dla Rafiego ------------------- 50 zł
BARBARADOS dla Mati -------------- 40 zł
F.Immuno.im kotki Rozalki dla Kacpra --100 zł
Izydorka -------------------------- 25 zł
P.Walentyna dla Eustachego ------- 100 zł
IZAZET -------------------------- 100 zł
F.immuno dla Szłapka ------------- 100 zł
P.Beata dla Mai------------------- 20 zł
Honda dla Bony ----------------- 30 zł
P.Robert ------------------------ 200 zł
Aleusha ------------------------ 30 zł
BARBARADOS -------------------- 40 zł
Alienor -------------------------- 50 zł
P.Monika ----------------------- 40 zł
IZAZET ------------------------- 100 zł
Miłka dla Rafiego ---------------- 50 zł
Pani Beata dla Mai --------------- 20 zł
Magd23 dla Mati -----------------35 zł
Honda dla Bony ----------------- 30 zł
RAZEM 1430 zł
DOGO DLA LARY :
Maruda ---------------------------- 50 zł
GINN ------------------------------20 zł
ARIM ----------------------------- 20 zł
ATAO -----------------------------10 zł
LARA ---------------------------- 20 zł
MIMIŚ --------------------------- 30 zł
RAZEM 150 zł

WYDATKI
Wet ----------------------------- 500 zł
Zwirek -------------------------- 330 zł
Mieso indyk z eco karmy 40kg ---- 160 zł
Pampersy -----------------------26.99 zł
Ryż ---------------------------- 34.80 zł
Pampers ----------------------- 54.95 zł
Chusteczki nawilżane ----------- 14.99 zł
Cw. kurczak -------------------- 71.11
Makaron ------------------------ 16.58 zł
apteka -------------------------- 29.37 zł
apteka -------------------------- 18.95 zł
apteka --------------------------42.65 zł
Transprt do weta ----------------68 zł
Gourmet ------------------------200 zł konc Phanta
RAZEM 1.539zł
Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc finansową :1luvu: , za ogłoszenia :1luvu: , za podnoszenie wątków :1luvu: , za każda paczuszkę karmy :1luvu: , za wszystko co robicie dla moich podopiecznych :1luvu:
Szczególne podziękowania dla lekarzy z FAUNY dr.Juli i Michała Mazur i dr. Karoliny Włodarczuk za walkę o życie moich podopiecznych :1luvu:
Bardzo też dziękuje za pomoc fundacjom Przystań Ocalenie :1luvu: Zwierzęca Arkadia :1luvu: i Cichy kąt :1luvu:

Kochani aktualny dług u weta wynosi ponad 1000 zł , bardzo Was prosze nie zapominajcie o nas, o tych które sobie bez naszej pomocy nie poradzą ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lis 03, 2012 22:45 Re: TYSKIE MRUCZKI XI-POTRZ osoba do 2 psów na kilka dni na

Kociara82 pisze:niestety ale Rudolf tez za nic ma kocia gracje... mowi sie, ze kot jak stapa tymi swoimi szlachetnymi lapkami to tak delikatnie jakby po chmurkach chodzil... Ani Miki ani Rudolf tego pojecia nie znaja. Jak depcza po czlowieku to calym swoim ciezarem, az nieraz boli :roll: Ale i tak sa to kochane skarby :1luvu:

Taaa ... delikatnie ... zwłaszcza jak sie ganiają i im przez moje plecy droga wypadnie . O , to wtedy sa delikatne ! :twisted: I akupunkturę mam za darmo ! :twisted: A tupią po dywanie , jakby podkute były ! :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]