Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2012 20:04 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

meggi 2 pisze:Uważajcie na zlodziei , dziś panią Wiesie okradli ze wszystkiego.

:!: :!: :!:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw lis 01, 2012 10:56 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

o matko! :(

p.s.
zamieściłam apel też tu: http://www.facebook.com/gpkmrau prośba o udostępnianie jeśli ktoś czuje się na fejsbukowych siłach
Ostatnio edytowano Czw lis 01, 2012 12:12 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lis 01, 2012 12:07 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

Ale link jest żle podany.
o dzięki już poprawiony :D
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw lis 01, 2012 16:31 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

słuchajcie, jutro chciałabym pojechać na swój cmentarz, gdzie mam rodzinę - czy mogę liczyć na to, że ktoś da jeść wolszczakom?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt lis 02, 2012 14:07 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

zawsze mnie zaskakuje, jaką pustynią jest warszawa nieraz.
no nic, dobrego samopoczucia życzę i smacznego obiadu.

Fleur

Post » Pt lis 02, 2012 14:30 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

Fleur pisze:zawsze mnie zaskakuje, jaką pustynią jest warszawa nieraz.

Oszczędź sobie sarkazmu. Jak sobie wyobrażasz karmienie kotów w tym tłumie? Byłam wczoraj i zasiliłam pudło p. Bożeny. O piątej rano wczoraj i dziś szła p. Wiesia.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt lis 02, 2012 16:17 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

Wolszczaki serdecznie dziękująObrazek darczyńcom; Kotydwa12, Key_west, Ewaw, Szymkowa, Tajemniczy Wujek Z. za pomoc w zakupie karmy.
rozliczenie na 1 stronie wątku.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt lis 02, 2012 19:23 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

mziel52 pisze:
Fleur pisze:zawsze mnie zaskakuje, jaką pustynią jest warszawa nieraz.

Oszczędź sobie sarkazmu. Jak sobie wyobrażasz karmienie kotów w tym tłumie? Byłam wczoraj i zasiliłam pudło p. Bożeny. O piątej rano wczoraj i dziś szła p. Wiesia.

nie muszę sobie wyobrażać, bo karmiłam dzisiaj koty w tym tłumie i nie było problemu.

dzisiaj pudło p. Bożeny niestety pustawe, chyba 1 puszka była.

Fleur

Post » Pt lis 02, 2012 21:12 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

Pani Wiesia przekazała wczoraj , że jest nowy czarny maluch domowy miziak wyrzucony na cmentarz, łasi się wchodzi na kola i się tuli, co za skur... ludzie
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt lis 02, 2012 22:31 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

Wczoraj wiczorem na malej czesci cmentarza siedziala Bezka wtulona w liscie. Miski byly puste.. Dzisiaj rano zanioslam suche - na malej czesci cmentarza i na gorce - na duzej.. nie wiem, czy jezszcze ktos byl???
A z czego okradli Pania Wiesie??? Boszzz... co za czasy , po prostu cmentarne hieny
:-(

Meggi - moze jakas zbiorka dla Pani Wiesi??)

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Sob lis 03, 2012 12:32 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

alysia pisze:Wczoraj wiczorem na malej czesci cmentarza siedziala Bezka wtulona w liscie. Miski byly puste.. Dzisiaj rano zanioslam suche - na malej czesci cmentarza i na gorce - na duzej.. nie wiem, czy jezszcze ktos byl???
A z czego okradli Pania Wiesie??? Boszzz... co za czasy , po prostu cmentarne hieny
:-(

Meggi - moze jakas zbiorka dla Pani Wiesi??)

popieram
a w pudle wczoraj popołudniu faktycznie bardziej niż skromnie było... :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob lis 03, 2012 15:15 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

w michach tak samo. a koty miały gdzieś ludzi, nawet wołały o żarcie. :(

Fleur

Post » Śro lis 07, 2012 20:24 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

Bardzo bardzo dziękuję wszystkim, którzy wrzucili karmę dla wolszczaków do pudełka przy cmentarzu a także za tym, którzy mimo że nie wiedzieli o istnieniu pudełka to w odruchu dobrego serca zostawiali drobne datki. Oczywiście każdy grosz zostanie przeznaczony na karmę i mleczko.
Pudełko funkcjonuje w każdą sobotę, niedzielę i święta bez względu na pogodę. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Sob lis 10, 2012 5:13 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

wczoraj nigdzie nie było nawet śladów jedzenia :( koty głodne i wołające.
po święcie nawet mało zniszczeń, tylko zadaszenie zepsute przy p. K., chociaż po drugiej stronie nieopodal jest dobra miejscówa, tylko koty jej jakoś nie czają, wołają tam, gdzie zwykle było.

Fleur

Post » Śro lis 14, 2012 23:51 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

Przekazałam meggi2 dla p. Wiesi 2 płyty plexi, przezroczyste, na zadaszenia.
Ja na razie walczę już 3 miesiąc z wysuniętymi dyskami w kręgosłupie i się nie nadaję ani do jeżdżenia, ani do noszenia, ani do schylania. Mam nadzieję, że kiedyś to się skończy. Powinnam p. Ani dowieźć nową folię na holenderskie domki, resztę plexi na karmniki, ale póki co, nie wchodzi to w rachubę.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[poprzednia][następna]