SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 02, 2012 16:45 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Filomen pisze:w schronisku jest juz karma dla karmicieli z terenu Sosnowca - całkiem przyzwoita Farmina fun cat

Ciekawe czy zgłoszą się ci Państwo, którzy w Auchanie wspominali o dokarmiania kotów.
Miała się jeszcze zgłosić jakaś pani w sprawie sterylizacji kotów, które dokarmia, bo podobno bardzo się rozmnażają.

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pt lis 02, 2012 18:00 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Właśnie dziś moje zaczęły robić śluzowate biegunki z pasmami krwi i jakby skrzepami. wymiotują jedzeniem, a potem znowu mają apetyt. Tez mi to wygląda na pierwotniaki. po przyjeździe dostały Flubenol, więc lamblie raczej wykluczam w takim natężeniu. Dzis podałam Baycox. Antybiotyki raczej nie robią teraz różnicy.
Kupiłam im bardzo dobra karmę dla kociąt, może trochę zagęści kupki. Teraz to wygląda inaczej, niż wcześniej.

Z ogłoszeń mam telefony.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt lis 02, 2012 18:09 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jaaga pisze:Właśnie dziś moje zaczęły robić śluzowate biegunki z pasmami krwi i jakby skrzepami. wymiotują jedzeniem, a potem znowu mają apetyt. Tez mi to wygląda na pierwotniaki. po przyjeździe dostały Flubenol, więc lamblie raczej wykluczam w takim natężeniu. Dzis podałam Baycox. Antybiotyki raczej nie robią teraz różnicy.
Kupiłam im bardzo dobra karmę dla kociąt, może trochę zagęści kupki. Teraz to wygląda inaczej, niż wcześniej.

wiesz Jaaga, to takie objawy jak moje, bardzo szybko przeszło po takim nowym środku firmy Bayer, nie znam dokladnej nazwy, ale lek niby jest dla psów i bardzo skuteczny jest ten środek na kokcydle. u mnie Pani wet wzięła wtedy tą kupke jednego kociaka, nigdzie nie wysyłala tylko od razu po mikroskop i wieczorkiem leki podalismy, razem z surowicą świetny efekt.

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Pt lis 02, 2012 22:18 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

cześć dziewczyny, mogę wam pomóc z ogłoszeniami i adopcjami kotów schroniskowych, bo wiem że jest ich sporo. Jutro będę w schronisku to zorientuję w temacie. Dawno mnie tam nie było...

zapka

Od: Wto sie 17, 2010 19:33

Post » Pt lis 02, 2012 22:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

zapka pisze:cześć dziewczyny, mogę wam pomóc z ogłoszeniami i adopcjami kotów schroniskowych, bo wiem że jest ich sporo. Jutro będę w schronisku to zorientuję w temacie. Dawno mnie tam nie było...

To super :D ogłoszenia dla kociaków schroniskowych i adopcje to to co im jest najbardziej potrzebne :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 02, 2012 22:25 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Wieści od Pani Doktor u której od środy przebywa koteczka schroniskowa jedna z siostrzyczek, którą zabrałam z katarwoni.

"Kotka którą przywiozła pani w środę ,czuje się lepiej, ma glistnicę i mega sraczkę :evil: Katar mniejszy , apetyt wielki , nawet lubi sie miziać...Odrobaczyłam ją ."

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lis 03, 2012 8:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Aneto, czy chodzi o procox? To jest preparat dla psów i działa tez na glisty. Mam go, ale nie wiedziałam, czy można podawać kotom. Jesli tak, to dowiedz się proszę o dawkowanie i podaj mi na PW.
Po Baycoxie jest poprawa. Kupy są gęściejsze i wreszcie brązowe, a nie koloru piasku, no i bez śladu krwi. Chyba jednak w schronie też załapały kokcydia i teraz im się rozwinęły.

Wczoraj pojechała do DS mała szylkrecia, bo ona była zdrowa, dostała jeszcze surowicę i Baycox. Umówiłam sie z panią, że jakby coś się rozwinęło, to ją przywiezie do mnie. Wieczorem już miałam wieści z nowego domu.
Mam ogłoszenia i jakiegoś pecha. Czarnej kotce po zastrzyku na kk zrobił się ropień, który się otworzył, Tłuszczce spuchło oko, a buraski są leczone.

Jaaga

Post » Sob lis 03, 2012 8:14 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

terenia czy ten kociak bez oczka ma DT ?

jaaga jak cos mam dwie kotki biało-czarna i tri :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob lis 03, 2012 8:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

MarKotek pisze:terenia czy ten kociak bez oczka ma DT ?

jaaga jak cos mam dwie kotki biało-czarna i tri :ok:

Podaj mi jeszcze raz twój telefon na PW, bo gdzies zapodziałam i mam tylko mail.

Jaaga

Post » Sob lis 03, 2012 8:24 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Witam

Moge pomóc przy ogloszeniach.Tylko proszę o instrukjcje:)
agula76

Post » Sob lis 03, 2012 8:52 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

MIKUŚ pisze:
Jaaga pisze:Czy ktoś ma zdrową burą małą kotkę do adopcji na już? Pytam, gdyby pani, która zarezerwowała sobie buranię, nie chciała na nią czekać. Dziś miała ją odebrać. jesli jest taka, to prosze tel. na PW.

Mamy małego kocurka ok 8 tygodni do adopcji. Jest zdrowy, odrobaczony do szczepienia.

burasek ? Pytam, żeby wiedziała, co mówić.

Jaaga

Post » Sob lis 03, 2012 9:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Miałam dzisiaj być w schronisku, ale niestety nie dotrę, ponieważ za niespełna godzinę muszę być na pogrzebie.
Przepraszam.

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Sob lis 03, 2012 13:58 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

A ja mam prośbę .Jezeli ktoś coś usuwa z działu "adopcje kotów"i wie ze kot poszedł do adopcji to niech werzuci go do działu wyadoptowany.

I do cholery nie usuwamy kotów które nadal szukają domów.Ktoś usuną wszystkie tymczasy Jaagii!!A te koty nadal szukają domów!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob lis 03, 2012 14:20 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Ma ktoś jeszcze szylkretkę? Dziś mam drugi pakiet ogłoszeń i ludzie dzwonią i piszą o szylkretkę. Dałam namiary do Martyny o tri, ale jeśli jeszcze gdzies jest szylkretka, to tez proszę kontakt.

Rzeczywiście ze strony ktoś usunął czarną kotkę, Tłuszczkę, Myszkę i wszystkie ostatnie maluchy. Został tylko Kosmitek.

Jaaga

Post » Sob lis 03, 2012 14:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Koty Jaagi pewnie przez pomyłkę usunieto. Generalnie bajzel jest na stronie, ogłoszeń nie ma i trzeba jakos to ogarnac. napisałam na forum w części koty w schronisku na wątku sprawy organizacyjne co planujemy.
zajrzyj tam Marta

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]