malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 25, 2012 19:38 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

ciekawe co tam u mojej dziewczynki..?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt paź 26, 2012 7:56 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

Susu powoli się oswaja :) Moja mama cierpi na bezsenność więc nocami się z nią zaprzyjaźnia, kota już nie ucieka na jej widok , bawi się i potrafi podejść na bliską odległość. Ale wzięta na kolana nadal siedzi przestraszona z ogonkiem pod brzuszkiem. Przed tatą jeszcze zmyka.
Poza tym wszystko ok :ok: Je z apetytem, pije i kuwetkowe sprawy też ok
Będę u nich w niedziele to świeżutkie zdjęcia porobię :)

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Pt paź 26, 2012 10:26 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

:ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pt paź 26, 2012 20:57 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

ruru a możesz mi podpowiedzieć jak się oswaja takiego dzikuska? Chciałabym rodzicom(szczególnie tacie) coś podpowiedzieć a nie znam się na oswajaniu. Moje od początku były wyluzowane. Wątki w kocim ABC przeczytałam, klatka odpada bo jej po prostu nie mam, a z myciem może spróbuje w niedziele, choć już widzę minę TŻ :mrgreen:

strongbaby

Post » Pt paź 26, 2012 22:05 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

to jest trudno powiedzieć, bo co kot to inny charakter,
mnie sprawę ułatwiał Henryczek,
ale ona jak jest gdzieś w pojemniczku, w szafie, gdzieś w zamkniętej przestrzeni,
to można ją głaskać i brzuszek wywala wtedy, ucieka na otwartej przestrzeni, jak gwałtowny ruch w jej stronę,
więc ja ją zawsze dopadałam jak sobie spała i wtedy można kicię brać na rączkach nosić, przytulać, głaskać, brać na kolana, dużo mówić i to chyba to, co trzeba najczęściej robić
a i konieczni, jedzonko, stawiać na środku, nie w ukryciu, żeby wychodziła

no i może feliway by się tu sprawdził?
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pt paź 26, 2012 22:11 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

zamknąć w jak najmniejszej przestrzeni - jak ruru pisała. Żadnych zabawek, żadnych miseczek z super-jedzeniem, niech siedzi i się nudzi. Co jakiś czas (ale nie co pół godziny) niech Tata zagląda do niej, pogada, przyniesie coś dobrego, pogłaszcze chwilkę, ale nie za długo - żeby jej nie rozkokosić. Musi za tym tęsknić. Jej jedyną rozrywką musi stać się człowiek. Najlepiej ten, którego najbardziej się boi. Dwa-trzy dni przestrzegania tego rygoru i powinno być dobrze :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon paź 29, 2012 10:20 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

Dzięki, za rady. Byłam wczoraj u nich i chyba nie jest tak źle. Troszkę na mnie syczała, ale wzięta na ręce dala się wytarmosić i nie uciekała. U TŻ zasnęła na rękach :) I lubi wysokość, półki i szafy są ulubionym miejscem wędrówek.
Kilka obiecanych zdjęć.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

strongbaby

Post » Pon paź 29, 2012 12:10 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

dziękuję bardzo Aniu :1luvu: :1luvu:
to jest niesamowita radość widzieć
swojego Tymczasika w tak fantastycznym domku
i mieć o nim relacje
po prostu, marzenie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon paź 29, 2012 12:30 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

cudna :) muszę pokazać zdjęcia Pani Jadwidze, na pewno się ucieszy!

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro paź 31, 2012 10:44 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

Cieszę się bardzo. Susu zaczyna mruczeć i już się nie chowa :kotek: Po wczorajszej rozmowie z tatą mogę z czystym sumieniem napisać, że zachowuje się jak 100% kociak. Biega, bawi się, wszędzie jej pełno :1luvu: W piątek zapowiedziałam się u nich z wizytą kontrolną, może uda mi się filmik zrobić i parę zdjęć.

strongbaby

Post » Śro paź 31, 2012 10:52 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

Świetnie :ok: :ok: :ok:
Susu ujarzmiona, znaczy rozmrrrrruczana :piwa: :ok: :piwa:
chociaż tffffarda z niej sztuka
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro paź 31, 2012 13:27 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

strongbaby pisze:Cieszę się bardzo. Susu zaczyna mruczeć i już się nie chowa :kotek: Po wczorajszej rozmowie z tatą mogę z czystym sumieniem napisać, że zachowuje się jak 100% kociak. Biega, bawi się, wszędzie jej pełno :1luvu: W piątek zapowiedziałam się u nich z wizytą kontrolną, może uda mi się filmik zrobić i parę zdjęć.

Chętnie obejrzę kolejne zdjęcia i filmik, bo muszę się przyznać do podgladania wątku tej prześlicznej koteńki :1luvu: .
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt lis 02, 2012 14:01 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

Zdjęcie tylko jedno, niestety przede mną ucieka jak za blisko podejdę.
Obrazek

Ale złapana mruczy :mrgreen: słychać na filmie ;)
http://youtu.be/5j7aZFfEcQg

strongbaby

Post » Pt lis 02, 2012 17:44 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

kochany z niej mruczuś :mrgreen: a ciekawe jak Teo...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt lis 02, 2012 21:16 Re: malutka tri już nie pirania i nikt jej nie skrzywdzi już

strongbaby pisze:Zdjęcie tylko jedno, niestety przede mną ucieka jak za blisko podejdę.
Obrazek

Ale złapana mruczy :mrgreen: słychać na filmie ;)
http://youtu.be/5j7aZFfEcQg

Jaka ona śliczna :1luvu:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

[poprzednia][następna]