WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 01, 2012 21:41 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

niech im się uda.....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lis 01, 2012 21:56 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

A u Beaty takie straszne biedne "coś". Ponoć i tak wygląda już wyjściowo. Ja zobaczyłam go dopiero dzisiaj. Przy całym swoim nieszczęściu jest bardzo pogodny i wręcz kocha ludzi i puszeczki.

Biedny Krówek :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw lis 01, 2012 22:11 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

pilnie szukamy domów tymczasowych :( dla Krówka, dla Pandzi i dla dwóch młodych kotek, które po sterylizacji będą musiały wrócić na ulicę jeśli nie znajdą domu tymczasowego :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lis 01, 2012 22:27 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

dwie młode kotki tracą dom tymczasowy 8 listopada, to nie żart, nie mamy dla nich żadnej opcji rezerwowej :(

jessi74

Post » Pon lis 05, 2012 9:51 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z418123396 koleżance pani odpisała, że starają się kastrować ale kotów jest multum, przeszkadzają mieszkańcom, niektórzy nawet wysypują trutkę :(

Szukam domu dla miesięcznych kotków, do wyboru kotka i kocurek. Kotki posiadają książeczki zdrowia, są odpchlone i odrobaczone oraz korzystają z kuwety. Mogę dowieść na terenie Wrocławia. Tel 513-474-182

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z426174881

Witam
Przy ulicy Sępa Szarzyńskiego a raczej w bramie numer 32 błąka się młodziutka kotka maści biało szarej ma mniej więcej pół roku i nie wydaje mi się aby przetrwała długo w taką pogodę. Dokarmiamy ja z sąsiadem , ale sami jej przygarnąć nie możemy on ma już w domu dwie kotki i psa a ja dwa psy. Może znajdzie się ktoś kto ją przygarnie ? W razie zainteresowania proszę o kontakt na email . Pozdrawiam

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z426095329 no comments... 537021161

Dnia 17.10.2012r. zaginęła kotka wraz z 4 kociętami. Kotka była biała. Na grzbiecie miała czarno-rude plamki, a na brzuchu- plamkę czarną. Kocięta były: 2 czarno-białe kocórki, jedna szaro-rudo-biała i szaro-biała kotka. Proszę o pilny kontakt, ponieważ kotka musi zażywać lekarstwa. bez nich długo nie przeżyje.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z425860078 603-849-980

Około 2-letnia kotka została podrzucona. Ze względu na 3 psy na posesji nie mam możliwości zatrzymania jej. Koteczka jest łagodna i spragniona pieszczot, dlatego zależy mi, aby oddać ją w dobre ręce. Nie jest wysterylizowana. Jeśli sterylizacja jest warunkiem przygarnięcia kotki opłacę zabieg. Możliwość dowozu kotki :)

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z425784979

ZAGINĄŁ YORK
26. października we Wrocławiu przy ul.Oporowskiej,
piesek, jest malutki (1,5 kg), krótko obcięty i wabi się „Figo”.
Pies jest chory, ma 9 lat, bierze leki i musi jeść specjalną karmę, dlatego znalazcę bardzo proszę o pilny kontakt!

DLA ZNALAZCY NAGRODA !!!!
tel. 502 202 352

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z425634573 791707765

Chętnie przyjmę (lub kupię za symboliczną kwotę) młodą kotkę "dachowca" lub rasową z Wrocławia i okolic . Szukam kotki o białej lub rudej maści, jak najmłodszej - będzie wychowywana w domu z psem. Zapewnię zwierzęciu bardzo dobre warunki - dom z ogrodem i kochającą rodzinkę.

Proszę o kontakt telefoniczny (jeżeli nie będę mogła odebrać telefonu, proszę o wiadomość tekstową) lub mailowy

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z425847238

przy ulicy ozreszkowej błąka sie maly szary kotek jego sierść wpada w niebieskawy kolor jest sliczny,moze komus zaginąl,pytac w sklepie zoologicznym tam panie jego dokarmiają;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lis 05, 2012 11:06 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

jessi74 pisze:dwie młode kotki tracą dom tymczasowy 8 listopada, to nie żart, nie mamy dla nich żadnej opcji rezerwowej :(

czy jest jakaś szansa na DT dla tych koteczek?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lis 05, 2012 11:38 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

mawin pisze:
jessi74 pisze:dwie młode kotki tracą dom tymczasowy 8 listopada, to nie żart, nie mamy dla nich żadnej opcji rezerwowej :(

czy jest jakaś szansa na DT dla tych koteczek?

na 10% znajdzie się Dt dla jednej kici :( druga nie ma żadnych szans

jessi74

Post » Pon lis 05, 2012 11:39 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

na 10 % ? ojjej...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lis 05, 2012 12:00 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Saszka i Kola - takie maleństwa uratowane z cmentarza a teraz miłe panny - nie mogą wrócić na cmentarz.... choćby TDT...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lis 05, 2012 12:02 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

dagmara-olga pisze:Saszka i Kola - takie maleństwa uratowane z cmentarza a teraz miłe panny - nie mogą wrócić na cmentarz.... choćby TDT...

DT bardzo potrzebne !!!!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lis 05, 2012 12:02 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

bardzo prosimy, mają czas do piątku :(

jessi74

Post » Pon lis 05, 2012 12:54 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

Mamcia - proponowane imię - Morticia (mama z Rodziny Addamsów)
Obrazek

Najmniejsza dziewczynka z początkami kociego kataru. Proponowane imię - Rąsia (od Rączki z Rodziny Addamsów)
Obrazek

A tutaj pozostała dwójka rodzeństwa. Jedno to chłopiec, drugie płeć nieznana. Chłopiec - proponowane imię - Drakula. Drugie w zależności od "pci": Fester (gruby i łysy wujek z Rodziny Addamsów) lub Wednesday (córka córka Gomeza i Morticii z Rodziny Addamsów)
Obrazek[/quote]
turkawka pisze:A u Beaty takie straszne biedne "coś". Ponoć i tak wygląda już wyjściowo. Ja zobaczyłam go dopiero dzisiaj. Przy całym swoim nieszczęściu jest bardzo pogodny i wręcz kocha ludzi i puszeczki.

Biedny Krówek :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na leczenie podopiecznych. Mamy zaległą fakture z lecznicy Arka na kwote 300zł oraz 142,80 w Legwanie za lecznie Krówka i maluchów +42,98 zł za leki w aptece w Cefarmie. Oprócz tego inne faktury i mnóstwo innych chorych tymczasów w innych domach tymczasowych.
Krówkek jest bardzo chory. Ma kalciwiroze i wszystkie odmiany świerzba łącznie z ta pelzająca odmianą. Ma świerzba nie tylko w uszach ale na całym ciele. Były pobrane zeskropiny z kilku miejsc i okazało się że ten kot to jeden wielki dramat. Ma tez zapalenie skóry od pasozytów oraz problemy z jedzeniem. Kot rzuca sie bardzo łapczywie na jedzenie, połyka i wymiotuje wszystko i tak w kółko. Teraz dostaje w bardzo małych porcjalch ale musiał bardzo długo głodować wczesniej zanim trafił do Beaty. Siedzi w klatce bo niestety sika doslownie wszedzie, tak jakby znaczył teren. Dostaje antybiotyki, ivermectynę i zyleksis na poczatek. W piatek kontrola.
Maluszki dostały antybiotyk na kk i tez ivermectyne. Są na kwarantannie u mamy Agity.
Mama maluszków zdrowa dzisiaj pojechała na sterylizacje, bardzo dzika.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lis 07, 2012 9:37 przez natasza25, łącznie edytowano 3 razy

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pon lis 05, 2012 12:59 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

viewtopic.php?f=20&t=147555

przypomnę więc mój bazarek - piękne rzeczy - pomyślcie o prezentach....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lis 05, 2012 13:31 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=147555

przypomnę więc mój bazarek - piękne rzeczy - pomyślcie o prezentach....

dzięki Dag :1luvu: :1luvu:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pon lis 05, 2012 15:56 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

natasza25 pisze:Najmniejsza dziewczynka z początkami kociego kataru. Proponowane imię - Rąsia (od Rączki z Rodziny Addamsów)
Obrazek

A tutaj pozostała dwójka rodzeństwa. Jedno to chłopiec, drugie płeć nieznana. Chłopiec - proponowane imię - Drakula. Drugie w zależności od "pci": Fester (gruby i łysy wujek z Rodziny Addamsów) lub Wednesday (córka córka Gomeza i Morticii z Rodziny Addamsów)
Obrazek

Maluszki syczą i uciekają, ale po złapaniu są zupełnie łagodne. Ani razu mnie nie podrapały ani nie ugryzły. Oswajamy się codziennie jak przychodzę do mamy, bo mama sama ich nie złapie - za słabo jeszcze po operacji zgina kolano. Po kolei z całą trójka się głaskamy i przytulamy, a poźniej dostają pyyyyszną konserwę w nagrodę :)
Dziewczynka jest sporo mniejsza od braci - ma śmieszne krótkie nóżki i chyba najmniej ocieka. Jeszcze trochę oczy ma szkliste od KK, ale wydaje mi się, że jest poprawa.
Maluchy pomimo strachu są bardzo ciekawskie i z bezpiecznej odległości nas oglądają. Na rękach też śmiesznie przewracają oczkami i przyglądają się twarzy, włosom, wąchają ubrania.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

[poprzednia][następna]