Ewik pisze:Tinko, zajrzałam tutaj przypadkowo bo szukam po miau historii związanych z SG moczu i robię oczy bo taka informacja wprowadza w błąd! .... Tak jak pisałam-norma ciężaru właściwego u kota to 1,025-1,060 i wynik 1, 052 nie jest wynikiem niskim. Kociarze się chyba czeski błąd w oczach zrobił to pro(tes)stuję!
Czuję się przywołana do tablicy
Masz rację Ewik, trafiłaś w dziesiątkę, powinnaś grać w LOTTO.

"Kociarze" czasami trafiają się czeskie błędy, a ostatnio coraz częściej trafia się podwójne widzenie, szczególnie jak jestem przemęczona. Jestem pewna że zamiast 1,052 widziałam 1,005 albo 1,015. Jestem w trakcie robienia specjalistycznych badań, ale już wiadomo że zespół suchego oka, obfite męty i zwyrodnienia to nie wszystko. Pani doktor zapytała jak długo pracuję przy komputerach i w jakich warunkach (oświetlenie, odległość od monitora, godziny pracy) i tylko pokiwała głową.
Dziewczyny, uważajcie na komputery i na czas pracy przy monitorze. Nawet jak nic się jeszcze nie dzieje w oczach powinno się aplikować chociaż sztuczne łzy - polecam
hyabak protector 0,15% inne dostępne też bez recepty są mniej skuteczne.
Poza tym wysoki ciężar występuje przy cukrzycy wiec tu by się zgadzało.
tego nie wiedziałam. U Matyldy SG moczu to 1,02-1,03
Tinka, ja jestem nerkowiec. O cukrzycy wiem tyle tylko co mi się przypałęta przy okazji

O nerkach więcej ale pilnuje się, żeby nie za dużo bo idzie oszaleć

To możemy się uzupełniać, bo ja po 5,5 latach zmagań z kocią cukrzycą wiem na ten temat dość dużo, ciągle się uczę i chcę wiedzieć jeszcze więcej, przede wszystkim z własnego doświadczenia i doświadczeń innych opiekunów, którym pomagam.
Ewik ! Wiedzy mi trzeba zamiast kubła zimnej wody na głowę.
Dyplomacja to wielka sztuka