S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2012 11:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Też były :)
Tak na szybko z pamięci
LARA od Lary Croft
YOKO od Yoko Ono
Zorro
SISSI od sławnej cesarzowej
JENNY od Jenny McCarthy
TINA od Tiny Turner
INEZ od piosenki Czarna Inez ale może być też od Inez Dorez
SONIA od Soni Rykiel lub z filmu Red Sonia
HAROLD od Harold Lloyd

i jeszcze wiele innych których tu nie wymienię bo zrobiłby się spis jak w książce telefonicznej :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro paź 31, 2012 14:52 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Małe czarne do mnie wróciło- rodzice nie przestają narzekać na jego brak urody i niezdrowy wygląd(jakim cudem ja nie wylądowałam w domu dziecka? XD) , chyba na wszelki wypadek go wypiore w nizoralu

Mała: on ma na podbródku takiego lysego strupa, to nie jest nic grzybkowego nie?
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Śro paź 31, 2012 15:56 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

PaniDemon pisze:Małe czarne do mnie wróciło- rodzice nie przestają narzekać na jego brak urody i niezdrowy wygląd(jakim cudem ja nie wylądowałam w domu dziecka? XD) , chyba na wszelki wypadek go wypiore w nizoralu

Mała: on ma na podbródku takiego lysego strupa, to nie jest nic grzybkowego nie?

Agata zabiłaś mnie tym domem dziecka :ryk:
A sadziłam ze będę mieć depreche do wieczora...... Moja mała tymczaska dziś jedzie do domu stałego.... a ja ukradkiem wycieram łzy w rękaw...
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Śro paź 31, 2012 16:13 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Agata- nie wiem, on cały był posklejany katarem
ale nie moge wykluczyć
W każdym razie jeśli nawet grzyb to pewnie ten sam z którym juz mieliscie do czynienia Kąpiel w nizoralu mu nie zaszkodzi, tylko porzadnie go wysusz, wygrzej
bo sie rozchoruje znów
On wyrośnie na przystojniaka :wink: mały papużek :)

Obrazek

Gioia- trzymam :ok:

..a w schroinisku.....

jednak czarny podrostek odszedł :(
[i]

są za to nowe koty
trzy o których pisałam wczoraj

-buras
od 30 10 w schr
tricat 31 10
bardzo miły wykastrowany

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dwa koty znalezione przez pewna osobę i w domu zaszczepione i ciachnięte-zeby były zabezpieczone w schronisku
stąd imiona
juz sa na kociarni

Gonza- 513/12
od 30 10 w schr
tricat 13 10 10
wysterylizowana
Obrazek

Pimpek- 512/12
od 30 10 w schr
tricat 13 10
wykastorwany
Obrazek

trafiła wczoraj tez kotka z guzem na listwie mlecznej
ale na szczęśćie ludzie, którzy ja znależli postanowili ja jednak zaadoptowac, bedzie miała operacje juz u nich w domu :ok:

trafiły tez jak wychodziłam dwa koty, krówki, ale o nich pewnie dopiero pojutrze napiszę

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro paź 31, 2012 16:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo pisze:
Mała1 pisze:ano
wszystkie normalne imiona zaczęły sie konczyc kilka lat temu :wink: , a staramy sie nie powtarzać tych co były na ile sie da
Ja i tak nie wiem jak Betty daje radę :roll:

Lidka pisze:Betty rzeczywiście staje na głowie z imionami i czasem wpadam w osłupienie, skąd ona to bierze.

Jejku,dziewczynki bardzo mnie podbudowałyście :)
Ja to maniak książkowy jestem i zdecydowana ilość imionek jest zaczerpniętych z książek właśnie
Lubię bawić się słownikiem online i sprawdzać jakieś fajne słówka w wielu językach
A zresztą wymyślanie imion daje mi dreszczyk emocji
Jak statystyczny numer w schronisku staje się kimś z ciała i ducha
Staje się naszym niekochanym
A już największą satysfakcję mam jak kocisko zostaje z "moim" imieniem w domku stałym :)
Dlatego pełna gotowych fantazji trwam na posterunku :wink:

:ok: :ok: :ok: jesteś skarbem!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro paź 31, 2012 16:37 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

PaniDemon pisze:Czemu nie mozemy ich ponazywac ciatko karmel i czekolada? XD to bym chociaz zapamietala
:D

-buras
od 30 10 w schr
tricat 31 10
bardzo miły wykastrowany

Obrazek

Specjalnie dla PaniDEMON imię ciasteczkowe :)
MUFFIN
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro paź 31, 2012 16:41 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

halbina pisze:
bettysolo pisze:
Mała1 pisze:ano
wszystkie normalne imiona zaczęły sie konczyc kilka lat temu :wink: , a staramy sie nie powtarzać tych co były na ile sie da
Ja i tak nie wiem jak Betty daje radę :roll:

Lidka pisze:Betty rzeczywiście staje na głowie z imionami i czasem wpadam w osłupienie, skąd ona to bierze.

Jejku,dziewczynki bardzo mnie podbudowałyście :)
Ja to maniak książkowy jestem i zdecydowana ilość imionek jest zaczerpniętych z książek właśnie
Lubię bawić się słownikiem online i sprawdzać jakieś fajne słówka w wielu językach
A zresztą wymyślanie imion daje mi dreszczyk emocji
Jak statystyczny numer w schronisku staje się kimś z ciała i ducha
Staje się naszym niekochanym
A już największą satysfakcję mam jak kocisko zostaje z "moim" imieniem w domku stałym :)
Dlatego pełna gotowych fantazji trwam na posterunku :wink:

:ok: :ok: :ok: jesteś skarbem!

:oops: Jak mnie będziecie tak chwalić to aby woda sodowa do głowy mi nie uderzyła będę starać się jeszcze bardziej :wink:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro paź 31, 2012 16:42 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo pisze:
PaniDemon pisze:Czemu nie mozemy ich ponazywac ciatko karmel i czekolada? XD to bym chociaz zapamietala
:D

-buras
od 30 10 w schr
tricat 31 10
bardzo miły wykastrowany

Obrazek

Specjalnie dla PaniDEMON imię ciasteczkowe :)
MUFFIN

ale taki z kawałeczkami czekolady? :wink:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro paź 31, 2012 16:47 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Oczywiście :)
Prążki to nasza "czekoladka"
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro paź 31, 2012 16:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo pisze:Oczywiście :)
Prążki to nasza "czekoladka"

Poddaję się :lol:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro paź 31, 2012 17:01 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:ryk:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro paź 31, 2012 17:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

http://www.youtube.com/watch?v=P0XPm6OQQJw wyszlam na jakiegoś łasucha....

PaniDemon

Post » Śro paź 31, 2012 17:21 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Betty- czasem mozesz opisac skad to imię, fajnie byłoby poczytać jego korzenie :wink:

maciaszku zrobiłam z grubsza na 1 stronie porzadek w kotach
sa jeszcze nie zdjete 3 maluszki, ale nie wiem dokładnie które numery zostały wydane-jak posprawdzam dam znać

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro paź 31, 2012 18:21 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

OK :)
nowe imiona jeśli będą miały jakąś etymologię to będę opisywać :)
jeśli będą wytworem mojej chorej wyobraźni też dam znać :twisted:

A jeśli kogoś interesują imiona które nasze niekochane już mają to dajcie znać :)
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro paź 31, 2012 18:47 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Póki co trwa casting na imie dla papuga na liście są: Riko (z bajki pingwiny z madagaskaru), Ugly (czyt.agli)-"brzydki" , loveless -"niekochany" i szkaradek (ironicznie mam na uczelni dziewczynę z takim nazwiskiem)... jakieś inne pomysły? coś prostego i spełniającego zasadę kociego imienia (2sylaby i w przynajmniej jednej litera "i") :?:

PaniDemon

[poprzednia][następna]