S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 21:48 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Udostępnione. Mój psiaczek już u siebie, pomogło właśnie FB .
Dogomania - jedyne z wielu miejsc udostępnienia - kompletnie zero odzewu.Pomogli kociarze z Katowic udostępniając swoim znajomym.
Trzymam :ok: :ok: :ok: aby ta historia też skończyła się pozytywnym finałem :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon paź 29, 2012 23:12 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

dorosły czarny525-/12
od 26 10 w scht
tricat 27 10
miły kocurek
Obrazek

YOREN
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dorosły buury-524/12
od 26 10 w schr
tricat 27 10
miły kocurek
Obrazek

SANDOR

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dorosła bura- 522/12
od 26 10 w schr
tricat 27 10
miła kotka
Obrazek

NYMERIA
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

dorosły staruszek chory- 519 /12
od 26 10
bardzo stary kocurek , ogolone łapki, podejrzenie niewydolności nerek,
Obrazek

STANIS

Tak sobie myślę że może podrostki też nazwać ?
Są zazwyczaj na tyle duże że łatwo je odróżnić od maluszków
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon paź 29, 2012 23:38 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo pisze:Tak sobie myślę że może podrostki też nazwać ?
Są zazwyczaj na tyle duże że łatwo je odróżnić od maluszków
jestem za :lol:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto paź 30, 2012 1:25 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

To jutro ponazywam te dzisiejsze :)

Tarunda jakbyś mi jeszcze przypomniała które podrostki jeszcze bezimienne byłabym wdzięczna :)
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Wto paź 30, 2012 7:28 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

phantasmagori pisze:Udostępnione. Mój psiaczek już u siebie, pomogło właśnie FB .
Dogomania - jedyne z wielu miejsc udostępnienia - kompletnie zero odzewu.Pomogli kociarze z Katowic udostępniając swoim znajomym.
Trzymam :ok: :ok: :ok: aby ta historia też skończyła się pozytywnym finałem :ok: :ok: :ok:

Dziękuję!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto paź 30, 2012 10:44 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kotka podrostka- 520/12
od 26 10
tricat 27 10
Obrazek

ZACHARA
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kocurek podrostek-514/12
od 22 10 w schr
tricat 23 10

DUGGAN

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kocurek podrostek- 523/12
od 26 10 w schr
tricat 27 10
Obrazek

UNGER

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

podrostek- 518/12
od 26 10
tricat 27/12
Obrazek

TEJON

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
szylka
od 28 10 w schr
tricat 29 10

Obrazek

a szylka to podrostka czy maluszek ?
Bo coś ze zdjęcie mi nic nie wynika:)

Ktoś jeszcze potrzebuje imionka ?
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Wto paź 30, 2012 11:08 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Czemu nie mozemy ich ponazywac ciatko karmel i czekolada? XD to bym chociaz zapamietala
:D
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Wto paź 30, 2012 11:10 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

PaniDemon pisze:Czemu nie mozemy ich ponazywac ciatko karmel i czekolada? XD to bym chociaz zapamietala

Może kiedys bettysolo skończą się imona "egzotyczne" i będziemy nazywać po polskiemu :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto paź 30, 2012 11:38 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

PaniDemon pisze:Czemu nie mozemy ich ponazywac ciatko karmel i czekolada? XD to bym chociaz zapamietala

Nooooo.... i jeszcze Snickers, Bounty, Milky, Twix..... Dobra..... rozmarzyłam się..... :D
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto paź 30, 2012 17:27 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Słodkie imiona już były :twisted:
Mieliśmy Karmela,Biszkopta,Lukrecję
chyba Coffi też była
była Pepsi i Cola i pewnie gdybym dłużej pomyślała to znalazłoby się jeszcze dużo więcej
Ostatnio słodka było Szarlotka ;)

Ale to stare dzieje i młodsi stażem wolontariusze pewnie już tych naszych kocich pupili nie pamiętają bądź też nie znają :)
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Wto paź 30, 2012 20:46 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

...mamy karpatkę :3
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Wto paź 30, 2012 21:57 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ano
wszystkie normalne imiona zaczęły sie konczyc kilka lat temu :wink: , a staramy sie nie powtarzać tych co były na ile sie da
Ja i tak nie wiem jak Betty daje radę :roll:
ale jak komus kto pozna kota osobiscie przyjdzie na myśl jakies fajne imie to nadawajcie też
tylko od razu trzeba tu zgłaszać :kotek:

sory ,ze tak późno, ale musiałam ciut popracować

w schronisku

jedna zła wieść bardzo
Ten starszy kocurek Stanis został dziś uśpiony, był w okropnym stanie
jest juz ze swoją panią
[i]

bardzo źle wygląda też jeden czarny podrostek z takiej bandy co przyszła-tam była tez mała tricolorkowa szylkretka
W klatce 5 kotów, musiał od kilku dni nie dojadać. Nie ma żadnych objawów chorobowych, jest szczepiony. ale myśle ,że odejdzie niestety

Są natomiast nowe koty dorosłe trzy- tzn trzy były rano nowe
ale fotki wkleje jutro

znów dzień mi uciekł w tempie sprintu :roll: , nie wiem czemu ostatnio czas mi sie okropnie tak kurczy :|

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro paź 31, 2012 0:11 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No to nasz Bondzio ma towarzystwo:(
Jestem dziś jednym wielkim smutkiem.

A czas umyka im bardziej sie chce, żeby choc troche zwolnił. A może to im poźniej tym szybciej?
Sama nie wiem.

Betty rzeczywiście staje na głowie z imionami i czasem wpadam w osłupienie, skąd ona to bierze.
Nasz tymczasik nie został nazwany więc wnuczki wybrały mu imię. Został Dudusiem. I teraz jak wołam to przychodzi i Tuptus i Kubuś, bo Duduś zazwyczaj ma coś innego do roboty.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro paź 31, 2012 1:31 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:ano
wszystkie normalne imiona zaczęły sie konczyc kilka lat temu :wink: , a staramy sie nie powtarzać tych co były na ile sie da
Ja i tak nie wiem jak Betty daje radę :roll:

Lidka pisze:Betty rzeczywiście staje na głowie z imionami i czasem wpadam w osłupienie, skąd ona to bierze.

Jejku,dziewczynki bardzo mnie podbudowałyście :)
Ja to maniak książkowy jestem i zdecydowana ilość imionek jest zaczerpniętych z książek właśnie
Lubię bawić się słownikiem online i sprawdzać jakieś fajne słówka w wielu językach
A zresztą wymyślanie imion daje mi dreszczyk emocji
Jak statystyczny numer w schronisku staje się kimś z ciała i ducha
Staje się naszym niekochanym
A już największą satysfakcję mam jak kocisko zostaje z "moim" imieniem w domku stałym :)
Dlatego pełna gotowych fantazji trwam na posterunku :wink:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro paź 31, 2012 10:22 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lepiej póżno niż wcale, zaznaczam :)

a imiona z filmów może jeszcze nie były? albo aktorów :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

[poprzednia][następna]