Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2012 18:54 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

taizu pisze:
iwoo1 pisze:Ja nie chcę już małych kotów, obawiam się, że odejdę pierwsza i co one zrobią beze mnie. Tego się nie robi kotu.

Ja po śmierci mojej najukochańszej też tak myślałam, a potem trafily mi do rąk kociaki, które z zimna nie przeżylyby następnej nocy, gdybym ich nie wzięła... I co miałam robić? :D

Człowiek się nie zastanawia i po prostu przygarnia, no bo co? Zostawić na dworze i spać spokojnie? Tak się nie da.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto paź 30, 2012 18:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

vip pisze:To są pomówienia, w dodatku nie poparte żadnymi dowodami...na to som paragrafy :twisted: .

Znajdź taki duży paragraf jak te dwa wstręciuchy :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 30, 2012 18:57 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

vip pisze:To są pomówienia, w dodatku nie poparte żadnymi dowodami...na to som paragrafy :twisted: .

Iwonka, Maria dobrze mówi...miłość, serce, opiekę, bezpieczeństwo...dom.

Jak na razie, nic nie jest w stanie powstrzymać moich łez. Kiedy jechał do wetki, patrzał ostatni raz na świat wielkimi oczkami, jakby się żegnał z nim.
Przepraszam, jestem wariatka.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto paź 30, 2012 19:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

iwoo1 pisze:

Iwonka, Maria dobrze mówi...miłość, serce, opiekę, bezpieczeństwo...dom.

Jak na razie, nic nie jest w stanie powstrzymać moich łez. Kiedy jechał do wetki, patrzał ostatni raz na świat wielkimi oczkami, jakby się żegnał z nim.
Przepraszam, jestem wariatka.

Nie jesteś wariatka, nie wygłupiaj się. Wszystkie mamy to samo.
Siedzi się nad nimi, robi co się da, nie śpi się, czuwa... a one odchodzą. Nie umiem napisać poetycko, ale wiem, co czujesz. I to o te uczucia chodzi.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 30, 2012 19:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

Witam,
nie odzywałam się dotychczas, ale od dawna podczytuję kolejne Twoje wątki Gosiu i szczerze kibicuję.
Zdecydowałam się napisać, gdyż zbulwersowało mnie to, co czytam tu na temat tego co dzieje się na wątku Tristana. Przyznaję, że tego wątku jeszcze nie znalazłam (przy okazji roszę o link), ale uważam, że podjęłaś Gosiu jedyną słuszną decyzję, uznając że nie można narażać doświadczonego przez los kotka na niebezpieczeństwo zakażenia.
Przy okazji pozwalam sobie nadmienić, że strasznie mnie zbulwersowało, co wydarzyło się w historii innego kotka uratowanego przez kotikę. Stokrotka, zwana wcześniej Okruszkiem, miała bezwładne tylne łapki i została przygarnięta przez kotikę, która jednak nie miała możliwości zajęcia się nią i szukała opiekunów. Zdarzył się cud i ewaheyduk zaoferowała dla kici dom stały u swoich Rodziców. To naprawdę cud, bo domek nie dość, że naprawdę odpowiedzialny, to na dodatek niezakocony. Gotowy cały swój czas poświęcić kotuni. Z relacji wynika, że Stokrotka uczyniła wielkie postępy. Niestety, kotika po wstępnych zachwytach, zaczęła się czepiać wszystkiego, co pisała Ewa, dyskredytując postępy w rehabilitacji kici i krytykując wszystko, co domek robi.
Oto wątki koteczki:
viewtopic.php?f=1&t=145990
viewtopic.php?f=1&t=146584
Dlatego myślę, że gdyby Małgosia zdecydowała się mimo wszystko sprowadzić Tristana, to dopiero posypałyby się na nią gromy ze strony kotiki i jej fanklubu z Trójmiasta, że naraża kotka na zarażenie.
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Wto paź 30, 2012 19:23 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

każdy tutaj ma takie zdanie Magda :ok:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto paź 30, 2012 19:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

Nie da się ukryć..
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 30, 2012 19:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

Magdaleno, serdecznie witam na moim wątku :) .
Nie zawsze jest tu tak smętnie, jak ostatnio, zwykle staram się zachować dobry humor.
No, ale jak to czasem bywa, rzeczywistość przygniata...

Jeśli chodzi o Tristana, to tutaj, nie ukrywam, powodem była moja niewiedza.
PP jest na forum demonizowana, przedstawiana jako straszna, śmiertelna w większości przypadków choroba.
Zwyczajnie się wystraszyłam, że zrobię kotu krzywdę.
Tym bardziej, że Groszek odszedł praktycznie w dwa dni, Antoś zachorował niemal w tym samym czasie.
Spodziewałam się, że posypią się na moją głowę gromy...ale mnie chodziło o kota.
Co się stało, to się nie odstanie, niestety.
Wątku Stokrotki nie czytałam, na pewne wątki wchodzić już nie będę, choć szanuję to, co dziewczyny dla kotów robią.
Mam nadzieję, że zechcesz dalej tu zaglądać :) .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto paź 30, 2012 19:32 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

Ja zaglądam systematycznie, kibicuję Ci i podziwiam, mimo, że dotychczas się nie odzywałam :ok:

magdalena99

Post » Wto paź 30, 2012 19:33 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

magdalena99 pisze:Ja zaglądam systematycznie, kibicuję Ci i podziwiam, mimo, że dotychczas się nie odzywałam :ok:

A zatem bardzo się cieszę, że się odezwałaś i zapraszam do częstych odwiedzin :) .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto paź 30, 2012 19:38 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

vip pisze:
magdalena99 pisze:Ja zaglądam systematycznie, kibicuję Ci i podziwiam, mimo, że dotychczas się nie odzywałam :ok:

A zatem bardzo się cieszę, że się odezwałaś i zapraszam do częstych odwiedzin :) .

Odwiedzam codziennie i nie mam zamiaru tego zmieniać :D
A na wątek Stokrotki możesz śmiało wejść - jest naprawdę optymistyczny (mimo wtrętów kotiki).
Pozdrawiam serdecznie, razem z moimi kocurami Ryśkiem i Tymkiem viewtopic.php?f=1&t=141549

magdalena99

Post » Wto paź 30, 2012 19:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

Cioteczki kochane, ja się na dziś pożegnam.
Wiem, wiem, wcześnie.
Ale posiedze trochę z Antosiem, poprzytulam...
Tu nikt nie chce się z nim bawić, on tak sam sobie chodzi, bardzo jest smutny.
Może się z nim laserkiem pobawię, albo piłeczką, może go troche rozweselę.
Życze Wam dobrej nocy i kolorowych snów! :) .

vip

Post » Wto paź 30, 2012 19:43 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

Bawcie się dobrze z Antosiem :ok: I dobrej wam nocy :kotek:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto paź 30, 2012 20:17 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

Pobaw się z Antosiem.
A decyzję o trójłapku popodpieram w 100 a nawet w 200 procentach.
Spokojnej nocki.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro paź 31, 2012 8:54 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz. 8...Grosiu, wróć do mnie, pros

dobry :)

Gosiu jak Antolek? wybawiony mam nadzieje i wygłaskany :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

[poprzednia][następna]