Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 23:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

koci-swiat pisze:No jasne-to cała ja :oops:
zapomniałam o wklejeniu bazarku:
viewtopic.php?f=20&t=147604

Biusthaltery, majty, rajstopy.
Super.

Koci-swiat, to cała ty.
Co wiesz o Kocim Świecie niedaleko Nasielska?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon paź 29, 2012 23:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Redaf proszę byś więcej nie pisała na tym wątku.

Nie jesteś tu mile widziana.

Wysłałam Ci pw, jeśli dalej będziesz tu pisała w ten sposób -powiadomię administratora forum.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon paź 29, 2012 23:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Kokins, a może zadzwoń od razu jak nie śpimy obie :)
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Wto paź 30, 2012 8:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Właśnie przeczytałam, że Romuś nie lubi się z kocurami (chyba dobrze przeczytałam? Rano trochę nieprzytomna bywam, zwłaszcza przed drugim cappuccino :oops: ). Jak tak, to cieszę się, że niedoszły domek Pieszczocha wybrał jednak koszaliniaka. Smutno mi trochę, że Romuś dalej bez domku, ale jak tu się nie cieszyć, że koszaliński kocurek wyląduje wreszcie na czyjejś kanapie (a ten ponoć się z kotami dogaduje i wie, co to pies). Ale spoko, jak usłyszę, że ktoś szuka kota takiego jak Romuś, to będę o nim pamiętała.
A moja Ofelia dalej siusia tylko raz na dobę :placz: . Ja już nie wiem, co temu kotu nie pasuje. Kuweta czysta, żwirek cały czas ten sam, dywanik pod kuwetą wytrzepany, a ona nie chce siusiać. Nie chce i już. Idę się powiesić na suchej gałęzi.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 30, 2012 9:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Ofelia, a moze nie lubi wody stojacej i woli fontanne?

fontanna dla Amelki bylaby ekstra, alez lapkom by mogla walic :wink:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto paź 30, 2012 9:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Ofelka lubi śmiotankę", a wody to tak czasami chlipnie. Ale je mokre (barfa). Według mnie to nie kwestia małej ilości wody, tylko niechęci do wchodzenia do kuwety. Już kiedyś zrobiła taki numer, jak zmieniłam żwirek na drzewny. Raz trzymała siusiu prawie dwie doby (bo ona poza kuwetą się nie załatwi, więc jak nie do kuwety, to wcale). No ale teraz żwirku nie zmieniałam, cały czas jest niebieski benek. Jakiś czas temu zmieniłam tylko dywanik pod kuwetę... Kurka smażona, myślicie, że to może chodzić o ten dywanik :?:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 30, 2012 10:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Ja kiedyś położyłam dywanik przed kuwetę to kotka mi na niego nasikała, może o ten dywanik chodzi?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto paź 30, 2012 11:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Ofelczasta poprzednio też miała dywanik pod kuwetą, tylko inny, stary, nie pasujący kolorem do wystroju łazienki, nieco podniszczony. Kupiłam nowy i wymieniłam. Może jeszcze trochę "sklepowo" pachnie? Mogę spróbować na razie znów położyć stary dywanik, jeszcze go nie wyciepałam.
Sorki, Kotkinsie, za małe zaśmiecanie wątku, ale jeżeli się okaże, że problemem jest nowy dywanik, to sytuacja będzie (przynajmniej na razie) uratowana.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 30, 2012 12:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Mogę też troszkę pośmiecić?
A może Ofelia potrzebuje dwóch kuwet?
Ona ma/miała jakieś problemy z pęcherzem? Czy po prostu rzadko sika?
Moja Norka całe życie sikała raz na dobę, czasem 2 razy. Po prostu tak miała.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto paź 30, 2012 12:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Ofelia nigdy jakoś specjalnie często nie siusiała. Dwa razy na dobę to jej norma - i oby tak było cały czas. A problemy z pęcherzem niestety miała już dwa razy, tak jak chyba gdzieś pisałam, nie było ani bakterii ani kryształów, więc od czego zapalenie, tego nikt nie wie. Tyle tylko że nerki ok. A dwóch kuwet raczej nie potrzebuje, do tej pory bez problemu wystarczała jej jedna (a zresztą nie mam pojęcia, gdzie bym mogła postawić drugą). Acha, i nie jest specjalnie wrażliwa na przemieszczanie kuwety, jak trzeba było przestawić na czas remontu łazienki to bez problemu trafiała w nowe miejsce.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 30, 2012 20:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

MB, ja mam trzy kuwety i miałam trzy jak były dwie kocice.
Nie wiem jak to "chodzi": czasem wszyscy robią do jednej kuwety i ta jest nieludzko popularna, potem nagle znajduję urobek we wszystkich kuwetach- nie wiem dlaczego.
Zawsze ten sam piach- Benek drobnoziarnisty pomieszany z "perskim".Nic nie zmianiamy.

Kiedyś raz dziwennie sikał Felek- uznałam,że muszę go dopajać.Daję mu teraz mokre w postaci papki,rozwodnionej.
I jest ok.On też sikał zawsze dwa razy dziennie.Nawet o stałych porach: 10 i 18.
Czasem siknie w nocy, wtedy jest w domu święto.

Nie przepraszaj mnie, ten wątek temu m.in. służy- pogadaniu o kotach.Sikanie w życiu kota jest ważne:)
A jeszcze ważniejsze w życiu kociej obsługi! :mrgreen:

kotkins

Post » Wto paź 30, 2012 20:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Zaprawdę, zaprawdę powiadam...mam PRZYJACIÓŁKĘ na tym forum.Zawsze tę samą.Wierna jest ci ona jak nikt inny.
A przyjaciele naszych przyjaciół ...:mrgreen:

Idę inhalować Leukota, kupiłam mu inhalator w Netto :mrgreen:

kotkins

Post » Wto paź 30, 2012 21:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

kotkins pisze:Idę inhalować Leukota, kupiłam mu inhalator w Netto :mrgreen:

Ciekawość mnie zżera i muszę zapytać: jaki inhalator kupiłaś?
Mój kot ma dwa razy dziennie inhalacje i stąd ta chorobliwa ciekawość :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto paź 30, 2012 21:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

A jak to robisz????
Kupiłam takie coś za 80 zł.W Netto-jest na prąd.Wlewam wodę i Olbas Oil na waciku wkładam.
Siedzimy nad wylotem rury i sie oboje inhalujemy.Czasem on mnie pacnie, czasem ja jego.
10 minut z zegarkiem(Małża) w ręku.
Obrazil się na mnie trochę,ale zaraz się kladę spać ,wiec pewnie przylezie do mnie.

Mam mu podawać Pulmicort, muszę kupić nebulizator.
Byliśmy u pulmonologa dziecięcego.Tak nam doradzil nasz wet.
Inhalacje caly sezon zimowy.Spacery 10 minut na chłodnym powietrzu (jak się bardziej owlosi) .Pulmicort w nebulizacji dwa razy w tygodniu.
Ostatnio edytowano Wto paź 30, 2012 22:04 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Post » Wto paź 30, 2012 21:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

alma_uk pisze:Ofelia, a moze nie lubi wody stojacej i woli fontanne?

fontanna dla Amelki bylaby ekstra, alez lapkom by mogla walic :wink:

Oszalałaś Niewiasto!!! :twisted:
Toć ona się zdredzi na śmierć i jeszcze zaleje nam mieszkanie.

Amka całe dnie spędza na szafce w kuchni- no bo jak puszczają wodę to musi byc w pobliżu i wsadzić puchatkę...musi...

kotkins

[poprzednia][następna]