Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 19, 2011 22:16 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

proszę piszcie ile kosztowały te budki i ile transport No i moze województwo producenta by wiedzieć czy jest szansa pojechać po domek

77madzik

Od: Pon wrz 10, 2007 10:24

Post » Pt lis 04, 2011 22:12 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Polecam firmę REMAX, naprawdę solidne wykonanie, super ceny, zależnie od budy, na Allegro mają ceny, wystarczy wpisać nazwę firmy w wyszukiwarce, możliwy transport na terenie całego kraju, ja zamawiałem budę dla mojego Kajtka i naprawdę jestem zadowolony. Zrobią każde wymiary i jak niewiele firm mają doświadczenie, doradzą podpowiedzą. Firma mieści się w Kątach Drugich/ okolice Zamościa woj. lubelskie. ich strona http://www.remax.ecom.net.pl Tel. 506 121 186

marcinkas

Od: Pt lis 04, 2011 22:05

Post » Sob lis 05, 2011 17:16 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

nie ma to jak autoreklama :evil:

77madzik

Od: Pon wrz 10, 2007 10:24

Post » Śro lis 23, 2011 8:15 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

http://kocia-strefa.pl/pl/domek-dla-kot ... z-432.html

To jest link do sklepiku internetowego jednej z forumowiczek, można tam kupić gotowe domki z pudeł styropianowych.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro sty 18, 2012 14:28 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Witam

Jestem adminem (tylko strona techniczna) sklepu internetowego i dzisiaj dostałem polecenie wstawienia kilku bud dla kotów. Oto one http://domwogrodzie.pl/20-buda-dla-kota

Piszę wprost bo nie uznaję tekstów typu "zobaczcie jakie tam maja budy". :)

Pozdrawiam

Neutralny

Neutralny

Od: Śro sty 18, 2012 14:21

Post » Śro sty 18, 2012 14:47 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Neutralny pisze:Witam

Jestem adminem (tylko strona techniczna) sklepu internetowego i dzisiaj dostałem polecenie wstawienia kilku bud dla kotów. Oto one http://domwogrodzie.pl/20-buda-dla-kota

Piszę wprost bo nie uznaję tekstów typu "zobaczcie jakie tam maja budy". :)

Pozdrawiam

Neutralny

Budki bardzo estetyczne ale..........
Tych wielowejściowych nie polecam, bo zwyczajnie dmucha jak nie powiem gdzie, jeżeli jest kilka otworów.
I typowe dla producentów drewnianych bud, że wzorują się na psich budach, czyli wejście przy samej ziemi, z reguły za duże.
Kot musi mieć coś w rodzaju głębokiego koszyczka z małym wejściem, wysoko (jak leży powyżej głowy), tak by sciana wejściowa też chroniła go przed podmuchami.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Śro sty 18, 2012 22:53 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Czyli tak:
- wejście wyżej, żeby otwór był powyżej leżącego kota,
- mniejszy otwór - teraz jest 15 cm, to chyba za dużo. Ile powinno być waszym zdaniem?
- czy te budy nie powinny być niższe? Po co kotu tyle przestrzeni?

Z tym dmuchaniem przez kilka otworów to nie powinno być problemu, ponieważ to są osobne pomieszczenia Obrazek

Uwagi przekażę właścicielom

Pozdrawiam

Neutralny

Neutralny

Post » Czw sty 19, 2012 9:09 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Neutralny pisze:Czyli tak:
- wejście wyżej, żeby otwór był powyżej leżącego kota,
- mniejszy otwór - teraz jest 15 cm, to chyba za dużo. Ile powinno być waszym zdaniem?
- czy te budy nie powinny być niższe? Po co kotu tyle przestrzeni?

Z tym dmuchaniem przez kilka otworów to nie powinno być problemu, ponieważ to są osobne pomieszczenia Obrazek

Uwagi przekażę właścicielom

Pozdrawiam

Neutralny

Wiesz niby tak, ale dach jest odkrywany, więc nie są na trwale sklepione, pod dachem są szpary. W duże mrozy najmniejsza szparka jest przyczyną do powstawiania cyrkulacji powietrza.
Przepraszam, że się mądrzę, to dla dobra kotów. Robię kocie domki od kilkunastu lat i poczyniłam pewne obserwacje. Niejednokrotnie poprawiałam?przerabiała takie "wypasione' za nie małe pieniądze kupione od producenta. Tylko opiekunowie się dziwili, dlaczego koty nie chca w nich siedziec. Moje domki są takie zwyczajne (z pudeł styropianowych), daleko im do estetyki tych przedstawionych przez Ciebie, ale oprocz jednego otworu wejściowego w górnym rogu budki (w miarę możliwości jeszcze osłoniętego kotarką z furtra), nie ma w nich najmniejszej dziurki, szparki. Domek musi zatrzymać ciepło emitujące z kota.
Dlatego budka nie może byc za duża. Na tyle by w niej się połozył i stanął.
Otworki robię z regły 13 x 13. Daszki muszą sporo wystawać ponad obwód domku, przynajmniej nad śćainką wejściową, bo przecież czasami deszc i śnieg zacina pod kątem.

Np ta budka ze zdjęć z takim półowalnym otworem przy samej ziemi, w jaki sposób chroni kota przed zimnem przy tak wielkich "wrotach". Nawet posłanie będzie mokre.

Bardzo proszę przekaż to producentowi, bo szkoda, żeby takie śliczne domki nie spełniały swej roli.

Prakseda

Post » Czw sty 19, 2012 10:20 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Dzięki za uwagi. Przekażę. Jeśli coś zmienią dam znać.

Pozdrawiam

Neutralny

Post » Czw sty 19, 2012 12:37 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Prakseda pisze:Wiesz niby tak, ale dach jest odkrywany, więc nie są na trwale sklepione, pod dachem są szpary. W duże mrozy najmniejsza szparka jest przyczyną do powstawiania cyrkulacji powietrza.
Przepraszam, że się mądrzę, to dla dobra kotów. Robię kocie domki od kilkunastu lat i poczyniłam pewne obserwacje. Niejednokrotnie poprawiałam?przerabiała takie "wypasione' za nie małe pieniądze kupione od producenta. Tylko opiekunowie się dziwili, dlaczego koty nie chca w nich siedziec. Moje domki są takie zwyczajne (z pudeł styropianowych), daleko im do estetyki tych przedstawionych przez Ciebie, ale oprocz jednego otworu wejściowego w górnym rogu budki (w miarę możliwości jeszcze osłoniętego kotarką z furtra), nie ma w nich najmniejszej dziurki, szparki. Domek musi zatrzymać ciepło emitujące z kota.
Dlatego budka nie może byc za duża. Na tyle by w niej się połozył i stanął.
Otworki robię z regły 13 x 13. Daszki muszą sporo wystawać ponad obwód domku, przynajmniej nad śćainką wejściową, bo przecież czasami deszc i śnieg zacina pod kątem.

Np ta budka ze zdjęć z takim półowalnym otworem przy samej ziemi, w jaki sposób chroni kota przed zimnem przy tak wielkich "wrotach". Nawet posłanie będzie mokre.

Bardzo proszę przekaż to producentowi, bo szkoda, żeby takie śliczne domki nie spełniały swej roli.

Agnieszko, nie mądrzysz się, tylko chronisz koty.
Każda uwaga może okazać się na miarę kociego życia.

Jeśli kiedyś zostanie ustanowiony Medal dla Wielkich za Serce dla Kotów, będziesz jedna z pierwszych nominowanych.
Życzę Ci miłego dnia :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro cze 06, 2012 10:45 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i f

Neutralny pisze:Witam

Te budy maja faktycznie trochę za niskie wejście, ale to rzemieślnicza robota, więc pewnie można się dogadać.
Meble ogrodowe na nogach z żeliwa

JanB

Od: Śro cze 06, 2012 10:06

Post » Pon paź 29, 2012 20:16 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i f

szukam budy ocieplanej dla 3-4 kotów wolno żyjących, które teraz nie mają się gdzie podziać
możecie coś polecić? może macie jakieś namiary na fajne domki w okolicach Katowic lub Bytomia
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Wto paź 30, 2012 9:19 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i f

viewtopic.php?f=1&t=67461

W tym moim wątku na 1 str. , w trzecim poście są wszsytkie namiary na dobry domek.

Prakseda

Post » Nie lis 04, 2012 9:47 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i f

Podaję namiary na producenta budek dla kotów:
Woźnica Paweł,tel.501 512 563.
Domki wykonane są bardzo solidnie,ocieplone między ściankami styropianem,dach podnoszony aby łatwiej było go wewnątrz oczyścić.Koszt takiego domku to 300 zł.Ja dla swoich dzikusiów kupiłam dwa takie domki.Niestety koszt dość wysoki,ale tak szybko się nie zniszczy.Swojego czasu kupiłam pudła styropianowe,ale nie bardzo zdały egzamin ponieważ są lekkie i przy dużym wietrze przemieszczają się.Ponadto koty ostrzą pazurki i taki domek szybko ulega zniszczeniu
Pozdrawiam :ok:
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Pon lis 05, 2012 11:00 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i f

Juliśka pisze:Podaję namiary na producenta budek dla kotów:
Woźnica Paweł,tel.501 512 563.
Domki wykonane są bardzo solidnie,ocieplone między ściankami styropianem,dach podnoszony aby łatwiej było go wewnątrz oczyścić.Koszt takiego domku to 300 zł.Ja dla swoich dzikusiów kupiłam dwa takie domki.Niestety koszt dość wysoki,ale tak szybko się nie zniszczy.Swojego czasu kupiłam pudła styropianowe,ale nie bardzo zdały egzamin ponieważ są lekkie i przy dużym wietrze przemieszczają się.Ponadto koty ostrzą pazurki i taki domek szybko ulega zniszczeniu
Pozdrawiam :ok:

Pudła są bardzo dobre. A przy duzysz skupiskach kotów, mało kogo stac na kilka domków po 300 zł.
Pudło takie wystarczy przycisnąć cegłą i nie "fruwa". W "moich" miejscach ( a sa ich dziesiatki) pudła takie stoją po kilka lat, wciąż całe i suche. Oczywiście co pewien czas sprawdzam, zmieniam poslanie.

A propos drewnianych bud z podnoszonym dachem, warto sprawdzić czy pod dachem niema szpary. Wiele takich domków poprawiałam bo były przewiewne niestety. Na granicy dachu ze ściankami domku musiałam uszczelniać dodatkowo grubymi, gumowymi (samochodowymi) uszczelkami.

Prakseda

[poprzednia][następna]