Moderator: Estraven
Neutralny pisze:Witam
Jestem adminem (tylko strona techniczna) sklepu internetowego i dzisiaj dostałem polecenie wstawienia kilku bud dla kotów. Oto one http://domwogrodzie.pl/20-buda-dla-kota
Piszę wprost bo nie uznaję tekstów typu "zobaczcie jakie tam maja budy".
Pozdrawiam
Neutralny

Neutralny pisze:Czyli tak:
- wejście wyżej, żeby otwór był powyżej leżącego kota,
- mniejszy otwór - teraz jest 15 cm, to chyba za dużo. Ile powinno być waszym zdaniem?
- czy te budy nie powinny być niższe? Po co kotu tyle przestrzeni?
Z tym dmuchaniem przez kilka otworów to nie powinno być problemu, ponieważ to są osobne pomieszczenia
Uwagi przekażę właścicielom
Pozdrawiam
Neutralny
Prakseda pisze:Wiesz niby tak, ale dach jest odkrywany, więc nie są na trwale sklepione, pod dachem są szpary. W duże mrozy najmniejsza szparka jest przyczyną do powstawiania cyrkulacji powietrza.
Przepraszam, że się mądrzę, to dla dobra kotów. Robię kocie domki od kilkunastu lat i poczyniłam pewne obserwacje. Niejednokrotnie poprawiałam?przerabiała takie "wypasione' za nie małe pieniądze kupione od producenta. Tylko opiekunowie się dziwili, dlaczego koty nie chca w nich siedziec. Moje domki są takie zwyczajne (z pudeł styropianowych), daleko im do estetyki tych przedstawionych przez Ciebie, ale oprocz jednego otworu wejściowego w górnym rogu budki (w miarę możliwości jeszcze osłoniętego kotarką z furtra), nie ma w nich najmniejszej dziurki, szparki. Domek musi zatrzymać ciepło emitujące z kota.
Dlatego budka nie może byc za duża. Na tyle by w niej się połozył i stanął.
Otworki robię z regły 13 x 13. Daszki muszą sporo wystawać ponad obwód domku, przynajmniej nad śćainką wejściową, bo przecież czasami deszc i śnieg zacina pod kątem.
Np ta budka ze zdjęć z takim półowalnym otworem przy samej ziemi, w jaki sposób chroni kota przed zimnem przy tak wielkich "wrotach". Nawet posłanie będzie mokre.
Bardzo proszę przekaż to producentowi, bo szkoda, żeby takie śliczne domki nie spełniały swej roli.
Neutralny pisze:Witam
Jestem adminem (tylko strona techniczna) sklepu internetowego i dzisiaj dostałem polecenie wstawienia kilku bud dla kotów. Oto one http://domwogrodzie.pl/20-buda-dla-kota

Juliśka pisze:Podaję namiary na producenta budek dla kotów:
Woźnica Paweł,tel.501 512 563.
Domki wykonane są bardzo solidnie,ocieplone między ściankami styropianem,dach podnoszony aby łatwiej było go wewnątrz oczyścić.Koszt takiego domku to 300 zł.Ja dla swoich dzikusiów kupiłam dwa takie domki.Niestety koszt dość wysoki,ale tak szybko się nie zniszczy.Swojego czasu kupiłam pudła styropianowe,ale nie bardzo zdały egzamin ponieważ są lekkie i przy dużym wietrze przemieszczają się.Ponadto koty ostrzą pazurki i taki domek szybko ulega zniszczeniu
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości