Złosiej czarno-biały terrorysta cz 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 28, 2012 15:15 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

solarie pisze:Ja też trzymam kciuki, żeby się jednak udało. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Poza tym może wtedy w końcu Twoje ręce odpoczną od takiego drapania i gryzienia. :lol:
Myślę, że łatwiej Ci też będzie urobić TŻ-ta jak już znajdziesz gdzieś ogłoszenie tego wymarzonego kota i pokażesz mu zdjęcie - to zawsze najlepiej działa, jak już się widzi, że to nie są tylko puste słowa, tylko taki kotek gdzieś tam na dom czeka. :wink:

No właśnie o to mniejwięcej chodzi :) Narazie szukam , do jednej pani nawet dzwonilam bo ma nierodowodowe syberyjskie , ale po 1 to kocury nie koteczki ale chce za nie 250 zł " koszt odrobaczenia i opieki od urodzenia "

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Nie paź 28, 2012 15:19 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lilka, takie coś powinnaś od razu zgłaszać, bo przecież od początku roku nielegalny jest handel nierodowodowymi zwierzętami. Ty nie kupisz, ale ktoś się skusi, babka zarobi, więc potem postara się o nowe kocięta... Wiesz, o co mi chodzi. :?

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Nie paź 28, 2012 15:25 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

solarie pisze:Lilka, takie coś powinnaś od razu zgłaszać, bo przecież od początku roku nielegalny jest handel nierodowodowymi zwierzętami. Ty nie kupisz, ale ktoś się skusi, babka zarobi, więc potem postara się o nowe kocięta... Wiesz, o co mi chodzi. :?

Eh internet jest pełen takich ogłoszeń , kilka znalazłam na gumtree , tablicy pl i na allegratka itp ...
To jest ogłoszenie o którym mówiłam : http://tablica.pl/oferta/kotki-syberyjs ... 0e35;r:1;s:

Lilka Mrau

Post » Nie paź 28, 2012 16:13 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

No tak, tylko w ogłoszeniu wyraźnie jest napisane "oddam", a z tego co mówisz dopiero w przypadku kontaktu telefonicznego Pani mówi o opłacie. :?

Edit: literówka
Ostatnio edytowano Nie paź 28, 2012 16:18 przez solarie, łącznie edytowano 1 raz

solarie

Post » Nie paź 28, 2012 16:16 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Wszędzie oszukują.
Najlepsze jest ze oddam za koszty szczepienia itp. np kota bez rodowodu i ludzie 500 wołają. To powiedzcie mi co to za szczepionki były dla tego kota za 500 zł. 8O

Witamy ;)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie paź 28, 2012 16:22 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

MonikaMroz pisze:Wszędzie oszukują.
Najlepsze jest ze oddam za koszty szczepienia itp. np kota bez rodowodu i ludzie 500 wołają. To powiedzcie mi co to za szczepionki były dla tego kota za 500 zł. 8O

Witamy ;)

No własnie ...pani wymienila koszt 2 odrobaczen ...no dobra dajmy na to ze z ksiazeczka, i powiedzmy ze lekarz je zbadal no to dajmy na to ze 2 razy 25 zl z wizytą ...mamy 50 zł ...no to koszt utrzymania wychodzi 200 tak?> Hm to nie jest takie zwykłe " oddam "A nie pozwole zeby sie na mnie baba wzbogacila, skoro ktos kupi to pewnie znow dopusci kotke...bo jej sie opłaca ...

Lilka Mrau

Post » Nie paź 28, 2012 19:20 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

GRATULUJE prawie przekonania Tżeta :D :D :D i oby doszedł ten plan do skutku....

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Nie paź 28, 2012 19:33 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lila84 pisze:GRATULUJE prawie przekonania Tżeta :D :D :D i oby doszedł ten plan do skutku....

No jak narazie mamy wzloty i upadki ...z przewagą upadków...ale walcze

Jak by wam przypadkiem w oko wpało coś ciekawego to mozecie dac namiar najchetniej na pw

Lilka Mrau

Post » Nie paź 28, 2012 19:46 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Ja bym Ci oprócz stron ogłoszeniowych polecała przejrzeć naszą forumową kociarnię, bo cudeńka tam można znaleźć, a przy okazji będziesz miała na pewno rzetelną informację o stanie zdrowia kota i jego charakterze - poza tym w obrębie Forum zwykle transport da się zorganizować, więc nie musiałabyś się ograniczać tylko do okolic Poznania. :)
Chociaż wiadomo, że przebijanie się przez kociarnię jest długotrwałe, bo trzeba każdy wątek otwierać po kolei, żeby się dowiedzieć jaki kociak się tam kryje, ale myślę, że warto. :wink:

solarie

Post » Nie paź 28, 2012 19:53 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Szukaj w lokalnej fundacji/ schronisku. I na Miau, bo Tu to jest wysyp kotów każdej maści, wieku etc. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kciuki za powodzenie operacji :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pon paź 29, 2012 7:45 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

...i ciekawe jak rozpieszczony Złoś :1luvu: zareaguje na nowego lokatora :kotek:

Lila84

Post » Pon paź 29, 2012 9:23 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lila84 pisze:...i ciekawe jak rozpieszczony Złoś :1luvu: zareaguje na nowego lokatora :kotek:

Oj na początku może być ciężko...powiem wam że szanse spadają...moj TŻ znajduje coraz więcej powodów dlaczego nie chce drugiego kota:( Ale co będzie to będzie...sie okaże

Ale sie uśmiałam ...rano wyjęłam kawałek rybki do rozmrozenia , dla kota.Przed chwilką słysze hałas w kuchni , to ide zobaczyc.Ja patrze a Zloś zwiewa z czymś w paszczy. Okazało się że to siateczka z rybą:P:P

Wypatrzyłam 2 śliczne koteczki .. http://imageshack.us/a/img69/2172/31420 ... 148410.jpg
i tu ta szylkretka http://imageshack.us/a/img41/6695/maerysie2.jpg
ale juz sie załamuje . po 1 warunkiem adopcji jest miedzy innymi zabezpieczenie okien , a my zabezpieczymy dopiero jakos na wiosne . A po 2 mój warczy na mnie że mam dać sobie spokój , że mam nie szukać bo on sie nie zgodził itp ... Z jednej strony mam Złosia i jestem strasznie szczęśliwa z tego powodu , ale z drugiej przydała by mu sie toważyszka zabaw itp ...

Lilka Mrau

Post » Pon paź 29, 2012 11:36 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lilka Mrau pisze:
Lila84 pisze:...i ciekawe jak rozpieszczony Złoś :1luvu: zareaguje na nowego lokatora :kotek:

Oj na początku może być ciężko...powiem wam że szanse spadają...moj TŻ znajduje coraz więcej powodów dlaczego nie chce drugiego kota:( Ale co będzie to będzie...sie okaże

Ale sie uśmiałam ...rano wyjęłam kawałek rybki do rozmrozenia , dla kota.Przed chwilką słysze hałas w kuchni , to ide zobaczyc.Ja patrze a Zloś zwiewa z czymś w paszczy. Okazało się że to siateczka z rybą:P:P

Wypatrzyłam 2 śliczne koteczki .. http://imageshack.us/a/img69/2172/31420 ... 148410.jpg
i tu ta szylkretka http://imageshack.us/a/img41/6695/maerysie2.jpg
ale juz sie załamuje . po 1 warunkiem adopcji jest miedzy innymi zabezpieczenie okien , a my zabezpieczymy dopiero jakos na wiosne . A po 2 mój warczy na mnie że mam dać sobie spokój , że mam nie szukać bo on sie nie zgodził itp ... Z jednej strony mam Złosia i jestem strasznie szczęśliwa z tego powodu , ale z drugiej przydała by mu sie toważyszka zabaw itp ...

to pikniutkie z pierwszego linku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Lila84

Post » Pon paź 29, 2012 15:31 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

My się skłaniamy bardziej ku szylkretce^^ wysłałam nawet zapytanie w jej sprawie i czekam na odpowiedz .
Ale żeby nie było że zaniedbuję Złosia :))
Pan na Włościach :))
Obrazek
Obrazek
Mam nadzieję że Złoś wrazie czego zaakceptuje koteczke:)
Trzymajcie kciukasy

A właśnie ...jeszcze takie małe pytanie do was....troszke mi głupio ale..wrazie potrzeby może ktoś troszke pomóc z kosztami transportu? Bo ta kicia na przykład jechała by z Torunia , nie wiem jaki to koszt , ale to może być ok 200km .., a mój TŻ kręci nosem ze kicia jest tak daleko...
Ostatnio edytowano Pon paź 29, 2012 15:41 przez Lilka Mrau, łącznie edytowano 1 raz

Lilka Mrau

Post » Pon paź 29, 2012 15:40 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Mi się też szylcia bardziej podoba. :wink: To też chyba jakiś mieszaniec nierodowodowy, tak? Bo na dachowca nie wygląda. :P Tylko będziesz potem musiała dokładnie Złosia pilnować z terminem kastracji jak mu chcesz koleżankę do zabawy zapewnić, wiesz jak jest. :wink:

solarie

[poprzednia][następna]