Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 15, 2012 11:07 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

Nie pamietalam, ze masz swoj watek. Post usunelam, bo to nie ma sensu. Dziekuje za opieke nad Rumciem. Pozdrawiam Was.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto wrz 04, 2012 21:03 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

Młody odbił trochę..łysienie ustapiło,kupa sie unormowała...Dostaje na stałe enzymy trawienne i syrop na watrobe...Interstinal z karm na co dzień+indyka chudego...Postaram się zrobić jakies foty,bo sie troszke poprawił ,jak tylko aparat będe miała w zasięgu...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 30, 2012 10:32 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

Rumcajsik ma się całkiem nieźle,jak przestrzegamy zaleconej diety i podawania enzymów trawiennych.Niedawno wyzebrał ode mnie troszke kurczaka i mielismy "sraczkowo"od razu,wiec widze,że to mu nie słuzy.Dostaje swoje saszetki:Interstinalai Convalescence mięsny,oraz gotowanego fileta/lub udo z indyka,bez skóry.
Wczoraj troszką zaczał kichać,ale nie jest źle-mamy teraz kichanie i smarkanie w domu,jeden zaczyna,jak drugi kończy.Zdjecia z piatku i wczoraj.Tak wyglada mój maluśki Nochalek:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek[/quote]
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 29, 2012 9:36 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

Wczoraj stan Rumcajsika pogorszył się,o 23.30 dostał krwotoku wewnętrznego,o 0.10 umarł... :cry:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 29, 2012 13:13 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

O Jezu, umarł???? jak to krwotoku wewnetrznego? od czego? tak nagle???? i skad wiesz, ze to krwotok?
Bozena, pisz jaśniej, co, jesli możesz.
Czy on znowu chorował? przecież zaszczepiony? ja nic nie rozumiem. . . . .

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pon paź 29, 2012 14:16 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

:cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Pon paź 29, 2012 14:32 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

pinokio_ pisze:O Jezu, umarł???? jak to krwotoku wewnetrznego? od czego? tak nagle???? i skad wiesz, ze to krwotok?
Bozena, pisz jaśniej, co, jesli możesz.
Czy on znowu chorował? przecież zaszczepiony? ja nic nie rozumiem. . . . .

Irenka,wiem,że miał krwotok,bo widziałam.On miał juz lekkie krwawienia dawno temu,kiedy wymotował i stwierdzono niewydolnosć trzustki,zab.wchłaniania.jelita nie pracowały prawidłowo.Lekarze przestrzegali już w marcu,że taki krwotok może nastąpić :cry: ,że jest to ostatnia faza choroby...i tak się stało.Nagle,w sobotę był osowiały,zaczał kichac,ale mu smierdziało z pysia,dzisiaj rano bylismy umówieni do weta,wczoraj tez dzwoniłam,że Rumcio nie może przełykać,strasznie mu ze srodka smierdziało już,o 23,30 dostał krwotoku i umarł :cry: Weterynarz nie przyjechał do nas,bo był bardzo daleko,wyjechał na sląsk..na groby bliskich...mielismy sie rano spotkać,ale nei zdazylismy.Wszystkie lecznice sa w niedziele zamkniete... :cry:
Bardzo żałuje,że zaszczepiłam go od białaczki po paskowych testach-wtedy byłam pewna,że choroba została wyleczona,ale teraz wiem,że wirus cofnał się do szpiku,stąd testy negatywne...Irenka to dla mnie b.trudne,nie mam siły pisac,myslałam,ze juz wszystko bedzie lepiej,bo przestał chudnac i wizualnie sie poprawił.Nie mam słów..przepraszam :cry:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 29, 2012 14:38 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

nie napisałam najważniejszej informacji...bardzo,bardzo go kocham...to był jeden z najwspanialszych kotów jakie poznałam...Mam nadzieje,ze był u nas szczęscliwy... :cry:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 29, 2012 17:31 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

Dzieki za informacje, teraz łatwiej mi zrozumiec.
Bardzo Tobie współczuje i wszystkim domownikom, calej rodzinie.
Trzymaj sie i dziekuje Ci za niego. Jestem pewna, ze był szcześliwy.

Rumcajsku [*] :cry:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pon paź 28, 2013 11:59 Re: Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

to już rok kiedy odszedłeś mój Skarbie :cry:
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia]