PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 28, 2012 21:56 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

MissJoas pisze:Dziś był dobry dzień adopcyjny :ok: poszło chyba z 6 maluszków - zostały "tylko" 3', poza tym koteczka z pokoju Stefana&ska oraz 3 podrostki. Życzę im wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :)

Wielkie dzięki za pomoc! Pomyśl tylko, że one wszystkie poszły dzięki Twojej pomocy :)
Ja w tym tyg zrobię ogloszenie Stefanowi - jak zaraz nie znajdzie domu, to mysle, że bedzie musial zostac odizolowany w klatce od innych kotow bo za bardzo je bije. Troche ruszyly sterylki i bedzie potrzebne miejsce. Poki co ten pokoj jest zamieszkaly przez 3 bestie: Stefan(Groźny l)) Gordon (troche mniej) i bury Rashomon, (też nie przepada za kotami ale przynajmniej sie na nie nie rzuca :roll: :lol: ).
Czy ktoś może zrobić ogłoszenie Gordonowi?
W środę jak dobrze pojdzie to nakręcę filmik ze Stefanem i Gordonem - może i Rashomona da sie upchnąć.

Jeszcze jedno - kto sie przyzna - kto przywiozl dziś zapakowane miseczki jednorazowe? Bardzo fajne! Niestety gdzieś w biurze "zawieruszyla" sie ich jedna częśc :( Obawiam sie, że przepadly ;(

MissJoas - najfajniej kotom chyba było jak miały ten pelet przywożony przeze mnie 20zl/20kg.
Niestety ostatnio nie stac mnie na to żeby kupowac miesieczny zapas+dokarmiac 2x w tyg + przyjezdzac 2 z w tyg. Z czegos musialam zrezygnowac :(
Choc żwirek moim zdaniem jest konieczny - bez niego jest o wiele mniej syfu.
Ostatnio sie zastanawialam czy by im poprostu nie sypac piachu (ktory akurat jest w schronie) i miec swiety spokoj.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Nie paź 28, 2012 21:57 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

MissJoas pisze:
smarti pisze:czy jakieś konkretne "małe klatki" masz na myśli?

W azylu 1, już teraz mniej ale nadal, jest kilka takich mniejszych klatek króliczych. Poza tym ostatnio się skończyły nowe jednorazowe opakowania i zawsze się wtedy można podratować takimi używkami.

ps. pytanie! czym najlepiej maluszkom takim ok. 5-6 tyg wykładać kuwetki? Dziś miałam trochę żwirku silikonowego i im wysypałam, ale zaraz się okazało, że jakoś ten żwirek jednemu maluchowi do pyszczka trafił, na szczęście szybko to zauważyłam i żwirku się pozbyłam i z pyszczka i z klatki. Z kolei jak się same gazety położy, to one się wylegują w kuwetach a robią na posłanie... :roll:

ja zawsze dla maluchów stosowałam żwirek drewniany (pelet), bo zjedzenie takiego jeszcze można przezyć,natomiast zjedzenie silikonu lub bentonitu niekoniecznie.
Zoyabea , :oops: i przekażę Ani te cholerne pieniądze na pelet bo wszystko co się działo ( BIguś['], Tekisia['] ) powodowuje że ciągle mi to umyka.
Czy ta dziewczyna po te dwa rude się wtedy zgłosiła??
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 28, 2012 22:01 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

bubula pisze:Wymyśliłam Tulcia jej imię i już wiem na pewno że ją zabiorę :D [size=85]
Tulcia jest wporzo :mrgreen: i super, że ją bierzesz do domu :ok:

bubula pisze:Trzeba było trochę popracować nad ślubnym :wink:
Znam to :D "dwa koty - dobrze, trzy koty - źle", też musiałam popracować, żeby naciągnąć ten kompromis :wink:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Nie paź 28, 2012 22:14 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

bubula pisze:
key_west pisze:
bubula pisze:Ciocia Bubula ma za kiepską wyobraźnię żeby imię wymyślić dla tej cudowności :/ chyba to musi chwilę potrwać ;) . Pomoc mile widziana :D

Skoro taka cudowność, to może po prostu Cudna :wink:

Wymyśliłam Tulcia jej imię i już wiem na pewno że ją zabiorę :D

Trzeba było trochę popracować nad ślubnym :wink:

Coś tak czułam pismo nosem :mrgreen: .
Za Ciocię Bubulę , jej TŻa i Tulcię :piwa: .

Dla maluszków najlepszy pelet. Małemu Alfowi(no kiedyś był mały) też na taki w klatce zmieniłam bo bentonit zżerał. Z kolei do suchego sikają :roll: . Takie gaptusie :P .

W ten weekend będę w schronie. Jeśli ktoś ma dary dla Paluszków , chętnie przyjmę i zawiozę.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie paź 28, 2012 22:27 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

ja mam kilakanacie talerzy ludzkich, 3 kołdry i 3 poduchy ale chora jestem więc pewnie Ci nie dostarczę.
ale gdybyś jakoś przejeżdżała..., lub moge dać jutro Jus jeśli się z Nią masz zamiar widzieć jakimś cudem...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie paź 28, 2012 22:47 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

smarti pisze:
MissJoas pisze:
smarti pisze:czy jakieś konkretne "małe klatki" masz na myśli?

Zoyabea , :oops: i przekażę Ani te cholerne pieniądze na pelet bo wszystko co się działo ( BIguś['], Tekisia['] ) powodowuje że ciągle mi to umyka.
Czy ta dziewczyna po te dwa rude się wtedy zgłosiła??

Nie ma sprawy Smarti ;)
na razie był jakiś zastępczy - ale i tak mialam coś przywieźć w tyg.
Dziewczyna po rude się zglosiła, ale wynikły jakieś formalnościowe problemy i efekt jest taki że obydwa teraz siedzą zakatarzone w klatce. Nie wiem co dalej bo nie mam z Panią kontaktu bo....
posuł mi się znowu tel w tym tyg i ZNOWU nie mam do nikogo telefonów. Tak więc proszę Małgosię Z, Asię, Ciebie Smarti ( również o tel do obydwu pań od rudych) o swoje nr tel na pw.
Obrazek

zoyabea

Post » Nie paź 28, 2012 23:27 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

PILNE
CZY KTOS MA NA ZBYCIU UBRANKO DLA TRI PERSICZKI?
Zostala ogolona ( artystycznie - Monia1 zostawila jej 2 czujki a la kosmita :mrgreen: ). Nie jest ogolona na 0 ale i tak moze jej byc zimno.
Potrzebuje do srody...
Obrazek

zoyabea

Post » Nie paź 28, 2012 23:30 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jakto ubranko 8O chodzi o kaftanik?

smarti

Post » Pon paź 29, 2012 0:00 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Cos cieplego - taki sweterek albo cuś.
Moge jej kupic taki sweterek na Yorka, ale nie wiem czy sie nada 8O
Obrazek

zoyabea

Post » Pon paź 29, 2012 7:32 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Na A2 w gabinecie , dolna szuflada po lewej stronie były nie tak dawno ubranka "dziergane". Niech sprawdzą.
Iwonka - nie dam rady podjechać , ale jeśli Jus będzie przejazdem , to wie że u mnie na portierni można w ciągu dnia zostawić.
Natomiast ja 02.11 (piątek) w godzinach przed południowych będę przemieszczać się Grochów - Marki - Grochów . Jeśli coś do odbioru na tej trasie mogę przechwycić.
W moich zapasach kończy się lepsza karma dla Paluszków i mokra i sucha . Dla maluchów też . Zrobiło się zimno , one bardzo potrzebują czegoś odżywczego .
PALUSZKI PROSZĄ O LEPSZĄ KARMĘ !!!
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon paź 29, 2012 7:40 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zoyabea pisze:Jeszcze jedno - kto sie przyzna - kto przywiozl dziś zapakowane miseczki jednorazowe? Bardzo fajne! Niestety gdzieś w biurze "zawieruszyla" sie ich jedna częśc :( Obawiam sie, że przepadly ;(

Ciocia Moha przywiozła miseczki. Nie zawieruszyły się. Część jest na az I a część na az II .
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Pon paź 29, 2012 9:35 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zoyabea pisze:
MissJoas pisze:Dziś był dobry dzień adopcyjny :ok: poszło chyba z 6 maluszków - zostały "tylko" 3', poza tym koteczka z pokoju Stefana&ska oraz 3 podrostki. Życzę im wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :)

Wielkie dzięki za pomoc! Pomyśl tylko, że one wszystkie poszły dzięki Twojej pomocy :)

:D Jeszcze 1 słowo nt. weekendowych adopcji. To chyba cud, ale wczoraj został wyadoptowany taki mały rudawy maluch, który 2 tygodnie temu się rozchorował i lekarz go cofnął do szpitala. No i po tych 2 tygodniach, chłopak, który był nim zainteresowany dostał tel. ze schronu że może go odebrać, bo kocię zdrowe i tadam, wczoraj maluch pojechał do nowego domku :D :D

Stefan(Groźny l)) Gordon (troche mniej) i bury Rashomon, (też nie przepada za kotami ale przynajmniej sie na nie nie rzuca :roll: :lol: ).

A ja parę razy widziałam jak właśnie buras darł koty ;) z tą trikolorką, która poszła do adopcji w niedz. Tylko nie wiem kto zaczynał czy on, czy ona. A czy te kocury są w ogóle wykastrowane? Może dlatego są takie agresywne, a w pokoju śmierdzi...???

MissJoas - najfajniej kotom chyba było jak miały ten pelet przywożony przeze mnie 20zl/20kg.

A gdzie to się kupuje? Może się jeszcze rzucę w tym miesiącu, choć właśnie zrobiłam kocie jedzeniowe zakupy i trochę mnie to po kieszeni też uderzyło :/
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pon paź 29, 2012 9:55 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Gratuluję udanego weekendu i wyniku :ok:
A Tobie, Bubula- efektów :mrgreen:

Zoyabea, gdyby udało Ci się zrobić fotki (poszukam czy nie mam niczego nadającego się)+ ogarnąć numery to pomogę z pisaniem i wrzucaniem. Gordona też.

Ile mniej więcej jest teraz dorosłych na A1? Proponuję od połowy listopada czynniej uderzyć z akcją promocyjną zdrowych kotów. Gdyby każdy czynny wolontariusz napisał choć jedno ogłoszenie, w KA wisiałoby od 4-5 ogłoszeń, a praca z tym związana ograniczyłaby się do minimum. Z grudniem skończy się przypływ kociąt- to szansa dla tych dorosłych, które już dawno powinny grzać futra w domach. Nie wiem czy uda się powtórzyć wynik ze stycznia 2011 kiedy na A1+A2 zostało w sumie 37 kotów, ale spróbować można bo te działania przynoszą wymierny efekt :) .
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon paź 29, 2012 10:00 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

uj, sporo się tego do czytania nazbierało (zaznaczam se)
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

[poprzednia][następna]