~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2012 22:43 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

Taka mała trikolorka sycząca na wszystko i wszystkich.. siedziała z maluchami w klatce..

Od wczoraj tfu tfu wszędzie sucho..przestawiłam kuwetę, kot je ile wlezie, dostaje dużo smakołyków i Calmaida i nawet zupę warzywną dziś dostała :) głaszczemy się, ale nie nachalnie.. generalnie robię wszystko żeby kotu było dobrze..
śpimy nawet w drugim pokoju co by kotu łóżko nie pachniało nami...

Aktualnie na łóżku fikołki robi Saszka :) Saszka jest przecudna..ciekawe czy się otworzy jak będzie sama..
no i ciekawe jak długo wytrzymam z jednym tymczasem 8)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob paź 27, 2012 10:02 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

Przeczytałam całą historie ( zresztą nie tą jedną na forum ) i jestem pełna podziwu dla konsekwencji i poświęcenia w pracy .Trzymam kciuki za powodzenie :ok: .
Na razie jestem taką czytaczką bardziej ,niezakoconą, ale chętną do adoptowania ,najlepiej takiego niebieściutkiego stworka :)

pannamonika

Od: Śro paź 24, 2012 8:48

Post » Sob paź 27, 2012 20:13 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

Panno Moniko... doswajanie Saszki pewnie jeszcze trochę potrwa.. więc.. jakby coś to może poczekać :D:D:D

Młode rude obszczało łóżko.. masakra.. dzień wcześniej miziała się do mnie, spała na kolanach, euforia na maksa.. rano Tż usiadł na łóżku, koty kręciły się przy miskach, wyciągnął do nich rękę i zapytał "Co tam dziewczyny?"
Koty zwiały, Tż wyszedł z pokoju na chwilę i ruda obszczała łóżko... więc myślę, że bynajmniej nie o zdrowie chodzi a o Tżta..
do mnie jest wręcz idealnym kotem.. mizia się, barankuje,podskakuje do głaskania, pakuje się na kolana.. wszystko sama z siebie.. do Tżta też zamiauczy czasem ale jak on na nią zareaguje to ona szcza.. :(
Rozłożyliśmy łóżko na cześci pierwsze.. wszystko popraliśmy i popłukaliśmy octem i łóżko stoi w częściach...
koty są na tyle chamskie, że skoro na łóżko sikać nie można [w sensie, że ruda bo Sasza nie sika] to zaczęły drapać odkryty materac.. po prostu załamka... tak byłam wściekła, że miałam niecny plan wsadzenia kota do klatki, ale żal mi się zrobiło i menda jedna wyleguje się na drapaku.. :twisted:

Jutro szczęśliwie mam wolne, więc zrobię rudej zdjęcia niech idzie w diabły do jakiegoś domu, bo ja oszaleję !!!

No i niestety... nigdy więcej żadnej kotki !!! Kola i Sasza i moja własna domowa Misia to wyjątek.. nie wiem skąd ta opinia wśród adoptujących, że kotki są bardziej miziaste i towarzyskie.. a dupablada ! O ile żaden kocur pod moją opieką nie miał najmniejszych problemów z akceptacją czegokolwiek , z oswajaniem się, z innymi ludźmi/kotami , z sikaniem itp..
o tyle wszystkie sikające i foszaste były właśnie kotki ! Ech.. od dziś tylko kocurki !

Z rzeczy zaskakujących.. dziś rano jak zawsze koty weszły ze mną do łazienki, rudamenda podskakiwała, mruczała, miziała się o mnie... Sasza o drzwi.. poszłam do kuchni dać im jeść i gdy nakładałam saszetkę na talerz dostałam od Saszy strzała w kostkę ! 8O Nie żeby jakiegoś mocnego, takie zwykłe pacnięcie łapą w kostkę.. zdziwiłam się mocno.. więc się jej pytam o co chodzi.. Sasza nic.. nakładam saszetkę dalej a tu patrzę kątem oka a Sasza znowu się na mnie zamachnęła !

Pragnę dodać, że Saszy zdarza się przywalić młodej, aczkolwiek młodarudamenda kręciła się od mojej prawej strony a ja dostałam strzała w lewą nogę , tak więc wydaje mi się, że to jednak był strzał wymierzony we mnie..

ucieszyłam się jak głupia bo niezależnie od intencji Saszy jestem pełna podziwu, że odważyła się tak blisko podejść..
i dotknąć mnie ! :ok: :ok: :ok:

Nie mogę się doczekać aż młoda pojedzie do domu , bo coś czuję, że to będzie właśnie "ten moment" SAszy ! :)

Acha... dostałam maila odnośnie Koli i Saszy, że ktoś szuka kota do domu na wsi.. jak znajdę jeszcze raz jakiegoś szczocha na łóżku , to chyba na to ogłoszenie odpowiem... :twisted:

iskra666

Post » Nie paź 28, 2012 8:00 Re: ~"Sybery.-Rosyjskie"panny Kola.w.DS!!Sasza szuka,Ruda si

Będę zaglądać i myśleć . Bo jakąś tam przeszkodą może być mój czworonóg w typie buldożka francuskiego :), no ....ale to wszystko przyszłość . Pozdrawiam :ok:

pannamonika

Post » Nie paź 28, 2012 9:19 Re: ~"Sybery.-Rosyjskie"panny Kola.w.DS!!Sasza szuka,Ruda si

o jakie to dziwne uczucie jak się czyta wątek od początku i ulega urokowi mruczka, a potem się czyta, że już w DS. wiadomo, że dobrze i że cieszy, ale kurcze, takie dziwne coś. Ale oszczędzę tych dziwnych przemyśleń i wracam do forumowej lektury. :wink:
pewnie będę wpadać, żeby kibicować Saszy :kotek:

meg1

Od: Śro cze 29, 2011 0:37

Post » Nie paź 28, 2012 9:53 Re: ~"Sybery.-Rosyjskie"panny Kola.w.DS!!Sasza szuka,Ruda si

Moniko.. No to zapraszam :) Jak tylko mi się uda, to zrobię Saszce jakieś aktualne zdjęcia na których widać ją w pełni okazałości :) A buldożek miał kiedyś styczność z kotami?

Meg1.. a trąbię i trąbię o Koli i Saszy już chyba od marca ;) Kola się zadomowiła w nowym domu na dobre ;) Muszę wyprosić zdjęcie Koli i Fretki bo czuję, że wyglądają razem komicznie :D

iskra666

Post » Nie paź 28, 2012 10:06 Re: ~"Sybery.-Rosyjskie"panny Kola.w.DS!!Sasza szuka,Ruda si

Zrobiłam MałejRudejWrednej zdjęcia do ogłoszeń.. więc przy okazji pokażę panienkę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iskra666

Post » Nie paź 28, 2012 12:01 Re: ~"Sybery.-Rosyjskie"panny Kola.w.DS!!Sasza szuka,Ruda si

i jeszcze jedno :)
Obrazek

iskra666

Post » Nie paź 28, 2012 12:50 Re: ~~Niebieska Sasza i ruda Zuzia szukają DS! KolawDomu:)~~

no tak, "lekkom spóźniona". ale chętnie zobaczę piękną na zdjęciach z nowego domu :mrgreen:
MałaRudaWredna - bardzo fotogeniczna. A i jakość zdjęć świetna! I przy okazji tych ujęć teraz myślę, że gdyby takie zdjęcia robili futrzakom w schroniskach to o wiele szybciej znajdowały by domy. Biorąc pod uwagę, że ludzie to wzrokowcy...

meg1

Post » Nie paź 28, 2012 13:11 Re: ~~Niebieska Sasza i ruda Zuzia szukają DS! KolawDomu:)~~

Jak tylko dostanę jakieś foto to nie omieszkam się podzielić :)

A co do zdjęć..to święta racja.. ale w Krk chyba ktoś robi ładne zdjęcia w schronisku?

iskra666

Post » Nie paź 28, 2012 14:10 Re: ~~Niebieska Sasza i ruda Zuzia szukają DS! KolawDomu:)~~

MałaRudaWredna ..... jak jest taka wredna jak ładna ..... no to jest najładniejsza :)

Buldożek wie co to kot, przynajmniej z widzenia 8) ale tak sobie myślę,że potrenuję z jakimiś w pobliżu .
Tylko co kot na psa ???

pannamonika

Post » Nie paź 28, 2012 14:30 Re: ~~Niebieska Sasza i ruda Zuzia szukają DS! KolawDomu:)~~

No jak to co kot na psa? Posyczałby powarczał i by się przyzwyczaił :) W przypadku dokoceń do psa lub dopsień do kota, to prędzej obawiałabym się psich reakcji, bo co może kot? Drapnąć? A pies jak ugryzie kota to już nieco gorzej..

iskra666

Post » Nie paź 28, 2012 14:51 Re: ~~Niebieska Sasza i ruda Zuzia szukają DS! KolawDomu:)~~

Jak mam swoją psiurę od 1-go kwietnia (tego roku) to jeszcze nie widziałam, żeby inne zwierze wywołało u niej inna reakcję niż natychmiastowa chęć zabawy . Szczeka tylko jak ktoś do drzwi wejściowych się pcha lub pod domem głośno rozmawia.Natomiast jak już osobnik do mieszkania wejdzie to nie wie czym ma machać z radości ( pies , nie osobnik ). Mam w domu rybki i szynszyla - psiura nie rusza, ale kotek miałby czym sobie głowę zaprzątnąć :kotek: i poobserwować . Myślę, że obejdzie się bez gryzienia , ale jak pisałam , potrenuję na jakichś dostępnych kotach te relacje psięco-kocięce.

pannamonika

Post » Nie paź 28, 2012 15:28 Re: ~~Niebieska Sasza i ruda Zuzia szukają DS! KolawDomu:)~~

iskra666 pisze:Jak tylko dostanę jakieś foto to nie omieszkam się podzielić :)

A co do zdjęć..to święta racja.. ale w Krk chyba ktoś robi ładne zdjęcia w schronisku?

Czasem się trafią bardziej profesjonalne, ale większość to zdecydowanie zdjęcia 'poglądowe'/na szybko. Nie dziwi mnie to wcale, bo zwierząt cała masa i nie wiem ile osób musiałoby chodzić z cyfrówkami, żeby wszystkie pstryknąć... taka nieistotna refleksja mi przeszła przez głowę, nic więcej.

meg1

Post » Nie paź 28, 2012 17:51 Re: ~~Niebieska Sasza i ruda Zuzia szukają DS! KolawDomu:)~~

Ja od połowy miesiąca bede miała wreszcie wolne weekendy, więc jakby coś ktoś w Krk to służę aparatem :)

iskra666

[poprzednia][następna]