Część XI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 27, 2012 19:14 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:Pozytyw? Hmm...próbuje coś wymyślić. Rudy od bubora pojechał do nowego domu, maluch z Wrocławia znalazł już dom, został jeszcze tylko jeden, Micia pojechała na 99% do nowego domu.
I mam coś w zanadrzu, ale jeszcze o tym ciii........... :mrgreen:

Na FB nawet nie zdążyłam napisać, że były takie koty :oops: więc trochę głupio
Dawaj tego newsa. Jest też sprawa ale to nie tu.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie paź 28, 2012 11:43 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Pozdrawiamy zimowo Kraków :rudolf:

Czyżby coraz bliżej mój ukochany miesiąc :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A jaka pogoda w Sosnowcu :?:
MIKUŚ

Post » Nie paź 28, 2012 12:02 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Nie wiem jak w Sosnowcu, ale w DG też biało :D Ja zimę tylko zza okna lubię, gorzej jak się na przystankach marznie :(
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Nie paź 28, 2012 12:15 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Kasia89 pisze:Nie wiem jak w Sosnowcu, ale w DG też biało :D Ja zimę tylko zza okna lubię, gorzej jak się na przystankach marznie :(

Kasiu zimę też lubię zza okna, ale cały rok czekam na grudzień i masę prezentów :mrgreen:
Imieniny, Mikołaj, Urodziny, Boże Narodzenie i Sylwester :ryk:
Jenak mroźna, pełna śniegu zima też mnie kręci, gorzej kiedy jest mokra, ciężka i ponura :|
MIKUŚ

Post » Nie paź 28, 2012 12:46 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

hej, przesłałam fotki Pimpka na gmaila przystani. Nie wiem jeszcze jak tu dodać, przekażcie proszę iwoo :) dzięki!

Koraliina

Od: Czw paź 25, 2012 10:50

Post » Nie paź 28, 2012 13:28 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Koraliina pisze:hej, przesłałam fotki Pimpka na gmaila przystani. Nie wiem jeszcze jak tu dodać, przekażcie proszę iwoo :) dzięki!

Dzięki za zdjęcia :D mam nadzieję, że ktoś mi je prześle.

Właśnie dzisiaj w nocy przyniosłam kolejnego chorego kota z mojej piwnicy. Bidula podobna do Pimpusia. Szkielet obciągnięty wyleniałym futerkiem.
Byliśmy już u wetki. Morfologia bardzo niedobra, skrajna anemia, odwodnienie, kk, biochemia wskazuje na chore nerki, ale może to być na skutek jego ogólnego stanu, zakleszczony, ale test na białaczkę minusowy :) Mam nadzieję, że po serii zastrzyków poprawi się i pomału zrobię z niego tłuścioszka.
Miziaty, ma ok 1 roku, czyli prawdopodobnie wyrzucony. Nie przetrwał by w takim stanie sam, szczególnie, że to zima.

Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Nie paź 28, 2012 13:40 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:
Koraliina pisze:hej, przesłałam fotki Pimpka na gmaila przystani. Nie wiem jeszcze jak tu dodać, przekażcie proszę iwoo :) dzięki!

Dzięki za zdjęcia :D mam nadzieję, że ktoś mi je prześle.

Właśnie dzisiaj w nocy przyniosłam kolejnego chorego kota z mojej piwnicy. Bidula podobna do Pimpusia. Szkielet obciągnięty wyleniałym futerkiem.
Byliśmy już u wetki. Morfologia bardzo niedobra, skrajna anemia, odwodnienie, kk, biochemia wskazuje na chore nerki, ale może to być na skutek jego ogólnego stanu, zakleszczony, ale test na białaczkę minusowy :) Mam nadzieję, że po serii zastrzyków poprawi się i pomału zrobię z niego tłuścioszka.
Miziaty, ma ok 1 roku, czyli prawdopodobnie wyrzucony. Nie przetrwał by w takim stanie sam, szczególnie, że to zima.

Obrazek

Boże jakie biedactwo :(
Obrazek

Kasia89

Post » Nie paź 28, 2012 13:43 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Kto zrobił ogłoszenia na tablicy odnośnie Kiry? Kira ma już swój dom i ktokolwiek (pewnie przez pomyłkę) zrobił ogłoszenie jest proszony o najszybsze usunięcie

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie paź 28, 2012 13:45 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Czyżby rodzeństwo Pimpka zaczęło ściągać do Twojej piwnicy Iwoo :mrgreen:
BStrasznie biedny, oczywiście że by nie przetrwał na dworze bez pomocy :|
Kciuki za zdrówko :ok:
MIKUŚ

Post » Nie paź 28, 2012 13:48 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:Kto zrobił ogłoszenia na tablicy odnośnie Kiry? Kira ma już swój dom i ktokolwiek (pewnie przez pomyłkę) zrobił ogłoszenie jest proszony o najszybsze usunięcie

Kiedyś ja ogłaszałam Kirę, ale jak tylko poszła do domu, to już nic nie dodawałam :oops:
proszę podaj link do stronki, sprawdzę czy to ja.
Dziękuję.
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Nie paź 28, 2012 13:50 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:Kto zrobił ogłoszenia na tablicy odnośnie Kiry? Kira ma już swój dom i ktokolwiek (pewnie przez pomyłkę) zrobił ogłoszenie jest proszony o najszybsze usunięcie

Przyłączam się do prośby, bo aż mi serce stanęło i gotowa byłam jechać w tej chwili, natychmiast do Sosnowca po Nią.
Wiecie prześladuje mnie wizja że ktoś będzie się bał Nas poinformować o jakimś problemie i będzie próbował poza naszymi plecami oddać kota. Choć przecież po to jesteśmy by w razie problemów właśnie kot wrócił do NAS a nie gdzieś nie wiadomo gdzie :roll: Wiem już jednak że ktoś aktywował ogłoszenie, pewnie nawet nie wiedząc o tym. KIRA JEST BEZPIECZNA.
19 października została wysterylizowana, problem z posikiwaniem ustał natychmiastowo. Dziś akurat byli na zdjęciu szwów, a Pani Dr Horbacz miała pilny wyjazd no i biedna mała najadła się strachu. Jutro jadą i od razu maja "małą" zważyć, bo urosło się trochę pannie. :wink:
MIKUŚ

Post » Nie paź 28, 2012 13:56 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Nie ja na pewno :)
Obrazek

Kasia89

Post » Nie paź 28, 2012 13:58 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

poszedł link na pw
trzeba trzymać ręke na pulsie bo tym razem to pomyłak a innym razem może być to alarmujące

napisałam odpowiedź na ogłoszenie więc ktokolwiek je dał to pewnie dostanie pwiadomienie na maila

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

[poprzednia][następna]