PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 21, 2012 16:10 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Jakie to przygnębiające miejsce. Nawet na zdjęciach widać, że po prostu żyć się tam nie chce.
A jednak...drzewo wyrosło w piwnicy, przez okienko łapało deszcz i słońce, tak przeżyło i umarło.

Dalsze fotki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie paź 21, 2012 16:15 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

I jeszcze trochę fotek. Prosimy o kciuki, aby łowy się udały. :D

Obrazek

kotika

Post » Nie paź 21, 2012 16:52 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Moim zdaniem trzeba szukac na cito DT albo DS dla maluchow :( one nie maja tam szans na przezycie :( moze udaloby się jednak znalezc maluchom domki z ulicy, przeciez sa piekne :( naprawdę w 3miescie nie ma tymczasow? Takim maluchom wystarczy kawalek lazienki, pomozcie im :( maluchow jest chyba z 5szt one dlugo by miejsc w dt nie zagrzaly
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie paź 21, 2012 17:04 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

No nie ma miejsc w dt ja mam 14 młodziaków :(
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie paź 21, 2012 17:35 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Goyka pisze:Moim zdaniem trzeba szukac na cito DT albo DS dla maluchow :( one nie maja tam szans na przezycie :( moze udaloby się jednak znalezc maluchom domki z ulicy, przeciez sa piekne :( naprawdę w 3miescie nie ma tymczasow? Takim maluchom wystarczy kawalek lazienki, pomozcie im :( maluchow jest chyba z 5szt one dlugo by miejsc w dt nie zagrzaly

Myślę, że się tu wszyscy zgadzamy, ale z domami jest problem. Zaraz zrobię ogłoszenia dla maluchów na paru portalach.
Dziś, trochę przypadkiem, odwiedziłam gromadkę z puszkami i nie było maluchów. Mam nadzieję, że siedziały w piwnicy i nikt ich nie skrzywdził. Wyszło za to 6 starszych (trochę młodzieży i dorosłe), głodne jak cholera, nawet się pogłaskać dawały przy pełnych michach. Jutro ze złowieniem którejś kotki nie powinno być problemu, niektóre się same w łapy pchają :)

Oto Julian:

Obrazek

Chciałabym napisać, że się zadomowił, ale niestety bardziej się garnie do mojej kotki niż do mnie. Dziś calutki dzień przesiedział pod łóżkiem, na chwilę wylazł na łózko w celu wiadomo jakim :P W nocy za to ganiał jak szalony po całym mieszkaniu razem z moją, dotychczas wzorowo grzeczną, Milką :lol:

Wczoraj wieczorem zrobiłam ogłoszenia na 3 trójmiejskich portalach, na razie zero odzewu :(

jakkolwiek

Od: Nie paź 14, 2012 8:36

Post » Wto paź 23, 2012 9:16 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Wczoraj porażka, złapałyśmy młodego kocurka. :?
Na nasze usprawiedliwienie napiszę, że nie było nikogo, kto zna te koty,
na dworze było już szaro, a nawet w lecznicy mieli kłopot z rozpoznaniem płci,
trzeba było użyć latarki i dotyku. :lol:

Dziś ja niestety nie mogę być na łapance, więc młodzi będą próbować sami.
Trzymam kciuki za powodzenie, no i pamiętajcie o latarce. :ok: :D
Obrazek

kotika

Post » Czw paź 25, 2012 14:59 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Amika6 pisze:
RatMaga pisze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może lepiej przenieść ten wątek na koty, tam więcej osób zagląda, zmienić tytuł na bardziej dramatyczny ????

Ile kociaków tam zostało? zdjęcia tych które potrzebują pomocy. ROzumiem, że 3 czarne i 2 pręguski ?

One znajdą domy, jeśli będą miały DT - są piękne/małe/zdrowe ! Jeśli budynki będą wyburzane, to co stanie się z pozostałymi 15 czy 16 kotami ???

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw paź 25, 2012 21:04 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Popieram, przenieście na koty i napiszcie w tytule coś w rodzaju 5 kociaków wyburzany budynek Gdańsk-DT albo śmierć :(
Obrazek

Goyka

Post » Sob paź 27, 2012 8:37 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Goyka pisze:Popieram, przenieście na koty i napiszcie w tytule coś w rodzaju 5 kociaków wyburzany budynek Gdańsk-DT albo śmierć :(

W jaki sposób przenieść temat?

jakkolwiek

Post » Sob paź 27, 2012 9:25 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

jakkolwiek pisze:
Goyka pisze:Popieram, przenieście na koty i napiszcie w tytule coś w rodzaju 5 kociaków wyburzany budynek Gdańsk-DT albo śmierć :(

Napisz pw do moda. :)

A co z poniedziałkiem ? Mam zaklepane miejsce.
Obrazek

kotika

Post » Sob paź 27, 2012 16:08 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

kotika pisze:
jakkolwiek pisze:

Napisz pw do moda. :)

A co z poniedziałkiem ? Mam zaklepane miejsce.

Odpisałam drogą smsową :)

Mam dobre wieści: dostałam maila z pytaniem o małego tygryska. Pani pyta jaka płeć, więc jutro czeka mnie zaglądanie mu/jej pod ogonek :D

jakkolwiek

Post » Sob paź 27, 2012 16:40 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

mam pytanie.
mam ze schronu ślepą 5-mies zwyczajną burą kotunię-moja praktyka wskazuje że aby znalazła dobry domek potrzebuję ją dokocić jakimś pięknym mężczyzną i znależc im domek jako dwupaczkowi (wydałam już ( w stałym kontakcie ! ) kilkanaście dwupaczków-w tym kilka całkowicie "nieadopcyjnych" a jeden ślepo-kulawy :D ).
dlatego chcę wziąć na dt jakiegoś kocurka-(jeśli miziasty-nie czytałam wątku ale dzikusków zwyczajnie się boję no i mam nadmiar :roll: )

mam też dwóch chłopców z maja-dzikunowate krówki-ich też musze dokocić ładnym miziastymi , proludzkimi dziewczynkami bo inaczej nikt ich nie zechce.

stąd prośba o opis-które to panny,którzy panowie.
czy to białe,syjamowate jest miłe? i jakiej płci?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 27, 2012 17:25 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

smarti pisze:stąd prośba o opis-które to panny,którzy panowie.
czy to białe,syjamowate jest miłe? i jakiej płci?

To białe, syjamowate jest kocurem i jest moje. Umiarkowanie miłe, można powiedzieć :lol:
Jeśli chodzi o resztą załogi- nie mam pojęcia, które jakiej płci.

jakkolwiek

Post » Sob paź 27, 2012 17:30 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Jakkolwiek sprawdz jutro koniecznie plec kociakow a jak się da to najlepiej zrob zdjecia tychco zostaly. DT to dla kazdego nich zbawienie biorac pod uwage co się dzieje za oknem. Szczegolnie ten malego chudziutkiego marmurka :(
Obrazek

Goyka

Post » Sob paź 27, 2012 17:42 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Goyka pisze:Jakkolwiek sprawdz jutro koniecznie plec kociakow a jak się da to najlepiej zrob zdjecia tychco zostaly. DT to dla kazdego nich zbawienie biorac pod uwage co się dzieje za oknem. Szczegolnie ten malego chudziutkiego marmurka :(

No właśnie jutro idę sprawdzić co pod ogonkiem ma marmurek, bo mam potencjalną chętną na niego :) Spróbuję zobaczyć jak z innymi, ale będzie problem, bo one się boją ludzi i uciekają. Nie bardzo wiem, jak się zabrać za to, ale zrobię co w mojej mocy.

Marmurek okazał się być panną. Jeśli chodzi o czarnuszki to jedna panna, drugi kawaler, a trzecie nie dało się złapać. Jeden z nich (kocurek) ma strasznie załzawione oczko :(

jakkolwiek

[poprzednia][następna]