Lidka02, przepraszam za zwłokę, ale tak, jak Ci pisałem na PW, miałem na wsi za wolny internet, by pisać pismo, a w dodatku przez pogodę dopiero przed godziną niemal udało mi się wrócić do Warszawy.
Oto pismo (odpowiednio sformatowane prześlę Ci jak zwykle mailem):
Strzelno, 30.10.2012
imię i nazwisko
adres
Burmistrz Strzelna
Urząd Miejski w Strzelnie
Ul. Dr J. Cieślewicza 2
88-320 Strzelno
W nawiązaniu do mego pisma do Burmistrza Strzelna z dnia …… (sygn. …….)
oraz mego pisma do Burmistrza Strzelna z dnia …… (sygn. …….),
w których to pismach, w trybie art. 75 § 2 Kpa, złożyłam oświadczenie, że
jestem społecznym opiekunem (karmicielem) kotów wolno żyjących
w rozumieniu § 9 Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku,
przyjętemu uchwałą nr XXI/155/2012 Rady Miejskiej w Strzelnie z dnia 24 maja 2012 roku w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku
zwracam się z prośbą o:
1) realizację § 9 ust. 2 pkt 2 Uchwały Nr XXI/155/2012 Rady Miejskiej w Strzelnie z dnia 24 maja 2012 roku w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku
poprzez zakup i wydanie mi karmy dla kotów wolno żyjących pozostających pod moją opieką na miesiąc listopad i grudzień br. Liczbę kotów wolno żyjących pod moją opieką oraz szacunkowy koszt miesięcznego dokarmiania podałam w pierwszym piśmie (z dn. ….). W związku z powyższym proszę o zakup i przekazanie mi karmy na kwotę ….. [to, co było w I piśmie – koszt miesięcznego karmienia razy 2];
2) realizację § 9 ust. 2 pkt 3 Uchwały Nr XXI/155/2012 Rady Miejskiej w Strzelnie z dnia 24 maja 2012 roku w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku
poprzez sfinansowanie (zwrot kosztów) ……. [podać liczbę] wykonanych w roku 2012 zabiegów sterylizacji i kastracji kotów wolno żyjących – wg załączonych rachunków/faktur – na kotach wolno żyjących pozostających pod moją opieką, które sama złapałam i na własny koszt przewiozłam do lekarza weterynarii i z własnych pieniędzy zapłaciłam za zabiegi;
3) realizację § 9 ust. 2 pkt 4 Uchwały Nr XXI/155/2012 Rady Miejskiej w Strzelnie z dnia 24 maja 2012 roku w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku
poprzez wydanie mi …… [podać liczbę kotów, które mogłabyś jeszcze złapać w tym roku – ile kocurów, ile kotek] skierowań na przeprowadzenie zabiegu sterylizacji lub kastracji kotów wolno żyjących pozostających pod moją opieką oraz wskazanie gabinetu lekarza weterynarii, z którym Gmina zawarła stosowną umowę, a w którym mogłabym zrealizować te skierowania.
Z poważaniem,
imię i nazwisko
[podpis odręczny]
Załączniki [skserować i dołączyć rachunki i faktury za sterylki/kastracje, jakie masz, i opisać je – podać za jaki zabieg, nr rachunku lub faktury, datę, nazwę i adres gabinetu. Każdy dokument trzeba opisać osobno]:
1) …….
2) …….
Musisz je uzupełnić o liczby i kwoty oraz usunąć wskazówki w nawiasach kwadratowych. Nieważne, że kiedyś już dostarczyłaś, jak pisałaś, burmistrzowi różne kwity – te sterylki, za które chcesz dostać zwrot, musisz udokumentować (skserować, dołączyć do pisma i opisać w załącznikach – każde osobno). I, jak zwykle, weź koniecznie potwierdzenie na kopii (załączników nie musisz już sobie kopiować), z datą wpłynięcia. Jeśli nie odpowiedzą, to brak odpowiedzi na TO właśnie pismo będziemy ewentualnie skarżyć do samorządowego kolegium odwoławczego.
Jednej rzeczy nie wiem, może ktoś podpowie – czy powinno się dopisać nr konta, na który powinni zrobić przelew w razie zwrotu. Ale myślę, że to ma małe znaczenie, bo nawet gdyby zechcieli zwrócić pieniądze, to braku podania konta nie mogliby podać jako powodu niezwrócenia, bo w takim przypadku powinni prosić o uzupełnienie pisma. Wydaje mi się, że najpierw powinni wydać decyzję, a potem z nią można się ubiegać o przelew. Ale jak ktoś wie, jaka jest procedura, to proszę o podpowiedź.