meksykanka pisze:Jeśli Julia nie będzie miała nic przeciwko, możemy te wątki założyć.
Pytałam Basi jakie kociaste można wytypować...
Sugestia jest następująca:
- ta oswojona koteczka tri
- koteczka biała z burym ogonkiem i biała końcówka ogonka
- dwa małe kociaki, jeden, który jest razem z tą kotką oraz koteczek biało-czarny (jak coś przekręcam, to prosze mnie poprawić).
Ale co ja mogę mieć przeciwko?!?
Nie rozumiem tylko ostatniej propozycji dot. małych kociaków, o które kociaki chodzi? Jeden z kotką, tzn. z tych 4 co były z mamusią? I który biało-czarny?
Z tych 4 co były z mamusią, to właśnie mam najświeższe informacje z pierwszej ręki. Na prośbę Przewodniczącej byłam tam przed chwilą zrobić zdjęcia. Bo mały kotek został jeden - reszta już sobie gdzieś poszła, albo co...
Jest za to piękny (to chyba on, ale tak się wyrywał, że pewności nie mam), wkleję tu zdjęcia jak je zgram do kompa. Przewodnicząca poprosiła, żebym wzięła im coś do jedzenia, ale nie musiałam im dawać, bo Pan, który się nimi zajmuje, karmi je suchym royalem (sama widziałam) i puszkami. Koty te są przy domu, w którym chyba nikt nie mieszka, a Pan jedynie się domem zajmuje... no i kotami. Ale mają swobodne wejście do przedsionka domu. Ogólnie muszę stwierdzić, że źle nie mają - myślałam, że będą jakieś zdziczałe, zagłodzone, w sypiącej się szopie. Koty (mamusia z maleństwem) wybiegły nam na spotkanie. Są oswojone. Kociakowi dobrze dom znaleźć, ale nie mam pewności, czy kotkę-mamusię oddadzą

To dom z dala od ulicy, wokół pola, lasy, jezioro. Nie wiem, czy nie lepiej takiej kotce znaleźć dom wychodzący, jeśli w ogóle.
Odnośnie najświeższych informacji o kotach ze schroniska do ogłoszeń, to najświeższe zawsze może mieć
Gazzy, bo jest w schronisku prawie codziennie. Poproszę Ją o codzienne świeże informacje.
Gazzy rzadko zagląda tu na forum (właściwie w ogóle), ale jestem pewna, że chętnie pomoże

No i trzymam

za wizytę p/a i kociaste Basi