Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 26, 2012 11:24 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Marzenia11 pisze:
horacy 7 pisze:
Marzenia11 pisze:
Szalony Kot pisze:Chodzi o Bialoleke, dzielnice Warszawy?

a jaka ulica? To niezwykle duża dzielnica z róznym dojazdem, zalezy od miejsca.

Dziewczyny to ul.Gladioli :ok: :ok: :ok:

nie dam rady - dla mnie to koniec świata. Kępa Tarchomińska. Ale na forum są osoby z tzw mafii tarchomińskiej czy jak to tam się nazywa - moze one?

Napiszcie do zirrael i tajdzi, to są mniej więcej ich rejony, chociaż i dla nich jeszcze kawałek drogi.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt paź 26, 2012 12:13 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

meksykanka pisze:Jeśli Julia nie będzie miała nic przeciwko, możemy te wątki założyć.
Pytałam Basi jakie kociaste można wytypować...
Sugestia jest następująca:
- ta oswojona koteczka tri
- koteczka biała z burym ogonkiem i biała końcówka ogonka
- dwa małe kociaki, jeden, który jest razem z tą kotką oraz koteczek biało-czarny (jak coś przekręcam, to prosze mnie poprawić).

Ale co ja mogę mieć przeciwko?!? :mrgreen:

Nie rozumiem tylko ostatniej propozycji dot. małych kociaków, o które kociaki chodzi? Jeden z kotką, tzn. z tych 4 co były z mamusią? I który biało-czarny?
Z tych 4 co były z mamusią, to właśnie mam najświeższe informacje z pierwszej ręki. Na prośbę Przewodniczącej byłam tam przed chwilą zrobić zdjęcia. Bo mały kotek został jeden - reszta już sobie gdzieś poszła, albo co... :(
Jest za to piękny (to chyba on, ale tak się wyrywał, że pewności nie mam), wkleję tu zdjęcia jak je zgram do kompa. Przewodnicząca poprosiła, żebym wzięła im coś do jedzenia, ale nie musiałam im dawać, bo Pan, który się nimi zajmuje, karmi je suchym royalem (sama widziałam) i puszkami. Koty te są przy domu, w którym chyba nikt nie mieszka, a Pan jedynie się domem zajmuje... no i kotami. Ale mają swobodne wejście do przedsionka domu. Ogólnie muszę stwierdzić, że źle nie mają - myślałam, że będą jakieś zdziczałe, zagłodzone, w sypiącej się szopie. Koty (mamusia z maleństwem) wybiegły nam na spotkanie. Są oswojone. Kociakowi dobrze dom znaleźć, ale nie mam pewności, czy kotkę-mamusię oddadzą :? To dom z dala od ulicy, wokół pola, lasy, jezioro. Nie wiem, czy nie lepiej takiej kotce znaleźć dom wychodzący, jeśli w ogóle.

Odnośnie najświeższych informacji o kotach ze schroniska do ogłoszeń, to najświeższe zawsze może mieć Gazzy, bo jest w schronisku prawie codziennie. Poproszę Ją o codzienne świeże informacje. Gazzy rzadko zagląda tu na forum (właściwie w ogóle), ale jestem pewna, że chętnie pomoże :ok:

No i trzymam :ok: :ok: :ok: za wizytę p/a i kociaste Basi :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt paź 26, 2012 13:48 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Julio Zosia miała na myśli tego maluszka ze schronu czarno-białego, który był na fotce z białą kotką tylko musimy się dowiedzie czy jest w schronie.Mam prośbę Julio skontaktuj się z Gazzy bo chyba nie mam zapisanego jej telefonu ,jakby nam pomogła byłoby super.Ona nam najwięcej teraz powie o tych kotach.Co do tej dorosłej koteczki jak ma dobre warunki i jest dokarmiana to chyba lepiej by została w swoim bezpiecznym miejscu ,chyba ,ze nie będą jej chcieć.Kociaka dobrze byłoby zabrać na dt tylko takich nam brakuje niestety.Trzy już zniknęły ,może je ktoś przygarnął lecz czy na pewno?I tak fajnie ,że zrobiłaś fotki i zobaczyłaś gdzie mieszka kicia będziemy nieco o nią spokojniejsze.Ja dzisiaj walczyłam z ciuchami na bazarek i dzień upłynął.Cieszę się bo wczoraj dziewczyny-wolontariuszki z Olsztyna zabrały do fundacji 4 pieski ze schroniska,a kilka dni wcześniej na dt psa Drago.Bardzo pomagają naszym psom te cudowne dziewczyny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:Wypatrzyłam też na fotkach dziewczyn psa w którym się zakochałam jak w wielu olbrzymach bo te psy kocham najbardziej.Mam nadzieję ,że jemu tez się uda i dziewczyny mu pomoga to starszy pies.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt paź 26, 2012 14:01 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Szalony Kot pisze:
Marzenia11 pisze:
horacy 7 pisze:
Marzenia11 pisze:
Szalony Kot pisze:Chodzi o Bialoleke, dzielnice Warszawy?

a jaka ulica? To niezwykle duża dzielnica z róznym dojazdem, zalezy od miejsca.

Dziewczyny to ul.Gladioli :ok: :ok: :ok:

nie dam rady - dla mnie to koniec świata. Kępa Tarchomińska. Ale na forum są osoby z tzw mafii tarchomińskiej czy jak to tam się nazywa - moze one?

Napiszcie do zirrael i tajdzi, to są mniej więcej ich rejony, chociaż i dla nich jeszcze kawałek drogi.

Napiszę do dziewczyn. Wam dziewczyny dziękuję za chęć pomocy.Wiem ,ze Warszawa to jednak nie Szczytno i odległości są ogromne.Skoro jednak to tak daleko to może okolica bezpieczna bo pani tak mówiła. :ok:

horacy 7

Post » Pt paź 26, 2012 15:12 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

horacy 7 pisze:Julio Zosia miała na myśli tego maluszka ze schronu czarno-białego, który był na fotce z białą kotką tylko musimy się dowiedzie czy jest w schronie.

Nie wiem o którego chodzi :oops: :oops: :oops:
Gazzy na pewno się zgodzi sprawdzić, muszę tylko wiedzieć o którego chodzi.

A tu maluszek ze Szczycionka. Na zdjęciu jakoś nie wyszedł szczególnie, ale jest naprawdę piękny. Wygląda jak... heh, karłowaty maine coon :mrgreen: https://www.dropbox.com/sh/n76uw7adx6ezifq/xr6TP6cuJt
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 26, 2012 18:07 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

W końcu zrobiłam bazarek z ciuszków podarowanych przez FLY :1luvu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=147505
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Pt paź 26, 2012 19:52 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Nowa_Sztno pisze:
horacy 7 pisze:Julio Zosia miała na myśli tego maluszka ze schronu czarno-białego, który był na fotce z białą kotką tylko musimy się dowiedzie czy jest w schronie.

Nie wiem o którego chodzi :oops: :oops: :oops:
Gazzy na pewno się zgodzi sprawdzić, muszę tylko wiedzieć o którego chodzi.

A tu maluszek ze Szczycionka. Na zdjęciu jakoś nie wyszedł szczególnie, ale jest naprawdę piękny. Wygląda jak... heh, karłowaty maine coon :mrgreen: https://www.dropbox.com/sh/n76uw7adx6ezifq/xr6TP6cuJt

Cudo po prostu . :kotek: Gdzie go zabrać gdyby nie te chemie i szpital :(
Julio to kociak którego fotkę mi przesłałaś na maila zaraz wyśle do Kasi to wstawi chyba ten z kuchni.

horacy 7

Post » Pt paź 26, 2012 19:53 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Iwlajn pisze:W końcu zrobiłam bazarek z ciuszków podarowanych przez FLY :1luvu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=147505

Dziękuję bardzo i idę zaglądać nacieszyć oczy.

horacy 7

Post » Pt paź 26, 2012 20:17 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

aaaa, Plamek? Ten z plamką na nosku?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 26, 2012 20:22 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Nowa_Sztno pisze:aaaa, Plamek? Ten z plamką na nosku?

Tak Julio.Pomyslałam ,ze jak zakładac wątek to można dwóm dzieciakom i koteczce tri lub białeo-burej ,lub dwóm na raz.Czyli maluchom i dziewczynom lub dziewczynie.Przez weekend może coś zrobimy.

horacy 7

Post » Pt paź 26, 2012 20:31 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Super :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 26, 2012 21:06 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Nowa_Sztno pisze:aaaa, Plamek? Ten z plamką na nosku?

Wstawiam fotkę, którą dostałam od Basi :)

Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Pt paź 26, 2012 21:10 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

tak tak, to ten :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 26, 2012 21:12 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

I jeszcze

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Sob paź 27, 2012 21:51 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

po_prostu_kaska pisze:I jeszcze

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To kicia która w schronisku jest na pewno ponad rok,trafiła tam z domu od starszej osoby.Wcześniej była raczej neiufna ,teraz Julia mówiła ,ze ociera się,daje głaskać więc czas dać jej szansę.Maluszek wiadomo potrzebuje domu i jest piękny ,uwielbiam krówki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Nam sobota szybko minęła ,samopoczucie jak na razie dobre i mam nadzieję,że tak dotrwamy do srody do chemii.

horacy 7

[poprzednia][następna]