3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 26, 2012 11:01 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Patmol pisze:moja Sweetie jest prawie TTB :ok:
i co? i nic

Jakbyś chodziła w dresie i z łysą głową oraz krowim łańcuchem na szyi, to byś zobaczyła! A tak to kicha. I jeszcze to imię: Sweetie :roll: jak ona ma być TTB?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt paź 26, 2012 11:02 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Georg-inia pisze: Jakbyś chodziła w dresie i z łysą głową oraz krowim łańcuchem na szyi, to byś zobaczyła! A tak to kicha. I jeszcze to imię: Sweetie :roll: jak ona ma być TTB?

o tak, Patmol to juz niedużo brakuje do tego opisu :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt paź 26, 2012 11:04 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Ona naprawdę nie jest Sweetie
Tylko ja ją tak nazywam :oops:

Ostatnio byłam u veta i coś tam zaczęłam, że Sweetie trzeba ....
a vet
"jaka Sweetie? 8O macie jeszcze jednego psa?"
no
bo ona ma w papierach i w ogóle
:mrgreen: Pirania

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt paź 26, 2012 11:10 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Patmol pisze:Ona naprawdę nie jest Sweetie
Tylko ja ją tak nazywam :oops:

Ostatnio byłam u veta i coś tam zaczęłam, że Sweetie trzeba ....
a vet
"jaka Sweetie? 8O macie jeszcze jednego psa?"
no
bo ona ma w papierach i w ogóle
:mrgreen: Pirania

:ryk: w takim razie cafam to o imieniu :ryk:

Georg-inia

Post » Pt paź 26, 2012 11:14 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

se jajec nie róbcie, bo mi przyjdzie pracowego kompa w końcu odkupić! myślicie, że ile opluć kawą i innymi takimi wytrzymie, so? :twisted:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt paź 26, 2012 11:17 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Cóż trzeba przywyknąć i se ścierkę zanabyć jak ja :mrgreen:

Paw z wysokości, jakie to godne i wzniosłe :roll:

Od początku nie podoba mi się to Słiti, likaon lepszy.
A ! Pirania dobra ! :) Nie mam słów :mrgreen: :ryk:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt paź 26, 2012 11:20 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Młoda z nią poszła do veta na oględziny i w ogóle.
I tak ją nazwała w żartach, a vet zapisał.
Bo i poczatkowo szczeniak rzucał się z zębami na wszystko. Lotem koszącym przelatywał nad podłogą, ostrymi zębami porywając to, co się miało w ręce.
Trzeba było strasznie uważać.

Ale szkoda psa. Uszy klapnięto-obgryzione; kolor -hieny, wygląd -no, taki jakiś dziwny
to chociaz imię powinno być pozytywne

i tak każdy pyta lękliwie
czy ten pies jest bardzo niebezpieczny?????

Patmol

Post » Pt paź 26, 2012 11:24 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Zartujesz ? 8O ja to jestem jakaś inna ...
Obrazek

psiama

Post » Pt paź 26, 2012 11:30 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

a z czym żartuje?

uszy miała klapnięte poczatkowo
Ostatnio edytowano Pt paź 26, 2012 11:33 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

Post » Pt paź 26, 2012 11:32 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Dziwią mnie pytania ludzi o poziom agresji widzących takie psie oczy i ten bezgraniczny wyraz zdziwienia psiego łagodnego.
Czy widział ktoś większa dawke nadzieji niż tu ?
Obrazek

psiama

Post » Pt paź 26, 2012 11:35 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

jak się kto nie zna na psach, to nie dziwota, ze się boi
psy maja zęby
to tak, jakby ktoś nie wiedział :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt paź 26, 2012 11:36 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

no
jak Sweetie była szczeniakiem, takim świeżutkim ze schroniska

to rzucała się z warkotem,z zębami, na każdego kto do niej zagadał na ulicy
dziecko czy dorosły , miły czy nie
rzucała się naprawdę ostro
a zęby miała niezłe

a poza tym ma kolory hieny/amstafa/-czyli groźna 8)

Patmol

Post » Pt paź 26, 2012 11:37 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Georg-inia pisze:Psiama, zaszczanego miszkania współczuję, naprawdę :( jednakowoż o Georgowych pawiach to ja bym mogła pracę doktorską napisać. On rzyga minimum 3 razy w tygodniu. I nie to, że gdzieś tam w kąciku sobie po cichutku womita wypuści. Nie, on musi to robić tak, żeby wszyscy widzieli, słyszeli i siłą rzeczy zostali zmuszeni do współsprzątania. Bo jednak dorodny paw, z jednoczesnym obracaniem głowy na prawo i lewo, ze szczytu drapaka albo z szafki to jest coś! w ostateczności może być z parapetu. Na grzbiet tymczasowanego szczeniaka.

8O ma kot wyobraźnię, nie ma co :?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt paź 26, 2012 11:51 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Kazdy kot coś tam ma. Jeden pawiuje koncertowo, drugi ma idiopatyczny pęcherz (jak mój), trzeci coś tam.
Trza żyć z tym i polubic to bo jak inaczej :D

Zachowania agresywne rozumiem - powodują strach. Tu socjalizacia jest niezbedna.
Obawa koloru psa to czysty psi rasizm podsycony mocno prawem o rejestracji włascicieli ras z czarnej listy.
Powinno się zachipować wszystkie psiaki i w razie agresji odpowiada własciciel niezaleznie od koloru i wyglądu psa. Z tym prawem to chyba tak z jak z ustawa borcyjną, pisały jes stare dziady, którym doszczepiono macicę :twisted:
Obrazek

psiama

Post » Pt paź 26, 2012 12:11 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

te wszystkie wielkie, duże, TTB to są fajne piesy w większości z poziomem agresji zero. Tak przynajmniej mi wynikło w czasie praktyk. Za to mopy i sarenki wszelakie :roll: gryzące, szczekające, rzucające się na ludzi... oczywiście wszystko to z winy opiekuna.

A się przyznam, a co tam, jak to obraziłam psa i jego opiekuna. Byłam sobie na praktyce w takim jednym gabinecie. Przyszła Pani z psem, dużym. Miałam w ramach praktyk przeprowadzić wywiad, potem go przedstawić wetowi, spróbować postawić diagnozę, ewentualnie zalecić dodatkowe badania, itd. itp. No i zbieram ten wywiad, ile piesek ma lat, kiedy szczepiony, czy jakieś choroby, tamdaramdam timdirimdim, dochodzę do rasy i wpisuję mrucząc pod nosem: mieszaniec. Na szczęście Pani była wyrozumiała i zdawała sobie sprawę z tego, że psa ma rasy rzadkiej, więc nie opitoliła mnie od góry do dołu. A pies był rasowy. Champion międzynarodowy. Rozpłodowiec. Jeden z pierwszych w kraju. I w ogóle. Cholernej nazwy rasy nawet nie umiałam zapisać, w domu natychmiast do netu - no jest! rzeczywiście. I zakochałam się w nim. Zaraz po owczarku kaukaskim to moje kolejne marzenie, którego pewnie w życiu nie zrealizuję...

Georg-inia

[poprzednia][następna]