Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CITO!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 22:27 Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CITO!!

Na wiosnę na Orunii pojawiła się wyrzucona z domu kotka. Śliczna, zdrowa, ufna i przymilna – garnie się do ludzi. Niedawno zaszła w ciążę i urodziła w piwnicy jednego z bloków. Pewna Pani dokarmiała ją około raz na dwa dni saszetką karmy, tak więc kicia jest strasznie wychudzona. Ma 6 maluszków (mają około miesiąc).
W piwnicy straszne warunki (kurz i mnóstwo rupieci, zdechłe szczury itp.) Kotka ma ranę na szyi (już się goi), być może walczyła ze szczurem o swoje dzieci... Na półkach stały puste kartony, jakby nie można ich było dać kociakom na schronienie. Na dodatek komuś z sąsiadów koty zaczęły przeszkadzać i chciał nawet utopić młode :(

Jako że jestem alergiczką, wyszłam stamtąd ledwo żywa. Oczywiście z mamą i jej małymi.
Ale sama nie mam ich gdzie trzymać. W mieszkaniu mam dwie własne kotki i jednego tymczaska, które są w trakcie leczenia. Nabawiły się grzyba od poprzednio wziętych na tymczas kotów. Jest to wyjątkowo paskudny grzyb, mąż też go złapał od kota, a leczenie potrwa jeszcze dobre kilka m-cy :-( A mama i jej 6-tka maluchów są całkowicie zdrowe, więc nie chcemy ich narażać.
Nie ma opcji, bym mogła wziąć całą kociarnię do mieszkania, jeszcze nie stanęliśmy na nogi po poprzednich odrobaczeniach, odpchleniach i odgrzybieniach...
Rodzinka mieszka więc...w mojej piwnicy, w kojcu. O tyle mają lepiej, że są regularnie karmione. Wyleczyłam też chore oczy kociąt (po 3 dniach stosowania kropli problem minął).
Niemniej jednak mama i dzieci mają już dość zamknięcia w kojcu, chcą wyjść, bo są zdrowe i pełne życia. Nasza piwnica (box) niestety nie jest zamykana, bo po ostatnim włamaniu zamek jest wyrwany i każdy tam może wejść. Administracja już zainteresowała się kotami w piwnicy, lokatorzy dzisiaj przyszli z żądaniem, że koty mają zniknąć bo "im śmierdzi i jest to sprzeczne z regulaminem". Dali czas do piątku i zapowiedzieli, że w piątek przyjdzie ich znajomy cieć, zabierze je i się ich pozbędzie. To oczywiście jest sprzeczne z prawem, ale nie chcę doprowadzić do sytuacji, w której będę musiała bić się z jakimś cieciem i dwoma wyrosłymi kolesiami (jeden to typowy mięśniak i awanturnik, już wcześniej miałam z tym człowiekiem spięcie i mam wrażenie, że zwyczajnie się mści). Nasze mieszkanie wynajmujemy, więc nie chciałabym, żeby dodatkowo właściciel się o tym dowiedział albo miał przez to jakieś problemy.

Tak więc kocia rodzina egzystuje na niecałych 2 metrach kwadratowych, przy włączonej żarówce energooszczędnej. W takich warunkach kociaki nie mają szans się normalnie rozwijać :(

Mama jest piękną, kochaną, spragnioną pieszczot szylkretką (czarno-ruda).
Dzieci: 2 chłopców: cały czarny i cały rudy :1luvu:
4 dziewczynki: cała czarna, 2 pingwinki (w białych skarpetkach z super czarną łatką na tylnej stopie) oraz trikolorka (czarno-ruda jak mamusia obdarzona dodatkowo białymi skarpetkami).

Kociaki jedzą same, korzystają z kuwety, są zdrowe.
Baaaaardzo pilnie potrzebny tymczas, który mógłby przygarnąć całą siódemkę. DS dla poszczególnych kotów (w tym mamusi) też jak najbardziej mile widziany.
Czy ktoś może pomóc? Mamy czas do piątku... :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Od: Pon lut 20, 2012 10:33

Post » Wto paź 23, 2012 22:36 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

8O Ja pierdziele ale cuda 8O w DT dlugo by miejsca nie zagrzaly bo sa piekne. Mogę pokryc koszt pakietu ogloszen jak znajdzie się dt. A Ty nie mozesz ich wziac na tydzien-dwa do lazienki? To im wystarczy a nie sadze by przy dobrych ogloszeniach dluzej szukaly domow, wszystkie sa przepiekne,a rudy rzuca na kolana :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto paź 23, 2012 23:05 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Goyka pisze:8O Ja pierdziele ale cuda 8O w DT dlugo by miejsca nie zagrzaly bo sa piekne. Mogę pokryc koszt pakietu ogloszen jak znajdzie się dt. A Ty nie mozesz ich wziac na tydzien-dwa do lazienki? To im wystarczy a nie sadze by przy dobrych ogloszeniach dluzej szukaly domow, wszystkie sa przepiekne,a rudy rzuca na kolana :1luvu:

Moja łazienka też ma 2 na 2 metry. Będą chciały wychodzić, moje będą warować pod drzwiami które z pewnością z obu stron zostaną odpowiednio potraktowane...a mieszkanko nowiutkie, i nie moje na dodatek... ;-(jak przyjdzie nam pokryć wszystkie koszty "strat" to się nie wypłacimy...już moje koty pilnuję by chodziły jak w zegarku :wink: a z taką gromadą nie wyrobię na bank. Starczy, że kojec podrapały ;-(
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Post » Wto paź 23, 2012 23:50 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

cuda cuda ...

Nie takie cuda miałam w domu przez 2 tyg - sztuk 8 choc jedno nie przezylo - nie byly takie ladne, bo takie typowe kocieta - bialo czarne czy bialo szare i znalazly fane domki w 2 tygodnie ...
no ale nie moge, nie "udzwigne" kolejnych maluchow

kciuki trzymam za DT :ok:
7ksiezyc

Post » Śro paź 24, 2012 7:00 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Szkoda ich :( na pewno w mig znalazlyby domki. Robilas im jakies ogloszenia?
Obrazek

Goyka

Post » Śro paź 24, 2012 7:45 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Namówiłam Madzię aby wzięła te kociaki Myślałam,że będą bezpieczne i damy im szansę na odkarmienie mlekiem mamusi
Zawsze jakieś problemy.Co tym ludziom przeszkadza,że w piwnicy są koty
No masakra :(
Prosimy o DT
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Śro paź 24, 2012 20:30 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Kotki maą czas do piątku :(
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Śro paź 24, 2012 20:59 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Dla mnie to jest niewiarygodne, naprawdę nikt z Gdanska nie znajdzie kata na miesiac dla tych maluchow? Tak jak mowilam ja wziac ich nie mogę ale pomoge oplacajac pakiet ogloszen u CatAngel- jak to zalatwic? Im szybciej ogloszenia się pojawia tym lepie, moze uda się je wyadoptowac z piwnicy :(
Obrazek

Goyka

Post » Śro paź 24, 2012 21:18 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

madzik85

Post » Śro paź 24, 2012 21:22 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Goyka pisze:Dla mnie to jest niewiarygodne, naprawdę nikt z Gdanska nie znajdzie kata na miesiac dla tych maluchow? Tak jak mowilam ja wziac ich nie mogę ale pomoge oplacajac pakiet ogloszen u CatAngel- jak to zalatwic? Im szybciej ogloszenia się pojawia tym lepie, moze uda się je wyadoptowac z piwnicy :(

Goyka, bardzo dziękuję za pomoc :-)
Ja kojca z kotami nawet nie zmieszczę w łazience... :( już wszystko mierzyłam zdesperowana ;-(
luzem puścić nie mogę, bo zdewastują (już widziałam jak potraktowały ten kojec...) Nie chcę przez to powiedzieć, że niszczą i demolują - po prostu mają mnóstwo energii i chcą pobiegać - bo ileż można siedzieć na 2 metrach??? ;-( a moja łazienka nie większa...

Pomocy!!!!!

madzik85

Post » Śro paź 24, 2012 21:32 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

madzik85

Post » Czw paź 25, 2012 7:01 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Madzia napisz do CatAngel ze pilnie potrzebne te ogloszenia wyslij jej fotki kociakow i swoj nr do podania w ogloszeniach a numer konta i kwote jak Ci poda wyslij mi na PW :D
Obrazek

Goyka

Post » Czw paź 25, 2012 17:38 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Goyka pisze:Madzia napisz do CatAngel ze pilnie potrzebne te ogloszenia wyslij jej fotki kociakow i swoj nr do podania w ogloszeniach a numer konta i kwote jak Ci poda wyslij mi na PW :D

Napisałam :) jak tylko dostanę odp. napiszę Ci pv :-)
Czy ktoś jeszcze może pomóc??
Jutro już piątek, czyli ostateczny termin zabrania kotów z piwnicy!!!!!!

madzik85

Post » Czw paź 25, 2012 19:38 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Może ktoś obcy narzucać co się robi we własnej piwnicy???To nie do uwierzenia po prostu.Nie da rady zamknąć tej piwnicy przed tymi ludżmi?Oby się udało znależć dom dla nich...Żadnej fundacji dookoła???
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Czw paź 25, 2012 20:17 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

agnieszka.mer pisze:Może ktoś obcy narzucać co się robi we własnej piwnicy???To nie do uwierzenia po prostu.Nie da rady zamknąć tej piwnicy przed tymi ludżmi?Oby się udało znależć dom dla nich...Żadnej fundacji dookoła???

Agnieszko, ta piwnica była już zamknięta, ale ktoś włamał się wyrywając cały "mechanizm" wraz z kawałkiem ściany. Teraz trzeba to murować, ale wszystko jest takiej jakości, że średnio rozgarnięty potencjalny włamywacz i tak w mig sobie z tym poradzi. Niektórzy sąsiedzi zrobili sobie metalowe, pancerne drzwi, ale to kosztuje ciężkie pieniądze...Ani nie mamy na taką inwestycję, ani nie chcemy pakować pieniędzy w nieswoje (mieszkanie wynajmujemy).

madzik85

[następna]