NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 25, 2012 12:08 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

bozena640 pisze:Witamy :)
Podczytuje cały czas, mądry maluszek wiedział co robi :ok:
:ok: za zdrówko maluszka

Dziękujemy w imieniu malucha, niech tylko troszkę podrośnie, sam będzie dziękował :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw paź 25, 2012 12:09 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

rastanja pisze:Ciekawe jak to się stało, że ma wyrwany ogonek :evil:
Aniu, bardzo dobrze robisz, że nie rozpytujesz czy się komuś nie zgubił- chyba niełatwo się domyślić, że młody nie miał łatwego życia, póki do Was nie trafił- teraz będzie miał jak w raju, już wujek Kacper się nim zajmie :lol:

Najprawdopodobniej dopadł go pies, kocio musiało długo wędrować, bo sąsiedzi potwierdzili, że nie mieli nigdy kota
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 12:10 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

RAnia pisze:Pozdrawiam z upalnego (28C) Chicago. Ciesze sie, ze tak pieknie zaopiekowalas maluszkiem. Jest sliczny, mam slabosc do czarnych kotow. :1luvu: :1luvu: :1luvu: I chyba czas na kupienie wiekszego lozka. 8O

Zazdroszczę ciepełka!!!
Nowe łóżko? No, może się tak skonczyć...już widzę oczami wyobrażni, jak pytam w sklepie o 5-cio osobowe :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 12:11 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jasia0245 pisze:Faktycznie, ja też regularnie podczytuję na waszym wątku. Jesteście wyjątkowi. Dobrze, że przygarnęłaś tego koteczka i poszłaś z nim do weta. Życzę aby bardzo szybko wyzdrowiał.
Ja też przygarnęłam dwa bezdomniaczki : pingwinka i czarnulkę mają chyba po 5 miesięcy. Jestem wyjątkową panikarą, bo czarnulka - koteczka jest żywa, wszędzie wchodzi, wszystko ogląda, zanim się obejrzę gdzie sama idę to ona już tam jest. Natomiast pingwinek mało chodzi po mieszkaniu, dużo śpi i dzisiaj mi się wydawało, że miał zachwianie równowagi jak rano wstał. Je normalnie i inne rzeczy wszystko Ok. Mruczy ślicznie, ale jest inny jak jego siostra. Rano więc postanowiłam, że pojadę z nim do weta, wet obejrzał koteczka w mordce i wszędzie, kotek zeskoczył z wysokiego stołu i okazuje się , że to okaz zdrowia. A wcześniej jak szłam do samochodu to jeszcze mi uciekł dobrze, że dziewczynka pomogła mi go złapać. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Szukam dla nich domków, bo chcę jeszcze drugą czarnulkę z parkingu strzeżonego przygarnąć ale ona jest bardzo płochliwa nie wiem czy to będzie możliwe, może panowie z parkingu mi pomogą. :lol:
A to ten bohater.
Obrazek

Widać na fotce, że Bohater szczęśliwy :D Dobrze, że rodzenstwo jest zdrowe
Jasiu, podziwiam takie osoby jak Ty, naprawdę, ile trzeba miec siły w sobie, żeby ogarniać taką ilośc biedactw... :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 12:13 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Najnowsze wieści o Rambo :D
Tak od dzisiaj, ma na imię, nasz kocio....rano poszliśmy dać mu jeść, a on wypadł ze swojej budki i na tych obolałych nóżkach, ciagnąc za sobą swój ogonek, przyszedł się miziać, a przy tym tak głośno mruczał, że zagłuszał hydrofor :mrgreen:
Mąż go tak nazwał...powiedział, że kocio dzielne duchem, no ciałkiem trochę mniej, ale co tam...Bohater i już :ryk:

Tak jedliśmy trzecie śniadanie...
Obrazek
Obrazek
Brudny nos po jedzeniu...
Obrazek
Spotkanie z Gapciem...
Obaj na siebie nafuczeli, a Rambo, gdyby nie te nóżki to by chyba skoczył do gapciowego gardziołka
Obrazek
Ze spotkania z Kropką nie zdążyłam zrobić fotki, tak mały zaczął syczeć na nią, że Kropka odskoczyła od niego nabuczała i uciekła...obserwowała go przez chwilę z bezpiecznej odległości, a potem opuściła niegościnne progi
Obrazek
Fuczący Bohater, gdy przegonił niechciane towarzystwo... w kocich drzwiach siedział szpieg :wink:
Obrazek
....wrócił do przerwanego śniadanka
Obrazek
potem wygodnie usadowił się na ....wadze
Obrazek
po trzecim śniadaniu ważę..12,62 :ryk:
Obrazek
a tak mieszkam :D
Obrazek
Sesja trwała długo, mały cały czas pchał się pod ręce do głaskania i do michy...tak na przemian...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 12:16 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

"po trzecim śniadaniu ważę..12,62 " Ooo to duuuzooo, jak dorosly maine coon ^^ no chyba ze chodzilo o 1,262kg?:P

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw paź 25, 2012 12:56 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Śliczny koteczek, biedak taki ładny, ogonek trzeba będzie odciąć. A może jeszcze wet uratuje ogonek i będzie miał czucie w nim. Koteczek nieco mniejszy od mojej bezdomniaczki czarnej ona waży nieco powyżej 2 kg. Pingwinek dzisiaj był u weta ważony i ma 2,5 kg ale ona jego siostra jest nieco mniejsza.

Obrazek Siostra Pingwinka , czarna Mamba
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw paź 25, 2012 13:08 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Chyba mi się z tą wagą pomerdało :mrgreen:
Zważę Rambolka jeszcze raz...miałam wrażenie, że on waży...12,62 dkg 8O :ryk: :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Czw paź 25, 2012 13:10 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 13:09 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jasia0245 pisze:Śliczny koteczek, biedak taki ładny, ogonek trzeba będzie odciąć. A może jeszcze wet uratuje ogonek i będzie miał czucie w nim. Koteczek nieco mniejszy od mojej bezdomniaczki czarnej ona waży nieco powyżej 2 kg. Pingwinek dzisiaj był u weta ważony i ma 2,5 kg ale ona jego siostra jest nieco mniejsza.

Obrazek Siostra Pingwinka , czarna Mamba

Mamba, jak nasz...calutka jak węgiel :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 14:05 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Kochany malec :1luvu:
Oby szybciutko doszedł do zdrówka :ok: :ok: :ok:
Teraz syczy na Kropkę i Gapcia, a za nie długo będą razem spać :wink:

Od zawsze żyję w przekonaniu, że czarne koty przynoszą szczęście :mrgreen: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw paź 25, 2012 14:31 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Ciekawe co Rambo powie na małego szczotka :)
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw paź 25, 2012 17:18 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Juz po wizycie u weta, wet o mało nie pękł ze śmiechu, jak usłyszał imię naszego kici i pogratulował wyboru :wink:
a Rambo popłakał się przy drugim zastrzyku, pierwszy przetrzymał z honorem....

Pojawił się cien szansy na pozostawienie ogonka, ale to tylko cień, nawet nie nadzieja...
Kociaczek po zastrzyku sam wszedł do kontenerka, a wet zauważył, że kocio odchylił górę ogonka leciutko na bok...ale mogło to być tylko złudzenie, bo Rambo przekręcił się pysiem do drzwiczek, mógł go oprzeć o ściankę...
Temperatura w normie, jutro na kolejną wizytę...

Po całym dniu obserwacji kociaka, wiem napewno, .nie jest dzikuskiem, wystarczy się pokazac, a on już miałkoli i to jak głośno, tuli się do stóp, cały czas ma wyciagniętą główkę w oczekiwaniu na głaski, mruczy i nie boi sie obcych ludzi, uszka czyste, wie do czego służy kuwetka, zrobił do niej siku, qpy nie spotkałam... Wczoraj się zmartwiłam moczem na jego tylnich łapach, umyłam go przed snem, wet dzisiaj go obejrzał i powiedział, że kot mógł popuścić z bólu, bo dzisiaj miał łapki czyste, dooopka czysta, posłanko po nocy suche....kocio nawet sam próbował się myć :D

Waga aktualna Rambolka to 1,25 kg - wet go ważył osobiście :mrgreen:

A moje Kropkowo-Gapciowe towarzystwo...obrażone, po południu poszło spać do naszej sypialni, nawet odgłos sypanych chrupek do misek, nie wzruszył obrażalskich...nie przyszły na jedzonko...no jeszcze o małym nie wie Lunka, ale to tylko chwila nieuwagi i też się obrazi...

Szczotkowi jeszcze nie pokazaliśmy malucha...ma czas... :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 18:53 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Dobry Wieczór
Obrazek

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw paź 25, 2012 19:05 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Lilka Mrau pisze:Dobry Wieczór
Obrazek

Bardzo dobry :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 19:10 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Jak ja się cieszę z malucha :1luvu:
Rambo zrobił qpkę do kuwety, saaamooodzielnieeee! :ryk: :ryk: :ryk:
I siu też tam było, zbudował wielki kopiec, mały ma CZUCIE :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
To dobra nowina dla weta....
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]