Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2012 20:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Na nos zlepiony wydzielina ,ktora trudno sie czysci polecam wazeline kosmetyczna do kupienia w aptece. Posmarowac, odczekac, sprobowac czyscic nochal.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro paź 24, 2012 20:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

shira3 pisze:Utworzyłam wydarzenie dla Romusia - na kogo namiary podać?
http://www.facebook.com/events/445320872171293/

Kto ma fb proszę o udostępnianie.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro paź 24, 2012 21:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Felek, ja się slucham cioci MB i serdecznie Cię pozdrawiam, I resztę kotkinsów też, ale my , rude, musimy się trzymać
Misia
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro paź 24, 2012 21:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Schira zapytaj Neigh smsem czy to może być ona.
Bo ja nie wiem nic a i kot w Warszawie jest.
Jaki on ładny...!

Izka, rudy cudny jest, normalnie- cudo z ....noskiem? :D

Ubarwienie idelanie felksińskie.
Wyraz twarzy też.
I też go biją o połowę mniejsze koty , takie amelczaste ???(Amka spędza teraz dnie w zlewie w kuchni w nadzei na WODĘ...nie, nie bije...[i]bawja siem[/i...)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro paź 24, 2012 21:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Chyba już rano ....późno jest....
Pierwszy raz to robiłam - mam nadzieję, że dobrze.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro paź 24, 2012 21:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

chcialam udostępnić - nie udalo mi się , nie wiem dlaczego

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro paź 24, 2012 21:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

spróbuj jeszcze raz może? mamy już trochę udostępnień.....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro paź 24, 2012 21:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

a chyba jednak udostępniłaś? :) A nawet na pewno - poznałam po Misi :D
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw paź 25, 2012 16:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

O kurczę 8O Właśnie zostałam zrugana za robienie kotu złego PRu w opisie 8O 8O 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw paź 25, 2012 16:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

To znaczy?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw paź 25, 2012 17:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

shira3 pisze:O kurczę 8O Właśnie zostałam zrugana za robienie kotu złego PRu w opisie 8O 8O 8O

Aaaaaale czeeeemuuuu?? 8O

Kurna.
NIECH TEN CO CIĘ ZRUGAŁ SAM ZROBI DOBRY OPIS,OK!?

Słuchajcie, co jest z tym forum???
Mnie się na znajomym wątku dostało za to,że zapytałam o Romka, znaczy- powiedziałam ,że mu szukam DT.
Jako rasistce, tak mniej więcej.
Trzeba brać koty jak leci,a nie być persiarzem.

Shira powiedz o co chodzi, kto i o co ma pretensje.
Negatywne opinie są lepsze, niż żadne.

MK zaraz udostępni.ZMUSZĘ!!!

kotkins

Post » Czw paź 25, 2012 19:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Cytuję: Pani wypowiedź "fajny kot dla fajnych ludzi, których bardziej interesuje charakter niż powalający wygląd" przyklaskuje traktowaniu zwierząt przedmiotowo, jak żywe maskotki, które najczęściej ludzie biorą, bo są takie malutkie, śliczniutkie, tak bardzo się podobają, a jak się znudzą, znajdą się inne: ładniejsze i lepsze, to trafiają na ulicę... Powinno się walczyć z patrzeniem na zwierzę przez pryzmat ich wyglądu (zresztą dot.to także ludzi). Pani Doroto, naprawdę uważa Pani kota za mało urodziwego, ze względu na czarno-białe futerko? Gdyby był mocno okaleczony, bez zębów, oka, ucha można byłoby mówić, że ma niefart życiowy i życie bardzo go doświadczyło, a tak...? To tak jakby powiedzieć, że Obama ma naprawdę duży niefart w życiu, bo urodził się czarny...:) Jest pani niesprawiedliwa dla Romana także dlatego, że to najnormalniej w świecie ładny kot.
p.s. robi mu Pani niedobry PR ;)
8O 8O 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw paź 25, 2012 20:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Odpowiedziałabym: "Gorąco polecam Pani tego kota, jest naprawdę niezwykły, wymaga tylko dopracowania.
Ja sama mam kilka kotów takich jak Romek,z adopcji, więc wiem o czym piszę.
Ma Pani doświadczenie w ogłoaszaniu, więc proszę mi pomóc.
Jak rozumiem uratowała Pani już niejdno kocie życie, więc może Romek będzie tym kolejnym?
Mamy jeszcze kilka kotów do ogłoszenia, proponuję by pomogła nam Pani w tym.Przyda się osoba , która wie JAK powinno się ogłaszać koty, będzie odbierała nocne telefony od potencjalnych zainteresowanych itp.A najbardziej ktoś, kto WEŹMIE Romka !
Czekam na kontakt, a Romek na DT.Weźmie go Pani???"

Zamknie się (***)

Mam dosyć ciotek-dobra rada.
Weźmy i zróbcie.

kotkins

Post » Czw paź 25, 2012 21:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Dziewczyny nie obraźcie się, ale przeczytałam ogłoszenie Romka i generalnie też szukałam na zdjęciu jakiegoś defektu fizycznego. Obiektywnie rzecz biorąc to ładny, normalny kot- bez wyłysień, bez zeza, z wszystkimi czterema łapkami. Ja bym właśnie na to postawiła, że jest normalnym, zdrowym, proporcjonalnym kocurem ze wspaniałym charakterem. Zaproponowałabym raczej coś w tym stylu, chociaż nie mam doświadczenia, więc może popełniłabym błąd.:

Romek ma do zaoferowania śliczne, mięciutkie, domagające się głaskania futerko. Futerko rewelacyjne i niespotykane, bo - black&white, 2w1, jing&jang- biały jak śnieżny puch brzuszek i skrzący się niczym czarny diament grzbiet. Poza niekwestionowaną, wyjatkową urodą Romek urzeka swoim wręcz niespotykanie przyjaznym, bezproblemowym charakterem. Romek jest młodym kawalerem w wieku około 5 lat, a więc pozbył się już narowów młodości, ale za to ma już dobrze ukrztałtowany charakter. To kot bez niespodzianek: zdrowy, zrównoważony, sympatyczny, ciekawski- prawdziwy ideał wśród kotów. Niestety nawet ideałom przytrafia się czasem pech w życiu. Romek obecnie mieszka na nieogrzewanym strychu. Czy TAKI kot powinien spędzać tam zimę? Oczywiście że NIE! Jego miejsce to miękka poduszka leżąca nieopodal kaloryfera i przyglądanie się zza szyby spadającym płatkom śniegu. Romek chętny byłby do zawarcia przyjaźni z jakąś uroczą kotką, niestety to 100% facet i nie lubi dzielić poduszki z innymi chłopakami swojego gatunku. W związku z tym w domu powinien być jedynym kocurem.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw paź 25, 2012 23:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Przepraszam , że się wtrącam , ale ja to odebrałam trochę inaczej :oops: . Romek jest zwykłym kocurkiem o przeciętnym umaszczeniu . Zaden rasowiec ani w typie rasy . Dla ogółu , niczym sie nie wyróżniający kocurek . Ale charakter , mimo warunków ma wspaniały ! :oops: Drogie panie , my dostrzegamy piękno w zasmarkanym piwniczniaku a dla reszty jest to wstrętny , parszywy pchlarz . Może trochę te porównania drastyczne , ale mam nadzieję , ze zrozumiecie o co mnie chodziło . :)Zapomniała bym : kciuki za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]