persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 19:28 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Korneliusz z doczyszczonymi oczkami jest naprawdę prześliczny :kotek:
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Śro paź 24, 2012 10:10 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Z niebieska lepiej. Juz wyglada przez okno i ogolnie juz normalnie je, pije i cala reszta ;) Ale za to moja Sibi pierwsza rezydentka mimo trzymania higieny zarazila sie i juz kicha no i wlaczylismy jej antybiotyk. jest na tyle francowata ze podczas zaszczyku o malo mnie nie uzarla....

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Śro paź 24, 2012 17:21 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Jak kota szcepiona to szybko się poprawi, moze tylko popsika i już.
U mnie Fio psikała jakieś dwa dni, potem wróciło do normy.

Prosimy o zdjęcia Niebieskiej.

(zastrzyki, zaszczyków bym się bała...!)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro paź 24, 2012 19:46 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

no to maleńkie uff...
I wielkie kciuki za zdrowienie :ok:

molly88 pisze:... Sibi ... jest na tyle francowata ze podczas zaszczyku o malo mnie nie uzarla....

Moja Miki - tłukąc się kiedyś z Lakim - rozcięłą sobie rogówkę. Postanowiła jednak nie cierpieć sama :roll: Przy próbie zakropienia jej oka - trzepnęła łapą i rozcięła rogówkę mnie :twisted: Mało przyjemne doświadczenie... Miałam wrażenie, że mi oko wypływa :roll: :twisted:
To potem zakrapiałam:
- Mikowe oczko - 3-ema rodzajami kropli w odstępach 15-minutowych - 3 razy dziennie i
- swoje oczko - tymi samymi 3-ema rodzajami kropli w odstępach 15-minutowych - 5 razy dziennie :twisted:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw paź 25, 2012 16:51 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

A u mnie, odpukać, na razie ok. Co prawda Korniszonek coraz bardziej protestuje przeciwko zakrapianiu oczu, ale złapanie za kark pomaga. Szkoda, że nie mam trzeciej ręki, żeby mu nią oko otwierać. Jakoś izolowanie mi nie wychodzi i od przedwczoraj kot spaceruje po mieszkaniu (bo był taki samotny w pokoju :cry: ), starałam się, by nie korzystał chociaż z tych samych misek, ale już dziś umoczył pysk w fontannie z wodą :| No cóż, mam nadzieję, że moje jednak nic nie złapią. A ktoś wie, ile wylęga się kk?
Mały kot postanowił dziś, że czas zacząć bronić terytorium, więc od czasu do czasu usiłuje pogonić intruza.

Jeszcze wczorajsze.
Bo ja tego, no, jestem kot płaski... na pysku :piwa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw paź 25, 2012 17:11 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

świetny jest!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw paź 25, 2012 17:20 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Adoptowałabym. :mrgreen:
Gdybym miała gdzie i jak ,adoptowałabym.Żaden z moich nie leży z łapami do tylu.No i Korneliusz jest osiołkiem.To widać!A takie koty są niesłychane! :mrgreen:

Jak go burmak goni to co- kladzie się i zasypia??Leukot TAK robi i kompletnie tym zabija Amkę!

Eeeech, znowu mnie ktoś na znajomym wątku pogonił,że jestem rasistką, że powinnam koty brać jak leci, a nie tylko te persy...

Świecie mój, ja jestem pani od persów...taka wariatka.

Chwilowo NIC nie ratuję ,szukam domu dla Romka, zwykłego, krówka.

kotkins

Post » Czw paź 25, 2012 17:28 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Kotkins, każda z nas ma KOTA... wiesz, tego na punkcie kotów... Ola ciągle mnie "nęka" i innych też, błagając o dt dla jakiegoś kociaka... niestety u nas w fundacji totalne przepełnienie... u mnie 6 kotów, trzy szczeniaki na dt... mogę jedynie doradzać: po pierwsze zdjęcia! niestety w morzu bid w potrzebie, trzeba czymś przyciągnąć uwagę i zindywidualizować historię konkretnego...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw paź 25, 2012 17:39 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

kotkins pisze:
Eeeech, znowu mnie ktoś na znajomym wątku pogonił,że jestem rasistką, że powinnam koty brać jak leci, a nie tylko te persy...

Świecie mój, ja jestem pani od persów...taka wariatka.

Nikogo nie pogoniłam, napisałam mój post w celu zrozumienia mojej sytuacji i tego dlaczego nie wezmę Romka.
Nie napisałam, też, że jesteś rasistką, mój post był skierowany do persolubów ogółem, nie do Ciebie konkretnie i nie miały z niego wynikać żadne rasistowskie poglądy. Każdy ma swój dom i może do niego brać takie koty jakie chce, wg swojego sumienia. Ja nikogo nie rozliczam z tego, ani nie oceniam. Po prostu mnie dziwi, że kot jest na strychu tak długo. Prosim się nie obrażać i nie nadinterpretować moich słów. :mrgreen:
Ale koniec już bo teraz dopiero zaśmiecamy wątek.

A kocio boski, też bym wzięła, ale nie on mi pisany 8)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw paź 25, 2012 18:19 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Jestem rasistką.
Nie ma co ukrywać.
Jak ktoś ma plaskaty nos...to ja go już kocham! :mrgreen:

I co ja mogę,że tak mam???

Romek mi się podoba...

kotkins

Post » Śro paź 31, 2012 10:51 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

kotkins pisze:Jak ktoś ma plaskaty nos...to ja go już kocham! :mrgreen:
I co ja mogę,że tak mam???

Widziałam wczoraj taką panią na siłowni - no normalnie z profilu prawie jak Korneliusz. I nawet nie była brzydka. Jeśli chcesz, mogę zdobyć jej numer telefonu :twisted:

A u Korneliusza wszystko ok. Z kataru chyba wyszedł, jeszcze się w tym tygodniu skontrolujemy. Tylko z wizytą czekamy, aż łaskawie odda nam sioo do słoiczka.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro paź 31, 2012 10:56 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

koteczekanusi pisze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kornelius płaski w każdym calu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lis 03, 2012 16:00 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Ratunku, pomocy
kolejny PLACKAty
w schronisku
stary i rudy
przeuroczy
pchły gratis
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lis 03, 2012 16:43 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

No się niestety nie skończyło :(
Tak, jak pisze Tatiana...
tym razam persio przekochany, cudowny, rudy i dość stary niestety :(
Ząbków już zbyt wiele nie ma, ma krwiaka na uszku, uszy brudne, ze świerzbem prawdopodobnie, sporo kołtunów, ale bez dramatu, za to masa pcheł i pchlich odchodów na skórze :(
ruru z poświęceniem go dziś posypywała antypchłowym pudrem...

Jest raczej wklęsły
ObrazekObrazekObrazek

Duszek686

Post » Sob lis 03, 2012 18:41 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

gdyby ktoś poszukiwał kubków i przy okazji chciał pomóc kilku małym buraskom - zapraszam
viewtopic.php?f=20&t=147710

Duszek686

[poprzednia][następna]