Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
wiiwii pisze:Szoszi miała 1 szczepienie, przynajmniej udokumentowane (Szoszi ma ok. 5 lat).
Flika - na pewno była szczepiona w tym roku, a tak w ogóle - to ze 3-4 razy na pewno (ma 8 lat). Nigdy na nic nie chorowała. Jeśli taka drobna kocia może być dawcą, to dajcie znać, rodzic ją przywiezie. Obawiam się trochę, bo ona jest wielką panikarą, no ale zawsze można sprawdzić, nie?
Jest jeszcze kot Sovy Filcowej, który ma 2 szczepienia, ostatnie z lipca 2011 - czy i on się nada? Bo Sova chętnie pomoże, właśnie mam ją na FB.
hidi pisze:
Na pozostałe koty szukamy sponsora, albo może też ktoś zrobić bazarek (potrzeba 50 złotych na kota) musimy zacząć akcje zbierania pieniedzy na fb- dziewczyny, które mają dostęp do profilu KP na fb- proszę o apel.
Dopóki sponsor się nie znajdzie lub nie uzbieramy kasy, to za pozostałe dwa założy ze swoich Kasia![]()
![]()
Potrzebujemy też pieniędzy na morfologię dla ozdrowieńca- musi mieć zrobioną przed pobraniem krwi, zeby zobaczyc w jakiej jest kondycji.
Ogólnie- potrzebujemy kasy, więc proszę wszystkich o przekopanie domów po rzeczy na bazarki, szukanie sposobu na zebranie pieniędzy.
Basia- otwórzmy Fundusz dla maluchow, potrzeby są ogromne- leki, badania, cykloferon, etc etc
Z innych potrzeb- TRANSPORT- na morfo dla ozdrowienca - idealny scenariusz - jutro rano (kot musi byc na czczo do morfo),
potem dwa samochody - jeden dla ozdrowienca (zeby nie mial stycznosci z chorymi), drugi dla naszych maluchow.
To na razie plan. potrzeba najpierw szukamy kota po pp!
ilka;) pisze:Niech ktoś zorientowany napisze konkretnie:
1.Czy jeszcze szukamy dawców?
2.Ile kotów dostało leki i czy te leki wystarczą, czy trzeba im też podać surowicę?
3.Ilu kotom potrzebna jest surowica?
4.Ile dawców potrzeba?
5.Czy moja Kicia, ok.3,5kg, okaz zdrowia, dwukrotnie szczepiona przeciwko pp, ostatnio ok. 2 miechy temu może zostać dawcą?
LadyStardust pisze:Jestem padnięta, cóż mogę napiasać...
5 kotów dostało surowicę, najlepszą morfo ma maleńka Trąbka (17 leukocyty). Temperatura zmierzona, gorączkowce dostały jeszcze kroplówkę. Marzena I Love You za to co robiszNajgorzej jest z Bercikową i Houston.
Jest problem z Bercikową, jej języczek jest w strasznym stanie...
Krew na wolierzeYoko ma placka na narku, ale chyba od szczepionek (czy jeszcze je bierze?).
aange czekamy na reakcje, wetka powiedziała, że to może potrwać nawet do trzech dni![]()
Nono pojedzie ze mną i Łezką do Kostrzewskiego w czwartek. Rankę sobie rozdrapuje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, sadnessofheart i 194 gości