Poszukiwany dawca krwi dla kociaków z PP! (Sosno-Katowice)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 6:38 Poszukiwany dawca krwi dla kociaków z PP! (Sosno-Katowice)

Kocia Przystań pilnie poszukuje zdrowego, regularnie szczepionego kota, który mógłby być dawcą krwi dla naszych kotków chorych na PP oraz tych, co miały styczność z wirusem.

Chcemy podać im surowice.

Proszę o kontakt na priv
Ostatnio edytowano Wto paź 23, 2012 12:44 przez hidi, łącznie edytowano 2 razy

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto paź 23, 2012 8:15 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

podnosze...
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 8:30 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

....
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 8:45 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

podnosze
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 8:53 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

Podniosę, pilne.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto paź 23, 2012 9:10 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

Dziewczyny wcale to nie musi być ozdrowieniec. Kot dorosły, zdrowy, regularnie szczepiony też jest ok.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto paź 23, 2012 9:13 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

aassiiaa pisze:Dziewczyny wcale to nie musi być ozdrowieniec. Kot dorosły, zdrowy, regularnie szczepiony też jest ok.

czy od ozdrowienca nie jest lepszy poziom przeciwcial? (tak mi powiedziano w lecznicy, ze u zdrowego nie wiemy ile tego ma, a u zdrowienca wiemy ze zwalczyl) jak nie znajdziemy ozdrowienca przez nastepne godziny, szukamy po zdrowych szczepioncyh, ale na razie 3 koty od 3 naszych wolonatrisuzek odpadaja ze wzgledu na nie bycei 100% zdrowym

hidi

Post » Wto paź 23, 2012 9:18 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

hidi pisze:
aassiiaa pisze:Dziewczyny wcale to nie musi być ozdrowieniec. Kot dorosły, zdrowy, regularnie szczepiony też jest ok.

czy od ozdrowienca nie jest lepszy poziom przeciwcial? (tak mi powiedziano w lecznicy, ze u zdrowego nie wiemy ile tego ma, a u zdrowienca wiemy ze zwalczyl) jak nie znajdziemy ozdrowienca przez nastepne godziny, szukamy po zdrowych szczepioncyh, ale na razie 3 koty od 3 naszych wolonatrisuzek odpadaja ze wzgledu na nie bycei 100% zdrowym

Ma lepszy poziom tylko w przypadku gdy chorował lub miał bliski kontakt z chorymi kotami W CIĄGU OSTATNIEGO PÓŁROCZA.
Po tym okresie ma taki sam jak kot dorosły, regularnie szczepiony.

Mam ozdrowieńca tylko obecnie choruje na pęcherz i raczej nie może być dawcą.

Nie szukajcie ozdrowieńca bo szkoda czasu tylko kota zdrowego, regularnie szczepionego.

EDIT:
Zadzwonię do Lupus i dopytam. Dam znać.

EDIT:
Mój kot może być dawcą. Proszę o pilny kontakt.

aassiiaa

Post » Wto paź 23, 2012 9:37 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

A ja w sumie tak uderzę z innej beczki pytaniem... aassiiaa czy słyszałaś by ktoś korzystał z krwi z banku krwi (przykładowo http://labovet.pl/ ). W sumie pytam teoretycznie chyba...
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto paź 23, 2012 9:45 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

LadyStardust pisze:A ja w sumie tak uderzę z innej beczki pytaniem... aassiiaa czy słyszałaś by ktoś korzystał z krwi z banku krwi (przykładowo http://labovet.pl/ ). W sumie pytam teoretycznie chyba...

Tak słyszałam. Niestety czas odgrywa tutaj bardzo ważną rolę. Szybciej zdobyć kota zdrowego, regularnie szczepionego niż ściągać krew z banku.

aassiiaa

Post » Wto paź 23, 2012 9:50 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

dzwoniłam tam...nie sa w posiadaniu tej surowicy nie sa tez w posiadaniu informacji o adresach kotów ozdrowienców
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 9:51 Re: PILNIE poszukiwany ozdrowieniec po pp (Sosno-Katowice)

aassiiaa pisze:
LadyStardust pisze:A ja w sumie tak uderzę z innej beczki pytaniem... aassiiaa czy słyszałaś by ktoś korzystał z krwi z banku krwi (przykładowo http://labovet.pl/ ). W sumie pytam teoretycznie chyba...

Tak słyszałam. Niestety czas odgrywa tutaj bardzo ważną rolę. Szybciej zdobyć kota zdrowego, regularnie szczepionego niż ściągać krew z banku.

W sumie pytam chyba tylko teoretycznie, bo też nie wiem na jakiej zasadzie krew można dostać od nich i na jakich zasadach wydają, na razie czekamy i tak, potem ewentualnie bym dzwoniła. Dobrze zapytać czy ktoś ma doświadczenie. A bank jest w Mikołowie, w sumie 30 min jazdy z Sosnowca.

agula co rozumiesz pod nazwą "tej surowicy"?
Mnie chodzi o branie od nich krwi.

Edit: asia już pisze
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto paź 23, 2012 9:59 Re: Poszukiwany dawca krwi dla kociaków z PP! (Sosno-Katowic

oni krwi nie maja do leczenia pp na cito ....musza szukac ozdrowienca -około 2 dni -cena 330 zł od jednego kota(szukanie+podanie krwi od ozdrowienca)...nie jest mi w stanie teraz powiedziec ile koszt gdy my kota przywieziemy(ozdrowieńca) :( surowica natomiast jest tylko w czechach ...wiec ceny kosmos
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 12:27 Re: Poszukiwany dawca krwi dla kociaków z PP! (Sosno-Katowic

wciąż potrzebujemy

hidi

Post » Wto paź 23, 2012 12:39 Re: Poszukiwany dawca krwi dla kociaków z PP! (Sosno-Katowic

Napiszcie w 1 poście, że to ma być kot dorosły, zdrowy, regularnie szczepiony. To nie musi być ozdrowieniec.

aassiiaa

[następna]