*KSO*Kropeczka[*]Pusia znowu w domu. Czy teraz się uda??*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2012 19:59 *KSO*Kropeczka[*]Pusia znowu w domu. Czy teraz się uda??*

Bura Kropeczka miała dom. Ten sam od kocięctwa. To samo mieszkanie, ci sami ludzie, to samo bezpieczne i doskonale znane, własne miejsce. Przez całe dotychczasowe życie. Przez 12 lat… Kiedy Kropeczka miała 2 lata, zamieszkała z nią malutka Pusia. Prawie całe czarne kociątko z białymi znaczeniami tu i ówdzie. Wspólna sielanka dwóch kocic trwała około 10 lat. Było cudnie. Kochający ludzie, pełne miski, słoneczny balkon. Ręce do głaskania, kolana do udeptywania i leżenia na nich. I kocia przyjaciółka. Kotki były nierozłączne. Ale to wszystko było za piękne i zbyt długo trwało. Po tych wszystkich latach kotki straciły swój dom. W czerwcu 2012 roku trafiły do opolskiego schroniska. Powód? Nie jest teraz ważny. Teraz najważniejszy jest los kotek a zwłaszcza Kropci, która powoli umiera w schronisku. W miniony czwartek (19.10.12) Kropka straciła władzę w kocim ciele i dostała drgawek. Dzięki lekom i kroplówkom udało się kotkę z tego stanu wyciągnąć. Niestety każdego dnia Kropka ma mniejszy bądź większy kryzys, mimo chwilowych, krótkotrwałych popraw. Kropeczka powinna od kilku dni przebywać w szpitaliku – powinna mieć zrobione pełne badania krwi, powinna mieć podane właściwe, jak najlepsze leki. Powinna zostać zdiagnozowana i leczona zgodnie z tą diagnozą. Niestety, po pierwsze, nie mamy pieniędzy na szpitalik. Ale kasę zawsze daje się jakoś zorganizować. Gorsze są po drugie i po trzecie – Kropeczka po takim leczeniu nie może już wrócić do schroniska, nie może zostać z powrotem przyjęta. Do tego wszystkiego przecież jest Pusia, która pobyt w schroniskowej klatce znosi tylko dzięki obecności swojej kocie przyjaciółki. Więc miejsce, choćby w domu tymczasowym, potrzebne jest dla obu starszych kotek.

Kropeczka umiera, Pusia, jeśli zabraknie Kropki, podąży za nią. Jeśli nie ma szans na uratowanie Kropeczki chciałabym by miała choć spokojną śmierć, by odeszła w domu, w cieple, kochana. I by Pusia – sierotka, nie umierała z tęsknoty w schronisku. A może Kropeczce dolega coś błahego? Jeśli jest szansa na uratowanie jej życia? Jeśli może je stracić tylko dlatego, że jej byli opiekunowie oddali ją w takie miejsce? Jeśli wystarczą tylko badania i dobrze dobrane leki i Kropeczka może wciąż żyć?

Postaram się załatwić szpitalik, zorganizujemy kasę tylko błagamy o miejsce! Choćby tymczasowe by ustabilizować Kropkę i móc szukać im wspólnego domu stałego na stare, spokojne lata?

Błagam! Ja nie mogę wziąć kolejnego kota, tym bardziej dwóch. W Opolu nie znam nikogo, kto mógłby kotkom pomóc. Ze swojej strony zrobię wszystko by pomóc. Tylko to miejsce…

Błagam!

To jest Kropeczka:

Obrazek

a to Pusia:

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lis 11, 2012 14:42 przez Boo, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon paź 22, 2012 20:05 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

aż się poryczałam.... znam obie koteczki i jestem wściekła bo nie mogę nic zrobić... Błagam pomóżcie!!!! :crying:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Pon paź 22, 2012 20:06 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

To zdjęcie Kropki z soboty, kiedy przechodziła poważny kryzys. Nie umiała utrzymać się na słabych łapkach i tylko szukała miejsca, żeby się położyć.

Obrazek

A to Pusia

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon paź 22, 2012 20:15 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

mamy już tez wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/events/523379541024451/
Obrazek

Boo

Post » Pon paź 22, 2012 20:16 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

Dziewczynki bardzo słabo jedzą, być może Kropcia jest po prostu niedożywiona? Może wystarczy trochę leków i dobrego jedzonka i kotka jeszcze troszkę pożyje? Pomożemy to wszystko załatwić tylko one muszą mieć swoje miejsce!
Obrazek

Boo

Post » Pon paź 22, 2012 20:26 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

:!: :!: :!:
tylko podnieść mogę i kciuki trzymać.
Proszę o pomoc!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 22, 2012 20:26 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

Właśnie. może tak niewiele trzeba? Domu nie zakoconego po kokardkę?
Niema nic gorszego niż bezsilność :cry:

FB udostępnione, znajomi zaproszeni.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon paź 22, 2012 20:34 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

Zaznaczam
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon paź 22, 2012 20:56 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

Podnoszę :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon paź 22, 2012 21:02 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

podnoszę, na fb udostepniłam. tylko tyle mogę :placz:
ObrazekObrazek

galos3max

Od: Sob lip 31, 2010 9:06

Post » Pon paź 22, 2012 21:27 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

Po ratunek dla pięknych dam podrzucam.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 22, 2012 21:29 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

podnoszę, oferuję drobną wpłatę - może trzeba zacząć kasę zbierać, może wtedy będzie łatwiej o miejsce?
powinny tam trafić razem,żeby się wspierać ...
wiem,że na TYM FORUM cuda się zdarzają ...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Pon paź 22, 2012 21:42 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

Serce mi pęka. :(
Mogę tylko podrzucić z nadzieją, że cud się zdarzy.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon paź 22, 2012 21:50 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

Ja też mogę zadeklarować niewielką ale stałą kwotę dla koteniek. Niestety, tylko tyle :cry:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon paź 22, 2012 22:52 Re: *KSO-Kropeczka umiera, Pusia podąży za nią! POMOCY!! ;(*

Mogę tylko podnosić. Serce się ściska...
FB udostępnione
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[następna]