*KSO-Kociarnia Schroniska Opole*Coś się skończyło...*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2012 14:30 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Stratujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Tak czy siak cała rodzina pewnie trafi do nas :? Nieszczepiona :( a u nas wredne calci z zapaleniem płuc i podejrzenie pp. Matka wykastrowana zostanie wypuszczona, w sumie na swój teren, będzie szczęśliwa. Maluchy, jak przeżyją, zdziczeją i po kastracji pójdą za mamą... Taki lajf :(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon paź 22, 2012 16:19 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Stratujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

czy mogę zasugerować poprawę tytułu na mniej tratujący? ;)

kciuki!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 22, 2012 17:44 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Stratujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

jopop pisze:czy mogę zasugerować poprawę tytułu na mniej tratujący? ;)

kciuki!

tzn?
Obrazek

Boo

Post » Pon paź 22, 2012 18:16 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Stratujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Boo pisze:

kciuki!

tzn?

:ryk: :ryk: Faktycznie zamiast Startujemy, jest stratujemy :ryk: :ryk:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon paź 22, 2012 18:26 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Stratujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Caragh pisze:
Boo pisze:

kciuki!

tzn?

:ryk: :ryk: Faktycznie zamiast Startujemy, jest stratujemy :ryk: :ryk:

cymbalistów było wielu... :mrgreen:

wstyd, Kwiatkowska, wstyd :oops:
Obrazek

Boo

Post » Pon paź 22, 2012 18:38 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Przed chwilą otrzymałyśmy wiadomość, że nasza Pola przegrała walkę z chorobą. :cry:

Obrazek

Śpij spokojnie Koteńko. [*]

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon paź 22, 2012 18:40 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Tamten tytuł był proroczy :wink:
Jak na razie przeciwnicy zostali stratowani :wink: :lol:
Tylko tak dalej :ok:

Pola [i] :cry:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon paź 22, 2012 18:42 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

A u Kropeczki - mimo, że wczoraj było troszeczkę lepiej - nie widać większej poprawy. :(

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon paź 22, 2012 19:32 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Mam kociaka, ze złamaniem. Już trochę to trwa. Kociak młody, łapa wykręcona "w drugą stronę". Kota trzeba jak najszybciej zwinąć z ulicy i ratować łapkę. Marzeniem byłby dom tymczasowy, choćby do 1szego szczepienia. W schronie jest ok 150 kotów, wredna mutacja calciwirozy i podejrzenie panleukopenii, jakie ma kociak szanse? żadne :( Nie mam co z nim zrobić, nie mam żadnego miejsca, kątka, nic :(

Kropeczka już w zeszłym tygodniu powinna trafić do szpitalika - powinna mieć zrobione badania, powinna być cały czas obserwowana. Powinna zostać zdiagnozowana i leczona adekwatnie do diagnozy. W schronisku nie ma na to szansy. Ze szpitalika już do schroniska nie może wrócić. Ale nie ma co z nią zrobić, zwłaszcza, że razem z nią w pakiecie trzeba przyjąć Pusię. Kropeczka więc zejdzie w schronisku...

Pola już nie żyje. Kropeczka od 16.00 jest sama, czy żyje? Nie wiem... Nic tylko palnąć sobie w łeb :(
Obrazek

Boo

Post » Pon paź 22, 2012 19:34 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Jakie to smutne wszystko... a bied coraz więcej... :(

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Pon paź 22, 2012 20:00 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Obrazek

Boo

Post » Sob paź 27, 2012 20:55 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Co ja pacze?????
Obrazek

Zza schroniskowych krat paczy na nas Olek. Olek, który już prawie rok odsiaduje swój wyrok. Bez najmniejszego choćby zainteresowania ze strony ludzi :( Od kilku dni wypasione ogłoszenia Olka wirują po necie i mam wielką nadzieję, że odniesie ten wir jakiś skutek, pozytywny skutek w postaci wspaniałego domu dla wspaniałego kota.

Olek jest już na 1szej stronie naszego wątku. Stronie, którą bardzo się staram dźwignąć i postawić na nogi :oops:
Obrazek

Boo

Post » Sob paź 27, 2012 21:08 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

maluch jest przeszczęśliwy, już nie wie co ma z tego szczęścia robić :))
normalnie nie można się ruszyć bo juz jest gotowy do przytulania a tym bardziej przejść obok niego obojętnie np. kiedy się ktoś spieszy.... On juz jest i natychmiast zaczyna robić slalomy między nogami, co z reguły kończy się intensywnym tuleniem i całowaniem. Do spania wybrał sobie sofkę w Oli pokoju lub na zmianę koszyk na pranie, pozwolił sobie tylko podłożyc mięciutki i cieplutki kocyk :)))) Czekamy na zamówione rzeczy z zoo.plusa w tym i przytulne legowisko. Mam nadzieję, że mu się spodoba :))

Ukochany przechodzi samego siebie :))
Rano jak nie mam czasu dłużej go popiesiulkać to kładzie mi się na nogi :))
Liże, całuje, przytula się
nie mozna przejść obok niego obojętnie.......
ma tyle miłości w sobie że aż nie mogę uwierzyć
no po prostu rozkochał w sobie całą rodzinkę

i jest bardzo cierpliwy
Martyna (dwulatka) czasem trochę przesadza z tym przytulaniem
a on.................nic
tylko jak ma jej dość to sie po prostu chowa
jest u nas tydzień a mi się wydaje jakby był u nas dłużej
i juz nie pamiętam jak to było jak go nie było :)))

Pierwsze szkody czyli kwiaty z komody spadły wprost na podłogę
kochany chuligan...
wczoraj wycałowałam go namiętnie bo pierwszy raz zobaczyłam go jak wskoczył na moje łóżko i się położył
i tak spaliśmy sobie do 1-szej w nocy. Nigdy wcześniej nie wskakiwał na moje łóżko a jak sie na nim znałazł to zaraz uciekał w panice....nie wiedzieć zresztą czemu :)

łobuzuje trochę ale jak spojrzy tymi niewinnymi oczętami to wszyscy zaraz miękną na widok jego niewinnej minki

komentarza chyba nawet nie trzeba...

Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Nie paź 28, 2012 19:22 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Zapraszamy na nowy, wypaśny bazarek dla opolskich kotków!

Mamy takie cuda jak tu:

Obrazek

a bazarek jest o tu: viewtopic.php?f=20&t=147558
Obrazek

Boo

Post » Nie paź 28, 2012 20:26 Re: *Kociarnia Schroniska Opole*Startujemy w KV! ZAGŁOSUJ!!*

Przy najlepszych chęciach, nie mam jak wziąć Tymczasa. Pytałam się w pracy. Nikt się nie pali do tego pomysłu. :( :( :( :(

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

[poprzednia][następna]