<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 19, 2012 0:14 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Bumiś pisze:trzymamy :ok: :ok: :ok: , z drugiej strony to trudne mieć footerko i musieć się powstrzymywać od głaskania, dotykania, a czy pani ma chociaż innego kota do tarmoszenia

To jest trudne jeśli ktoś chce miec kota pieszczocha i otwarcie o tym mówi.... pani przed adopcją wiedziała jaka to jest kotka, przekonywała mnie, ze nie szkodzi ze się nie daje głaskac, ze jeśli nigdy się nie da pogłaskac i nie będzie przychodzic do niej na kolana to ok. Podobno miała taką kotkę nietykalską przez rok. Ale jak się potem okazało, pani chyba mi jednak albo nie uwierzyła bądź w ogóle mnie nie słuchała. Gdybym wiedziała, ze szuka kota na kolana i do głaskania to bym jej jakiegoś na forum znalazła.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt paź 19, 2012 0:24 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

JolaJ pisze:Co słychać?

Narazie nie odzywam się do pani od Rudej łapki a i ona milczy. Troszkę się denerwuję, ale bardziej mnie zajmują moja DeeDunia i Mika więc jakos wytrzymuję brak informacji.

Wczoraj wywiesiłam na płocie wzdłuż szkolnego boiska ogłoszenia o Kumplu..... odezwały się dwie osoby - jedna to mi na pewno mówiła o młodym kotku, podrostku, a drugi sygnał sprawdzę, ale to prawie ta sama okolica więc byc moze chodzi tez o tego burego podrostka. Więcęj sygnałów nie mam.... W niedzielę obeszłam większą częśc boiska no i go nie znalazłam, ale nie jestem w stanie spenetrowac sporego obszaru płażącego się igliwia, a tez tam mógł chciec odejśc....

W tym tygodniu rzadziej chodzę do Diabełków, w sobotę zbliża się drugie odrobaczanie kolejnej dwójki...

Już chciałam się okrutnie zmartwic z powodu Tygryni, i zacząc myślec, ze to jakaś klątwa na bure koty nastała, gdy przybiegła do mnie głodna i rozmiauczana. Ufff.... ale jakoś ostatnio częściej chodzą osobno, tzn tygrynia i Fago.

Oko Oczusi bardzo różnie, nie mam głowy myślec jak zorganizowac jej pomoc.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob paź 20, 2012 22:27 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Dużo sie wydarzyło.... jestem wykończona wczorajszym intensywnym dniem i dzisiejszym też intensywnym, choc z nieco innych powodow... tydziehn też byl intensywny zresztą.

Wczoraj zadzwoniła karmicielka, ze została złapana Senioreczka :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa: na cito zaangazówałam dwie panie doktorki i czekałam na decyzję ktora z nich zrobi operację. Kotunię odebrałam z lecznicy o 21 i jeszcze ja zawiozłam do jej coreczek.Niesamowite jednak, ze po miesiącu z kawałkiem rozpoznała swoje dzieci :!: 8O
Senioreczka wzbudziła ogolny zachwyt w lecznicy. Oczywiście uprzedziłam panią doktor, ze jest drobniutka, ze często coś jej dolega itp, opisałam wszystkie wczesnowiosenne choroby i poprosiłam o zrobienie tego co one uznają że jest kotce potrzebne zrobic.
Zostala pobrana krew na oznaczenie parametrów nerkowych i wątrobowych . I nic więcej. Futro piekne, lsniące, gęste, aksamitnie czarne, cudne oczy, uszka czyste, zero świerzba, dziąsła i zeby ok, jedynie brakuje jej dwoch przednich ząbków. Personel lecznicy zgodnie stwierdził, że kotuni nalezy znaleźc dom z powodu jej urody.

Marzenia11

Post » Sob paź 20, 2012 22:39 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

senioreczka po wczorajszym warkocie dziś choć nieufnie ale daje się bez problemu glaskać. Zamyka nawet oczka z zadowolenia, mam nadzieję, że z zadowolenia. jest piękna.
Jutro robię zdjęcia jessli pogoda ok a koty się odpowiednio usadowią.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob paź 20, 2012 23:02 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

asia2 pisze:senioreczka po wczorajszym warkocie dziś choć nieufnie ale daje się bez problemu glaskać. Zamyka nawet oczka z zadowolenia, mam nadzieję, że z zadowolenia. jest piękna.

Ona jeszcze w lutym tego roku nie dała mi się pogłaskac choc jadła przy moich nogach, podchodziła, ale uciekała na widok wyciągniętej ręki. Potem miała maluchy i moje ich karmienie, osobno, podawanie leków itp sprawiły, ze zaczęla mi się dawac głaskac, najpierw przy okazji głaskania Majeczki bądź Milusia, potem tak jakos przypadkowo, potem zupełnie z powodu mniejszego przypadku. :mrgreen: Mimo wszystko jednak nie sądziłam , że będzie się dawała głaskac Tobie, w końcu zupełnie jej obcej osobie! Jestem zaskoczona.
Wiesz, zę w piątek ją zabieram, hę?

Marzenia11

Post » Nie paź 21, 2012 17:03 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia11 pisze:
asia2 pisze:senioreczka po wczorajszym warkocie dziś choć nieufnie ale daje się bez problemu glaskać. Zamyka nawet oczka z zadowolenia, mam nadzieję, że z zadowolenia. jest piękna.

Ona jeszcze w lutym tego roku nie dała mi się pogłaskac choc jadła przy moich nogach, podchodziła, ale uciekała na widok wyciągniętej ręki. Potem miała maluchy i moje ich karmienie, osobno, podawanie leków itp sprawiły, ze zaczęla mi się dawac głaskac, najpierw przy okazji głaskania Majeczki bądź Milusia, potem tak jakos przypadkowo, potem zupełnie z powodu mniejszego przypadku. :mrgreen: Mimo wszystko jednak nie sądziłam , że będzie się dawała głaskac Tobie, w końcu zupełnie jej obcej osobie! Jestem zaskoczona.

w koci można się zakochać....
Gdyby nie to, że na razie widać , że nie podoba jej się niewola, pozwoliłabym sobie na zaborczą miłość 8)

asia2

Post » Nie paź 21, 2012 21:59 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

asia2 pisze:
Marzenia11 pisze:

w koci można się zakochać....
Gdyby nie to, że na razie widać , że nie podoba jej się niewola, pozwoliłabym sobie na zaborczą miłość 8)

8O 8O :evil: :evil: :mrgreen:

Senioreczko, jeszcze troszkę. Białowąs, Miluś i Łapek czekają na Ciebie. :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie paź 21, 2012 22:02 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

cały dzień Senioreczka omijała jedzenie. zostawiłam jej duzo mokrego na noc przed jej nochalkiem. Może się skusi. Wychodzi z łazienki do przedpokoju razem z dziewczynkami. Potem wracaja grzecznie. Pisałam juz , że druga buraska weszła w rujkę?

asia2

Post » Nie paź 21, 2012 22:06 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

asia2 pisze:cały dzień Senioreczka omijała jedzenie. zostawiłam jej duzo mokrego na noc przed jej nochalkiem. Może się skusi. Wychodzi z łazienki do przedpokoju razem z dziewczynkami. Potem wracaja grzecznie. Pisałam juz , że druga buraska weszła w rujkę?

No pisałaś.... trzeba będzie coś myślec, może, zapytac wetki na pewno....
Senioreczka pewnie nie je ze stresu, mam nadzieje, zę chociaż troche pochrupie... a nie wiesz czy i jak u niej z kuwetką? Nie chcę nawet myslec jakby się czuła w klatce w szpitaliku.... gdyby była taka mozliwośc. Probowałaś jej dawac animondę carny? To jadła.

Marzenia11

Post » Nie paź 21, 2012 22:07 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Mail z ds Rudej Łapki.... nie wiem co myslec, co robic....

Witam,
Łapa prawie cały czas siedzi pod kanapą. Wychodzi do kuwety i do miski. W
ciągu dnia siedzi na oknie na parapecie, ale tylko wtedy jak mnie nie ma w
domu. Jest strasznie dzika i mam wrażenie że wystraszona. Potrzeba jej dużo
spokoju. Początkowo sikała po całym mieszkaniu i kilka razy wymiotowała,
ale teraz już jest ok. Korzysta z kuwety i ładnie zjada. Czekam żeby się
przełamała i wyszła do mnie. Wczoraj pierwszy raz po moim powrocie zastałam
ja na fotelu. Ale niestety dzisiaj od rana siedzi znowu pod kanapą, mimo
moich nawoływań i zachęcania smakołykiem. No cóż czekam co będzie dalej w
końcu chyba jednak się przełamie i wyjdzie do ludzi.

Marzenia11

Post » Nie paź 21, 2012 22:12 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

tak, daje jej animondkę i bozite. Podstawilam wołowe surowe do pysia. oblizala się więc jej zostawiłam . Nie zjadla jeszcze. Jeśli chodzi o siusiu , to na pewno je zrobiła bo legowisko jest w praniu.
To było raz kiedy siknęła na posłanie buraski. Teraz jest ok więc myślę, że juz kuwetkuje.

ruda łapa da radę a widać, że kobiecie zależy. To dobrze. Bardzo dobrze.

asia2

Post » Nie paź 21, 2012 22:19 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

asia2 pisze:
ruda łapa da radę a widać, że kobiecie zależy. To dobrze. Bardzo dobrze.

specjalnie wstawiłam całego maila, aby zobaczyc ja go odbierzecie. Fajnie że tak to widzisz. Ja mam burzę emocji i mysli w głowie. Odpisałam jej, czekam na odpowiedź.

Marzenia11

Post » Nie paź 21, 2012 22:21 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

cyt."No cóż czekam co będzie dalej "
mało optymistycznie jak dla mnie
więcej babka oczekuje niż może aktualnie dostać
chyba nie czuje ,że ma kota
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie paź 21, 2012 22:25 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

ruda32 pisze:cyt."No cóż czekam co będzie dalej "
mało optymistycznie jak dla mnie
więcej babka oczekuje niż może aktualnie dostać
chyba nie czuje ,że ma kota

dlatego jej napisałam krótkiego maila z najwazniejszym pytaniem: czy Łapka u niej zostaje? zaleznie od odpowiedzi mam plan działania.

Marzenia11

Post » Nie paź 21, 2012 23:12 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Ja tam wnioskuję, że jak człowiek daje sobie bez protestu zasikać dom, to już są jakieś podstawy do pracy ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]