KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 21, 2012 16:13 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Chcecie - wyprowadzajcie, nie chcecie - nie, mnie to w tym momencie wszystko jedno. Jak długo nie jest to wpisane w kartę leczenia - w zasadzie nie ma problemu. Zastanawiałam się, czy takie wyprowadzanie od przypadku do przypadku nie robi mu więcej szkody niż pożytku - jak wet twierdzi że nie, czuję się uspokojona.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie paź 21, 2012 17:43 Re: KOCIA CHATKA część 23.

The Szops pisze:Łezek był z Arkiem na spacerze. Jeżeli uważacie, że te spacery to zły pomysł i powinnam przestac z nim wychodzic, to proszę napiszcie. Dwie osoby mi powiedziały, że to kiepski pomysł, więc może większośc tak uważa, to proszę powiedziec, to przestanę z nim wychodzic. Chciałam tylko żeby kociak nabrał chęci życia i mógł walczyc z chorobą, bo już 2 razy groziło mu uśpienie, leczenie za bardzo nie działało, a zamknięty w boksie bardzo wył (już zanim zaczęłam z nim wychodzic).

Jeżeli mu to przywraca chęć do życia i korzystnie wpływa na grzyba i ogólny stan zdrowia, to lepiej żeby wychodził. Jeżeli Marta masz czas i chęć wyprowadzania go - ja tu nie widzę tu problemu. Oczywiście jak ktoś nie ma na to czasu, to nie będzie wyprowadzał i tyle. Nikt przecież nie wymaga, żeby spacer stał się "punktem obowiązkowym" dyżuru. Zastanawiam się czy suche musi być cały czas wystawione? Może po prostu karmić koty w czasie dyżurów, a potem chować miski? Wtedy Łezek i inni "dietetycy" (np. Ziutek) mogliby być wypuszczeni. Tylko na czas karmienia byłaby "segregacja". Jak myślicie jest to wykonalne? Łezek zamykany ciągle w boksie naprawdę się męczy.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie paź 21, 2012 18:03 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Kochane , miłe kociary znowu się niepotrzebnie sprzeczacie. Wiem jak trudno pogodzić to wszystko co robicie. Chciałabym Wam jakoś jeszcze pomóc. Może bym przyjeżdżała i wyprowadzała Łezka? jak często? raz , dwa razy w tygodniu czy częściej?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie paź 21, 2012 18:07 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Pewnie, każda pomoc jest mile widziana.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie paź 21, 2012 18:29 Re: KOCIA CHATKA część 23.

The Szops pisze:Łezek był z Arkiem na spacerze. Jeżeli uważacie, że te spacery to zły pomysł i powinnam przestac z nim wychodzic, to proszę napiszcie. Dwie osoby mi powiedziały, że to kiepski pomysł, więc może większośc tak uważa, to proszę powiedziec, to przestanę z nim wychodzic. Chciałam tylko żeby kociak nabrał chęci życia i mógł walczyc z chorobą, bo już 2 razy groziło mu uśpienie, leczenie za bardzo nie działało, a zamknięty w boksie bardzo wył (już zanim zaczęłam z nim wychodzic).

Spacery to jedno z zaleceń dr. Szymańskiego, jak widać dzięki leczeniu jakie obecnie ma Łezek jego stan zdrowia z tragicznego zmieniał się na bardzo dobry, nie widzę powodu aby zaprzestać wychodzenia z kocurem na dwór. A kto ma jakieś przeciwwskazania i dlaczego?
EDIT: już doczytałam dlaczego :roll:
Ostatnio edytowano Nie paź 21, 2012 18:32 przez Cookie1706, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie paź 21, 2012 18:32 Re: KOCIA CHATKA część 23.

The Szops pisze:Łezek wył w boksie zawsze ( nie od momentu wychodzenia) - dobrze pamiętam.
Łezek był wstanie prawie agonalnym, dwa razy groziło mu uśpienie, zamknięty w boksie prawie się pogodził i gasł w oczach. On nie radzi sobie w zamknięciu. Cooki podjęła próbę ratowania go jeszcze w Tychach. Lekarz w Tychach powiedział że wychodzenie z nim to bardzo dobry pomysł dla jego zdrowia.

ARO
8)

:ok:
Ja mam propozycję, niech wychodzi z nim ten kto ma na to czas, Łezek zawsze płakał w boksie, a spacery to dla niego wielkia radość, choćby miało to być raz w tygodniu uważam, że warto.
Jutro jadę z nim na kontrolę i kolejne badania, zobaczymy czego nowego się dowiem.

Cookie1706

Post » Nie paź 21, 2012 18:38 Re: KOCIA CHATKA część 23.

proszę mi napisać o której mogę jutro po południu przyjechać i jak długo Łezek ma spacerować
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie paź 21, 2012 18:58 Re: KOCIA CHATKA część 23.

mir.ka pisze:proszę mi napisać o której mogę jutro po południu przyjechać i jak długo Łezek ma spacerować

Ja mam jutrezjszy dyżur popołudniowy i będę w kociarni od około godz 16.30, ale jutro też Marlena jedzie z Łezkiem do weta, też późnym popołudniem.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 21, 2012 19:29 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Obrazek
Szrekunia
Obrazek
Zdjęcia niestety niezbyt artystyczne:(

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Nie paź 21, 2012 19:39 Re: KOCIA CHATKA część 23.

terenia1 pisze:
mir.ka pisze:proszę mi napisać o której mogę jutro po południu przyjechać i jak długo Łezek ma spacerować

Ja mam jutrezjszy dyżur popołudniowy i będę w kociarni od około godz 16.30, ale jutro też Marlena jedzie z Łezkiem do weta, też późnym popołudniem.

mogę przyjechać do KCH , porozmawiamy, dowiem się coś o koteczku i coś ustalimy na przyszłość
Obrazek

mir.ka

Post » Nie paź 21, 2012 19:45 Re: KOCIA CHATKA część 23.

mir.ka pisze:
terenia1 pisze:

mogę przyjechać do KCH , porozmawiamy, dowiem się coś o koteczku i coś ustalimy na przyszłość

OK gdyby mnie nie było chwilowo tzn że jestem z Łezką u weta.
Postaram się złapać jutro kupę Ziutka i siki Miśki - jak mi się uda po dyżurze zawiozę do lecznicy.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 21, 2012 19:47 Re: KOCIA CHATKA część 23.

terenia1 pisze:
mir.ka pisze:
terenia1 pisze:

Postaram się złapać jutro kupę Ziutka i siki Miśki - jak mi się uda po dyżurze zawiozę do lecznicy.

Ja zabieram jutro Łezka do Tych po 17:00.

Cookie1706

Post » Nie paź 21, 2012 19:51 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:
mir.ka pisze:
terenia1 pisze:

Ja zabieram jutro Łezka do Tych po 17:00.

to przyjadę po 16.00
jak nikogo nie bedzie to poczekam
Obrazek

mir.ka

Post » Nie paź 21, 2012 19:59 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Może Teresie chodziło o Pinezkę alo Małgosię... Ponadto Złota też sie kwalifikuje na wizytę :(

Zrobiłam szybki dyżur i... Balbina wcale nie rzucała się na żarcie, Złota brzydkie oczy, maluchy CatAngel - któryś Wesołek czy ten drugi ciężko oddychał.
Na zdrowej:
- to Aria kradnie gąbki,
- Vincent miał spory apetyt,
- Marcinek ma sraczkę a Małgosi nie dałam kroplówki bo byłam sama, nie miałam czasu a mała nawet chętnie jadła, nie wyczułam nic na brzuchu,
- Ziutek ma nadal kiepskie oko - nie wiem czy te leki nie działają czy jak :(
- Ziutek z Łezkiem się nie lubią- nawet widząc się przez kraty syczą i wyją a jak się puści obydwu to warczą i próbują się bić,
- Misia nie miała nic w kuwecie, trzeba złapać jej siku i niech wraca do domu jesli to aktualne, jej książeczka bedzie przepisana na nowo - została w Almavecie
- myślę by juz Melchiorkowi odstawic ten Clotrimazol,
- nie wiem czy Łezek nadal bierze Unidox czy nie bo ma jakieś luki w karcie ale mu dałam (ale chyba zapomniałam zacząć nowy tydzień orunfgalu :oops: ). W ogóle to Marlena załóż mu jutro piękne nowe karty

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie paź 21, 2012 20:15 Re: KOCIA CHATKA część 23.

poproszę dyzur jutro rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]