Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 18, 2012 19:22 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Tylko że jabłka zawierają cukry naturalne, owocowe.
Jeśli chodzi o warzywa z barwnikiem typu karoten, to na pewno nie należy ich jeść przed badaniem (obrazowym) jelit, bo wtedy lekarz nie wie, czy coś czerwonego w jelitach to krew czy buraczki. Innych przeciwwskazań nie znam, aczkolwiek być może istnieją.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw paź 18, 2012 19:31 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Prawdopodobnie też dlatego jest zalecenie niejedzenia czerwonego mięsa.
Czyli dobrze pamiętałam - mus odpada, jajka - bo cholesterol i co ja mam wymyślić....
Jest soczewica z cebulką ale co jeszcze....
Myślę też co z nabiałem - mleko, biały ser np. z ziołami i w jakiej ilości :| Też myślę jakie wprowadzić urozmaicenie dla wersji mniej dietetycznej dla TZ :)
Cappuccino też chyba raczej nie powinnam pić :wink:
Brązowy ryż + ogórek.
Internetu na stacjonarnym komputerze nadal nie mam a na wi-fi i maleńkim laptopie nie da się pracować :( Krzyś nieuchwytny :(
...
Jabłko lepsze surowe, cały mały zwykły jogurt (nigdy nie nauczyłam się robić dobrego w domu), 2 małe kromeczki pełnoziarnistego chleb z białym serkiem, słaba kawa z mlekiem bez cukru…Sama dla siebie zapiszę sobie ważną liczbę – 61,8…
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 19, 2012 11:10 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt paź 19, 2012 11:28 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

J
kussad pisze:Co sądzicie na temat niesłodzonego musu z papierówek i malinówek - jakie ma własności i wartości?

Jabłka same w sobie mają dużo cukru. Jedno jabłko to 4 cukierki.

Obiad- 9 deko ryżu przed gotowaniem, 130gram piersi z kurczaka,połowa cebuli jedna papryka to wszystko usmażyć n na jednej łyżeczce oliwy z oliwek dodać curry,sól czili do smaku. Dolać wody poddusić.

Smacznego.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt paź 19, 2012 11:35 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15842][img]http://wstaw.org/m/2012/10/19/BANEREKcb22.jpg[/img][/url]

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt paź 19, 2012 14:55 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Myszolandia pisze:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15842][img]http://wstaw.org/m/2012/10/19/BANEREKcb22.jpg[/img][/url]
Myszolandia pisze:Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo dziękuje za ponowny kod - w banerku go już skasowałam ale przyda się jako wzór…Czy mogę sobie zacytować tego drugiego posta - z linkiem? U Was mi zginie :oops:
meg11 pisze:
kussad pisze:Co sądzicie na temat niesłodzonego musu z papierówek i malinówek - jakie ma własności i wartości?
Jabłka same w sobie mają dużo cukru. Jedno jabłko to 4 cukierki.
Obiad- 9 deko ryżu przed gotowaniem, 130gram piersi z kurczaka,połowa cebuli jedna papryka to wszystko usmażyć n na jednej łyżeczce oliwy z oliwek dodać curry,sól czili do smaku. Dolać wody poddusić.Smacznego.
Bardzo dziękujemy! Serdecznie witamy! :D
Nie wiem kiedy i skąd tutaj zaglądnę i czy dam radę odezwać się – może dopiero gdy dojdę do porozumienia z własnym stacjonarnym komputerem - od kilku dni nie działa mi internet a jeżeli zaglądam to z maleńkiego laptopka na którym niczego nie mam albo od TZ ! :oops:
Krzyś mi podał kod dostępu potrzebny do reinstalacji ale czy ma dostatecznie zdolną technicznie mamę dopiero się okaże! :oops:
Życzymy Wam Wszystkim zdrowego miłego i spokojnego weeckendu!
Bardzo mocno trzymamy kciuki!
:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Czy klikacie wspólnie z nami na tym moim wątku :arrow: viewtopic.php?f=8&t=145337&start=255 - nigdy go nie widać i bardzo mało osób tam się dopisuje :(
Tutaj :arrow: jest jeszcze gorzej viewtopic.php?f=8&t=144205&start=285 :(
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 19, 2012 15:06 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt paź 19, 2012 15:31 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

meg11 pisze:Ja klikam tu http://www.poomoc.pl/
Świetnie czyli klikasz wspólnie z nami tyko nie wiemy o Tobie. Zapraszam do dopisywania się po kliknięciu na wątku który prowadzę! :ok: http://www.poomoc.pl To jest właśnie ten banerek w moim podpisie "KLIKNIJ-POMÓŻ". Tam na wątku mam dużo więcej linków i podajemy sobie różne linki i opisujemy zasady konkursów, w których bierze udział ktoś z naszego forum albo znajomy! - aktualne linki przypomniałam na poprzedniej stronie :wink:
Podlinkowane :arrow: KLIKAJ TEŻ TUTAJ w moim podpisie prowadzi do tego wątka :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 19, 2012 21:22 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

po czemu się pytasz Ewuś :1luvu:
Płoszę,jeśli o tego linka chodziło

http://www.dobreprogramy.pl/Photoscape, ... 12505.html
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob paź 20, 2012 21:02 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Bardzo dziękuję - tak chodziło o tego linka... :1luvu:

Niewiele brakowało a dzisiejszy dzień zapamiętałabym na bardzo długo – okazałby się dla nas bardzo przykry i robiłabym sobie wyrzuty że Choco zginęła przeze mnie – że na Puławskiej na wysokości budowy A2 zabił ją samochód… :(
Pojechaliśmy na spacer, miałam do załatwienia dużo spraw, spieszyłam się i wcześniej wracałam do domu. Rozstaliśmy się obok wiaduktu nad Puławską. Mąż zabrał ze sobą Choco prowadzoną na smyczy. Spuścił ją podobno bardzo daleko za wiaduktem – ponad 600 metrów od ulicy.
Mała pobiegła mnie szukać. Nie czuła mojego śladu – normalnie świetnie tropi - mimo, że szłam dokładnie trasą którą szliśmy razem chwilę wcześniej. Suka się zgubiła i biegła powrotem do TZ nie tak jak wchodzili na nasyp po schodach albo jak czasem wchodziliśmy po trawie na nasyp i po torach, które pokazywałam na zdjęciach ostatnio zresztą jak się okazało całych najeżonych porozbijanymi butelkami tylko dołem po Puławskiej między jadącymi samochodami najpierw zgodnie z kierunkiem jazdy a potem pod prąd…. Całe szczęście, że jest sobota, mniejszy ruch i wtedy było ich mniej a gdy biegła pod prąd spowrotem do Męża nie jechały…. :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie paź 21, 2012 6:05 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Naszej wyobraźni nie staje w takim przypadku.Nigdy nie wiadomo jak pies zareaguje.Cieszę się,że mała żyje.Musieliście bardzo to przeżyć.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie paź 21, 2012 12:00 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

8O 8O 8O nieźle,kurde szok 8O
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie paź 21, 2012 15:00 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3 !

Dobrze, że nic złego się nie stało.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

[poprzednia][następna]