Wąt (cz. II) Emma odeszła, ale znów E M M M!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 18, 2012 17:35 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Tylko ten piątek mnie pociesza.
U nas w periodyku nastroje pod psem (jak we wszystkich innych papierowych), zamkną-nie zamkną, zwolnią- nie zwolnią - nie chce mi się tam chodzić, kotecki fajniejsze :?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw paź 18, 2012 17:38 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

no tak
pod psem jest całkiem do kitu
nie to co - pod kotem
:roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw paź 18, 2012 19:33 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Pozdrawiam. Dawno Cię Concita tutaj nie było. :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw paź 18, 2012 19:37 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Conchita pisze:Tylko ten piątek mnie pociesza.
U nas w periodyku nastroje pod psem (jak we wszystkich innych papierowych), zamkną-nie zamkną, zwolnią- nie zwolnią - nie chce mi się tam chodzić, kotecki fajniejsze :?

Może nie będzie tak źle, ja trzymam kciuki, aby dobrze się wszystko ułożyło :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie paź 21, 2012 11:42 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Wczoraj z okazji ładnej pogody i tego, że nie trzeba było używać lampy, zrobiłam kociarstwu kilka fotek.

Jej Wysokość Emma została wczoraj wyszczotkowana, wypudrowana, wyfurminatorowana i wygląda tak:

Obrazek

Po Melisie najbardziej widać nadchodzącą zimę. Jej futro zmienia się w dotyku, staje się dwa razy grubsze i bardziej aksamitne, a sama Mela zaokrągla się i nie można już jej policzyć wszystkich kości.

Obrazek

Marian wygląda jak Marian. Słodko i zadziornie.

Obrazek

Pluszowo, a nawet refleksyjnie

Obrazek

Emma zrezygnowana -zabiegami i sesją foto

Obrazek

Maja, czyli kot dywanowo-zamyślony (to tylko pozory, w rzeczywistości jej głowa pełna jest pomysłów na kocie psikusy)

Obrazek

Kot dywanowo-zrelaksowany

Obrazek

Kot kolorowy (pstry, jak mówi moja mama ;))

Obrazek

O proszę - tu widać wyraz twarzy Meli. Nosek, wąsiki, buzię. Bardzo często na zdjęciach widać tylko jej oczy na tle czarnej plamy :)

Obrazek

Kot tajemniczy

Obrazek

Kot złotooki

Obrazek

Całkiem szalony kotecek drapakowy :ryk:

Obrazek

I ponieważ nieubłaganie nadchodzi druga rocznica rozstania z Conchitką...

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Nie paź 21, 2012 17:12 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

przeglądam bliskie wąteczki i ufff... tutaj kotki zdrowe i śilczne na dodatek, a Conchita w pamięci też piękna :)

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Nie paź 21, 2012 19:07 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Piękne dziewczyny, wszystkie bez wyjątku :) . Aż się chce dotknąć czarnego, aksamitnego futerka Meli - wygląda bardzo pluszowo :) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Nie paź 21, 2012 23:03 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Dziekujemy za mile slowa :)
Z zycia TZ-ta, najbardzuej zakoconego faceta, jakiego znam.
TZ kontempluje spiaca mu na klacie Manie. Kontempluje to jedyne wlasciwe slowo.
Wreszcie mowi naboznym tonem: Spojrz. Stworzenie idealne.

*tz jest wojujacym ateista, slowo nabozny nie nalezy traktowac doslownie.
Obrazek

Conchita

Post » Pon paź 22, 2012 5:31 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Wszystkie kotki są urocze, słowo, wciąż o tym piszę, ale Maniusia na drapaku :1luvu: :1luvu: :1luvu: Już wcześniej były podobne, rewelacja.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 22, 2012 8:19 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Dosłownie wszystkie zdjęcia rewelacyjne. Melcia śliczna - teraz też podobają mi się czarne koty. Mania , Maja i Emcia super kotki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon paź 22, 2012 9:12 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Super fotki, widać że futerka są szczęśliwe :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon paź 22, 2012 9:57 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

jasia0245 pisze:Dosłownie wszystkie zdjęcia rewelacyjne. Melcia śliczna - teraz też podobają mi się czarne koty. Mania , Maja i Emcia super kotki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też jestem wielbicielką czarnych, mają w sobie to coś, są magiczne, eleganckie i w ogóle piękne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 22, 2012 13:54 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Przepiękny, szczęśliwy kociniec :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 22, 2012 15:23 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

ewar pisze:
jasia0245 pisze:Dosłownie wszystkie zdjęcia rewelacyjne. Melcia śliczna - teraz też podobają mi się czarne koty. Mania , Maja i Emcia super kotki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też jestem wielbicielką czarnych, mają w sobie to coś, są magiczne, eleganckie i w ogóle piękne.

Masz rację, czarne są śliczne. Od 1/2 godzinki mam też teraz cztery kotki. Wzięłam te dwa udomowione 5-cio miesięczne maluszki do domku. Siedzą w małym pokoiku, pingwinek już sobie mruczy jak go pogłaskam, czarna dziewczynka troszkę mniejsza od pingwinka. Był jeszcze jeden biały w łatki bure pręgowane, nie wiem gdzie się podział, czy ktoś go wziął czy coś mu się stało. Nie mogłam na te dwie małe biedy patrzeć jak są tak porzucone. Serce mi się krajało, codziennie ich dokarmiałam, ale im było bardzo zimno. Szukam im domku w dwupaku lub osobno. :lol:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon paź 22, 2012 17:08 Re: Nowy wąt (cz. II) babci Emmy, Melisy, Mani i Mai

Conchita pisze:Dziekujemy za mile slowa :)
Z zycia TZ-ta, najbardzuej zakoconego faceta, jakiego znam.
TZ kontempluje spiaca mu na klacie Manie. Kontempluje to jedyne wlasciwe slowo.
Wreszcie mowi naboznym tonem: Spojrz. Stworzenie idealne.

*tz jest wojujacym ateista, slowo nabozny nie nalezy traktowac doslownie.

Ja też niespecjalnie religijna, ale jestem zdania, że bogowie nawet gdyby się postarali, to nie mogliby doskonalszego zwierzęcia stworzyć :)

Cudne kocie, a pysio Mani do zacałowania :1luvu:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

[poprzednia][następna]