Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na ulicy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 19, 2012 15:13 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

przepraszam ale wczoraj już nie dałam rady wejść na miu :(:( i dopiero dzisiaj przeczytałam dwa ostatnie posty :(.
Dzisiaj dzwoniłam do p. Agnieszki ale nie odbiera ( spróbuje później jeszcze) .
Ale nie wiem czy ma sens bo dzisiaj już piątek i nie wiem czy on będzie :( najpewniejsza jest zawsze godz 9 rano kiedy pani je karmi, czyli najwcześniej jutro.

Diegula

Od: Czw lip 24, 2008 9:20

Post » Sob paź 20, 2012 11:35 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Kotek już złapany i czekamy na transport -samochód do Warszawy.
Kotek mimo że nie miałam nic do jedzenia to bez problemu wszedł do kontenerka.

Diegula

Post » Sob paź 20, 2012 11:46 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Diegula pisze:przepraszam ale wczoraj już nie dałam rady wejść na miu :(:( i dopiero dzisiaj przeczytałam dwa ostatnie posty :(.
Dzisiaj dzwoniłam do p. Agnieszki ale nie odbiera ( spróbuje później jeszcze) .
Ale nie wiem czy ma sens bo dzisiaj już piątek i nie wiem czy on będzie :( najpewniejsza jest zawsze godz 9 rano kiedy pani je karmi, czyli najwcześniej jutro.

Ja też od dłuższego czasu nie mogę się dodzwonić do dr Agnieszki - nie odbiera, a szkoda ....

Gratulacje, Diegula :D
:ok: :ok: za rudaska, oby się zaaklimatyzował w DT a może w DS ?
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob paź 20, 2012 12:54 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Przed Rudaskiem jeszcze długa droga ale mam nadzieję że najgorsze dla niego dni już minęły i będzie teraz tylko lepiej.
W planach miałam też najpierw pomóc Rudaskowi a potem Buraskowi starszy kot też na ulicy i też mega przytulak podobno - za karmicielką chodził krok w krok a to na spacer, a to do sklepu tzn czekał pod niestety od 4 dni znikł i nie wiadomo co się z nim stało :(:(.

Diegula

Post » Sob paź 20, 2012 14:56 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Niby często się o tym czyta ale nadal mi trudno uwierzyć że można tak swojego zwierzaka porzucić. To dla mnie nie do pomyślenia. Kocurek jest ślicznym misiakiem. Miejmy nadzieję że już mu się nic podobnego nie przytrafi.

I tak się zastanawiam, ile w takiej sytuacji dałoby wypytanie po okolicznych lecznicach kto miał takiego kotka i zgłosić to na policję. Jak kiedyś byłam u weta to zeszło się na temat takiego pieknego dużego psiaka ktory mieszka u sąsiadów z sąsiedniego bloku i weterynarz łatwo w bazie ustalił jaka to rasa (ja się nie znam aż tak). Może na tej zasadzie można próbować z tym walczyć. Co myślicie?
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Sob paź 20, 2012 21:04 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Sluchajcie dr Aga jest w Rumunii czy na Wegrzech na urlopie, wraca za tydzien. A kotek u kogo znalazl dt?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob paź 20, 2012 21:22 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Kotek obecnie jest w DT u Carmen 201.
Wiesz ustalić właściciela to jedno a drugie to udowodnić że porzucił :(:( wystarczy że powiedzą że sam uciekł i już po sprawie :(:(.

Diegula

Post » Sob paź 20, 2012 22:15 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Dziewczyny a wiecie może w jakim wieku jest ten kot ,rok temu wyadoptowałam małego rudego kotka do Legionowa.Sprawdzę umowę z danymi.Mam nadzieję ,że to nie on lecz wolę dmuchać na zimne.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie paź 21, 2012 11:07 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Diegula pisze:Kotek obecnie jest w DT u Carmen 201.
Wiesz ustalić właściciela to jedno a drugie to udowodnić że porzucił :(:( wystarczy że powiedzą że sam uciekł i już po sprawie :(:(.

Uciekł jak uciekł ale gdyby szukali to by znaleźli bo z tego co piszecie to kotek się nie ukrywał.
Najgorsze że policja nadal ma w poważaniu takie sprawy.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Nie paź 21, 2012 17:09 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Dokładnie i teraz szuka najlepszego domku

Diegula

Post » Nie paź 21, 2012 22:01 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

A kotek byl już u weta? Wiadomo w jakim jest wieku i co z nim generalnie? Jak z innymi kotami w dt?
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 22, 2012 13:04 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Kocurek ma ok. 3 - 4 lat, jest w dobrym stanie - nie odwodniony, nie wygłodzony. Został odrobaczony, przed kastracją do podleczenia jest oczko - dostał krople. I prostuję: u mnie było tylko tdt, do dt pojechał po wecie. U mnie był izolowany i właściwie nie wychodził z łazienki, widział moje Koty z dystansu - fuuuuuuuukał oczywiście:) Ale bez łapoczynów.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon paź 22, 2012 14:04 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

to gdzie pojechał do tego dt no :) liczymy na wieści i fotki o kawalerze :)
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 22, 2012 14:18 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Do pozaforumowego dt, z którym jestem w ciągłym kontakcie.
Postaram się, żeby wieści tudzież fotki były ale wszystko zależy od możliwości czasowych - dt i moich. W każdym razie - nie jest źle.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon paź 22, 2012 15:26 Re: Rudy piękny kot porzucony przez właścicieli :(:( na uli

Super że nic poważniejszego mu nie dolega niż to oczko :):). Carmen dziękuję za pomoc i czekamy na fotki :)

Diegula

[poprzednia][następna]