natasza25 pisze:turkawka pisze:A u Beaty takie straszne biedne "coś". Ponoć i tak wygląda już wyjściowo. Ja zobaczyłam go dopiero dzisiaj. Przy całym swoim nieszczęściu jest bardzo pogodny i wręcz kocha ludzi i puszeczki.
Biedny Krówek
Krówek tak wygląda po 2 miesiącach leczenia![]()
Niestety antybiotyki nie pomogły. Udalo się wyleczyć narazie świerzba skórnego, odkarmić i dorowadzić do stanu przypominającego kota. Musiał tez zostac ogolony ze względu na koszmarny stan wypadającej sierści i łupież. Kocurek tez sie nie mył (ma masakre w pysiu). Sierśc była poklejona, trzeba go było tez kąpać.
Tak łatwiej utrzymac czystość.
Weci zdecydowali się usunąc wczoraj pod narkozą 4 gnijace zęby, oraz zaszyc przetoke (dziurę) pomiędzy podniebieniem i nosem. Przez ta dziure wpadały mu do nosa kawalki jedzenia, sluz, wydzielina ropna itp. Dziąsła ciagle krwawiły.
Weci mówią ze takiej masakry nie widzieli w pysiu jeszcze. Przy okazji został tez wykastrowany.
Strasznie mi jego żal, tyle musiał wczoraj przejść. Dostał tez na kilka dni leki przeciwbólowe i stomorgel. W piatek kontrola u weta. Zrobilismy tez badania krwi, ma podwyższony mocznik ale kreatynina mieści się w normach. Zrobilam tez testy, Fiv wyszedł niejednoznaczny (dodatni z jedna kreską)Trzeba bedzie powtórzyc testy
![]()
Badania i leczenie:
Unidox 4 tygodnie
Ivermectyna 6 tygodni
Zylexis 2 dawki
Wczorajsza wizyta
Sanacja jamy ustnej
Zaszycie przetoki
Kastracja
Stomorgel na 3 tygodnie
Metronidazol
Testy FIV/Felv
Badania krwi
W piatek kontrola
Jeśli ktoś chciałby wspomóc leczenie Krówka bardzo prosimy o pomoc
Wszystkie poduchy kosztują 30 zł. Każda poducha ma rozmiar 30x40 cm. Koszt wysyłki pokrywa kupujący. Możliwy odbiór osobisty we Wrocławiu.
Zapraszam!

JESIEŃ
1. Zadumany kot i liście - sprzedany - Pako
2. Śpiący kot na liściach - sprzedany - dagmara-olga
3. Jesienne koty trzy - sprzedane - osoba spoza forum
ZIMA
4. Polarny kot w szaliczku

5. Nocny kot

6. Kocia paczka - sprzedana poza forum