PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 18, 2012 15:35 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zoyabea pisze:
Balonik pisze:a jest ktoś kto może wiedzieć?
dlaczego została oddana albo na co jest uczulona?

Będe jutro - postaram się dowiedzieć więcej.
Zostala oddana razem z drugą adoptowaną kotką ze schronu Bulinką ( bez łapki - już znalazla dom). Podobno Werbana zostala dokocona do Bulinki i w związku z tym Bulinka zaczela zalatwiać sie poza kuwetą - w efekcie obydwie wylądowały z powrotem w schronie ;(
Jak przyszla do schroniska nie miała alergii - z tego co wiem, niespecjalnie wiadomo na co jest uczulona - a i niespecjalnie wiadomo jak to zdiagnozować w schronisku :(
Bida z niej starszna a to przemiła kotka :kotek:

hej, miałaś szansę dowiedzieć się czegoś więcej na temat koteczki?
kiedy mogłabym podjechać się z nią poznać?

Balonik

Od: Czw lut 02, 2012 14:57

Post » Czw paź 18, 2012 19:19 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:
Diuna:
Obrazek

Frida Ślicznotka-Cacuszko:
grzyb (hodowany dla ustalenia odmiany);
wszoły ("pełna" skóra jaj - w przeciągu dwóch tygodni sprawdzian odpchlania paluchowego - martwe czy coś się wykluje);
świerzb (od kilkunastu lat takich złóż w uszach nie widziałam);
nerki (idzie ku lepszemu: ostatnie badanie poziom mocznika 85 - norma do 70 - badanie schroniskowe poziom 158)

Charakter: towarzyski amorek (okrutnie samotny - zamknięty w kuchni).

Apetyt: nie je a żre (w poniedziałek waga 2,15 kg a w środę 2,35 kg).

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Czw paź 18, 2012 20:44 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Hej hej ,
nie będzie mnie w ten i następny weekend w schronie . Dlatego zapraszam każde chętne i wolne ręce do pomocy .
Oczywiście dowiozę worek 10kg suchego i co jeszcze potrzeba plus nabity bagażnik szmatek dużych i małych .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt paź 19, 2012 11:16 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Balonik pisze:
zoyabea pisze:
Balonik pisze:a jest ktoś kto może wiedzieć?
dlaczego została oddana albo na co jest uczulona?

Będe jutro - postaram się dowiedzieć więcej.
Zostala oddana razem z drugą adoptowaną kotką ze schronu Bulinką ( bez łapki - już znalazla dom). Podobno Werbana zostala dokocona do Bulinki i w związku z tym Bulinka zaczela zalatwiać sie poza kuwetą - w efekcie obydwie wylądowały z powrotem w schronie ;(
Jak przyszla do schroniska nie miała alergii - z tego co wiem, niespecjalnie wiadomo na co jest uczulona - a i niespecjalnie wiadomo jak to zdiagnozować w schronisku :(
Bida z niej starszna a to przemiła kotka :kotek:

hej, miałaś szansę dowiedzieć się czegoś więcej na temat koteczki?
kiedy mogłabym podjechać się z nią poznać?

hej
czy ktoś może się pls odezwać do mnie w sprawie Werbany? chciałabym po nią pojechać w nd, ale tak w ciemno to nie chcę.
nikt nic nie wie na jej temat? pls

Balonik

Post » Pt paź 19, 2012 13:59 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Balonik, nie wiem czy Ania dowiedziała się czegoś czy nie, ale reszta w tygodniu pracuje także nie ma możliwości dowiedzieć się niczego więcej:( Co konkretnie chciałabyś wiedzieć?
Edit: w niedzielę jestem więc zapraszam :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt paź 19, 2012 14:56 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica dzięki :)

chciałabym wiedzieć ile ma lat, jak reaguje na inne zwierzęta (kot i pies), jakie ma charakter (jak poradzi sobie w większym stadzie), czy jest zdrowa czy wymaga leczenia, podobno ma alergię - czy wiadomo coś więcej, czy wiadomo skąd się wzięła, jakie miała stosunki z tą kotką, która zaczęła posikiwać (bo chyba nie najlepsze tak się domyślam), czy jest sterylizowana

również - czy mogę jakoś przygotować moją kotkę na nowego lokatora? jak je ze sobą poznać?
no i czy jest wciąż w schronisku, bo może już nie :)

o której najlepiej przyjechać w niedzielę?

Balonik

Post » Pt paź 19, 2012 15:38 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

:arrow: Nie wiemy ile ma lat. Myślę, że spokojnie 10+, ale w przypadku kotów schroniskowych to loteria.
Reakcja na domowe warunki, nowe zwierzęta i cechy charakteru to również coś o czym żadna z nas ani pracownicy schroniska nie będą Cię w stanie zapewnić. Wiemy tyle ile zostało już napisane: jest przemiła, towarzyska, nie wykazuje żadnej agresji także do kotów z sąsiednich klatek, ale jest sama- nie przewidzimy jak się zachowa w nowej sytuacji i miejscu. Nie wyobrażam sobie, że ona może być konfliktowa, ale...bywa różnie. W każdym razie kiedy byłą na sali nie przejawiała jakiegoś nadmiernego zainteresowania innymi.
:arrow: Stosunek do psów można sprawdzić wprowadzając psa na kociarnię i dając się im się obwąchać, pytanie tylko skąd wziąć psa, który toleruje koty- to także trochę loteria bo przed ewentualną adopcją do domu z kotem nie są sprawdzane pod tym kątem :roll:
:arrow: Na pytanie o zdrowie odpowiedziałaś w zasadzie sama, widziałaś też zmiany skórne na zdjęciu, które zamieściłam- Werbena nie jest zdrowa i wymagć będzie zdiagnozowania. Obecnie smarowana jest maścią tranową, dostaje karmę dla alergików (przynajmniej takie jest założenie.). Będzie wymagała zdiagnozowania i być może leczenia.
:arrow: Tak, na 99% jest wysterylizowana bo to zwrot z adopcji więc wcześniej nie była wydana do domu bez sterylki- oczywiście można się upewnić w Biurze Adopcji.

I teraz tak. Kotka na pewno nie jest jeszcze zaadoptowana bo schronisko nie wydaje do adopcji kotów z azylu 2 czyli chorych. Decyzja o ewentualnej adopcji będzie do podjęcia przez lekarzy oraz dyrekcję- nie zagwarantuję teraz, że pozytywna. Jeśli tak, konieczne będzie podpisanie oświadczenia o kontunuacji leczenia. Zapraszam między 12:00, a 16:00 z tym, że proponuję jednak 12 kiedy potencjali adoptujący nie zdążą się jeszcze ustawić w długi sznureczek w Biurze. O 16:00 adopcje się kończą. O wprowadzeniu kotki do drugiej chętnie porozmawiam, ale to może jak już się spotkamy :)

edit: faktycznie na tamtym słabo widać, tu lepsze:
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt paź 19, 2012 18:11 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pt paź 19, 2012 15:48 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica - WOW dzięki :)

zmian nie widziałam żadnych... masz na myśli te zdjęcia na forum? tam nic nie widać.
czy mogłaby się z Tobą skontaktować telefonicznie dziś wieczorem? mam dodatkowe pytania ws tych zmian skórnych, więc jakbyś mi chciała podać nr na priv to będę bardzo wdzięczna (nie znam się na tym, a ponieważ mam inne zwierzęta i jestem odpowiedzialna za ich zdrowie, chciałabym się upewnić co i jak)

Kamila

Balonik

Post » Pt paź 19, 2012 18:01 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Wczoraj wieczorem odeszła za Tęczowy Most Bibi, jedna z ostatnich seniorek wyciągniętych jeszcze przez Never w styczniu 2010 :(
Przeżyłyśmy razem 2 lata i 9 miesięcy.
Śpij spokojnie, Bułeczko. Żaden kot nie miał takich oczu jak Ty... (')
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt paź 19, 2012 18:06 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Zofia.Sasza pisze:Wczoraj wieczorem odeszła za Tęczowy Most Bibi, jedna z ostatnich seniorek wyciągniętych jeszcze przez Never w styczniu 2010 :(
Przeżyłyśmy razem 2 lata i 9 miesięcy.
Śpij spokojnie, Bułeczko. Żaden kot nie miał takich oczu jak Ty... (')

Ależ przykrość :( Nie poznałam Bibi, ale może dlatego urosła w moich myślach do rozmiarów kotki-legendy jak pozostali koci bohaterowie tamtych wydarzeń... Koteńko (')
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Sob paź 20, 2012 17:41 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Słuchajcie - skończyły sie jednorazowe miseczki;(
Czy ktoś gdzieś ma jakiś zapas???
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob paź 20, 2012 19:51 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

śpij spokojnie Bibi[']

Balonik-podaj proszę maila na pw-dostaniesz zalecenia zoopsycholożki nt. wprowadzania kota do stada :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 20, 2012 20:01 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Zawiozłam dziś na Paluch trochę szmatek, ubrań, koc, torbę próbek RC od nie-mojej wetki :wink:, 2x400g RC dla kociąt 4-12 mieś i 6 saszetek renala. Tyle mi się udało zgromadzić, choć wiem, że to kropla w morzu... :oops:
Dziękuje Ani za przejęcie ode mnie tych rzeczy.

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Sob paź 20, 2012 21:32 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

podrzucilam dzis karton gazet

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Sob paź 20, 2012 22:20 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zoyabea pisze:Słuchajcie - skończyły sie jednorazowe miseczki;(
Czy ktoś gdzieś ma jakiś zapas???

Ja mam ale ktoś musiałby je ode mnie zabrać, chwilowo każdą wolną od pracy chwilę spędzam w szpitalu u dziecka :(
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

[poprzednia][następna]