Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 17, 2012 18:14 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Oj, Ulcia :mrgreen: .
No przecie ja to temat drugorzędny :D .

Ringusia talentów ciąg dalszy.
Otóż jak zapewne niektórzy wiedzą, lodówke mam malutką, co mi absolutnie nie przeszkadza, niemniej jednak niektóre rzeczy trzymam poza, na przykład na kuchennym blacie, gdzies z tyłu. Tak też jest z jajami, leżą sobie z boczku na blacie.
Nocy kolejnej, zapewne z nudów, Ringuś zdjął sobie tylko znanym sposobem pojemnik z jajami, następnie całe wieczko tegoż pogryzł i zeżarł. Reszta nie ruszona została na podłodze.
A gdzie talent?
Ano jest- żadne jajo nie zostało w żaden sposób uszkodzone :mrgreen: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 17, 2012 18:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:U nas wszystko w idealnym porzadku, wszyscy zdrowi i szczęśliwi :D :ok: .

Obrazek
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Śro paź 17, 2012 18:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

johaśka pisze:
vip pisze:U nas wszystko w idealnym porzadku, wszyscy zdrowi i szczęśliwi :D :ok: .

Obrazek

:mrgreen:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro paź 17, 2012 18:20 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

a jak tam oczko Twojego kotusia?
ja niestety w pon ratowałam Bigusia,niestety bezskutecznie, a więc do dra Garncarza w ogóle nie dotarłam.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 17, 2012 18:22 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:
johaśka pisze:

Obrazek

no co się szczerzysz Obrazek
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro paź 17, 2012 18:31 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

smarti pisze:a jak tam oczko Twojego kotusia?
ja niestety w pon ratowałam Bigusia,niestety bezskutecznie, a więc do dra Garncarza w ogóle nie dotarłam.

Iwonka, wiem, czytałam...bardzo mi przykro :( :( .
Tym bardziej, że mój Wiktor umarł na to samo...nie miał już nerek :( .
A u Antosia ciut lepiej, okazało się, że to jednak kk 8O , tyle, że bezobjawowe 8O .
Dostaliśmy leki i leczymy :ok: .

vip

Post » Śro paź 17, 2012 18:32 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

johaśka pisze:
vip pisze:
johaśka pisze:

Obrazek

no co się szczerzysz Obrazek

No bo się zastanawiasz podejrzanie :mrgreen: .
Przecie mówię, że jest idealnie, cud, miód, malina i wyspy kanaryjskie :ok: .

vip

Post » Śro paź 17, 2012 18:33 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Gosiu...Ty to sprawa pierwszo,a nie drugorzędna...Kto da futrom jeść ...?Ja się ostro kuruję,a wychodzi byle jak...Od dziś antybiotyk...Zdrówka Ci życzę. :ok: ..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro paź 17, 2012 18:35 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

kocurzyca41 pisze:Gosiu...Ty to sprawa pierwszo,a nie drugorzędna...Kto da futrom jeść ...?Ja się ostro kuruję,a wychodzi byle jak...Od dziś antybiotyk...Zdrówka Ci życzę. :ok: ..

Skoro umieją szafki otworzyć ( Punio ) i zdjąć jaja bez uszkodzenia ( Ringo ), to niech sobie sami saszetki pootwierają :mrgreen: .
Wiesz co, Reniusia, to jakiś chyba wirus jest albo inne.
Bardzo dużo osób choruje :( .

vip

Post » Śro paź 17, 2012 18:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Opowiadać będę teraz dalej.
Mam Grocha, co wszyscy wiedzą :mrgreen: .
Groch zatruwa mi życie już czas jakiś, ale marnej postury owa istotka ma jedną wielka zaletę...
Otóż przy Grosiu nie sposób zaspać do pracy :ok: .
Grosio wstaje na dźwięk budzika.
Chwilkę czeka, czy z mojej strony bedzie jakas reakcja.
Zwykle ogranicza się ona do wyłączenia budzika :mrgreen: .
Po kilku minutach zaniepokojony Groś postanawia mnie obudzić.
Zaczyna od obsypania zasmarkanymi buziakami wszystkich odkrytych części mojej twarzy.
Potem dłubie mi w oczach, żebym je otworzyła, bo już czas.
Jak sobie zakryję twarz i oczy, Grosio przystępuje do zdzierania mi jęzorkiem skóry z czoła.
Jeśli to nie daje rezultatów, Groszek usiłuje wyskubać mi brwi i rzęsy.
Po wyczerpaniu tych w sumie mało inwazyjnych sposobów i braku rezultatów, Grosio wytacza ciężką artylerię- a mianowicie bez pardonu podstawia mi swoją dupkę do wąchania, co zwykle ma skutek natychmiastowy, często okraszony niewybrednym epitetem w kierunku Grosia :mrgreen: .
Tym sposobem do pracy jeszcze nie zaspałam :ok: .
Ktoś chce? :mrgreen:

vip

Post » Śro paź 17, 2012 18:52 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:
kocurzyca41 pisze:Gosiu...Ty to sprawa pierwszo,a nie drugorzędna...Kto da futrom jeść ...?Ja się ostro kuruję,a wychodzi byle jak...Od dziś antybiotyk...Zdrówka Ci życzę. :ok: ..

Skoro umieją szafki otworzyć ( Punio ) i zdjąć jaja bez uszkodzenia ( Ringo ), to niech sobie sami saszetki pootwierają :mrgreen: .

Zastanawia mnie fakt...dlaczego Ringuś zjadł tekturę,a nie jaja?Oni jednak chyba sami się nie wyżywią... :mrgreen:
Gosiu.U mnie raczej bakteria....a nie wirus...Paskudna,wstrętna zaraza...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro paź 17, 2012 19:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:No bo się zastanawiasz podejrzanie :mrgreen: .
Przecie mówię, że jest idealnie, cud, miód, malina i wyspy kanaryjskie :ok: .

a bo tak lubię i miewam czasem :ok:

a całkiem serio.... gardło mnie boli, głos mi zamiera..... czuję się tak jakby mi coś siedziało między nosem a gardłem... cholera co jest grane?
pomijam, że chyba gastrolog mnie nie ominie :roll: patrząc po objawach to wydaje mi się ze p moja "miła" i nad wyraz "spokojna" praca mi szkodzi na żołądek.... :evil:
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro paź 17, 2012 19:08 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

dołączam się do zachrypniętych z bolącym gardłem
oprócz tego Zuzia ma gorączkę :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro paź 17, 2012 19:12 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

kocurzyca41 pisze:
vip pisze:

Zastanawia mnie fakt...dlaczego Ringuś zjadł tekturę,a nie jaja?Oni jednak chyba sami się nie wyżywią... :mrgreen:
Gosiu.U mnie raczej bakteria....a nie wirus...Paskudna,wstrętna zaraza...

Reniu, z Ringiem to jest tak, że on zżera różne rzeczy :mrgreen: .
Ramiączka od stanika, swoje posłanko, ręcznik...no takie tam.
Ma swoje kości, różnej wielkości, świeże, skórzane...ale jak jakąś dostanie, to zaraz leci zakopać, jak wiewiórka, a potem nie ma co gryźć.

Asia, Ania, u mnie też gorączka, ale to od gardła chyba :( .
Wiecie co, juz bym chyba wolała, żeby był mróz...

vip

Post » Śro paź 17, 2012 19:16 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:Wiecie co, juz bym chyba wolała, żeby był mróz...

ooo tak.... racja... przyszedłby i wymroził wszystkie paskudztwa....

Gosia a moze Ringo to co dostaje to magazynuje po to, żeby miec na "czarną godzinę"
może on biedny nie rozumie że go wielkie szczęście spotkało i że jednak bedzie miał codziennie miskę....
Obrazek Obrazek

johaśka

[poprzednia][następna]