Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 16, 2012 11:28 Re: Broszka & Company

Większą część roku woda u nas też na prąd i w okresach przejściowych wiosna/jesień ogrzewanie też czasem na prąd ;) Tylko w okresie zimowym kiedy grzejemy piecem c.o. na węgiel przy okazji grzejemy również wodę. Ale ten piec tak dużo pali że odpalamy go dopiero kiedy temp na dworze spada w dzień grubo poniżej zera.
Teraz podczas remontu mamy problem z ogrzewaniem bo trzeba było odłączyć te dwa pomieszczenia a pokój dzienny jest centralnym punktem gdzie jest czujnik temperatury.
Na razie radzimy sobie paląc wyłącznie w kominku i pod płytą w kuchni, ale jak zrobi się zimniej to będzie ciężko :|

Remont a właściwie na razie demolka w toku :?
Oczywiście spieram się cały czas z fachowcami o szczegóły - oni chcą wszystko równać i kątować a ja nie za bardzo się na to godzę, bo dla mnie cały urok w krzywiznach tego domu :evil:
I tak przekonali nas żeby w salonie nie rozbierać starego sufitu jeszcze poniemieckiego gdzie na odeskowaniu pod tynkiem są słomiane maty, tylko podwiesić pod nim nowy sufit z regipsów. Obiecywali że obniży się jedynie o 2-3cm.... a jak wypoziomowali laserowo i przypomocowali na ścianach kątownik na ten regips to okazało się że sufit obniży się z jednej strony aż o 12cm a z drugiej o 8 - bo oni muszą przecież dać idealnie równo a środek jest wybrzuszony :|
Poza tym irytuje mnie to że wciąż krytykują robotę mojego TZta: a to okna źle wstawione, a to parapety krzywo osadzone, a to grzejniki źle wiszą, a to płyty na suficie w jadalni źle łączone itd... Nosz, mogliby przemilczeć :evil:

Futrzaki z każdym dniem lepiej - przyzwyczaiły się już trochę :ok:
Za to z kotów wolnożyjących większość nie przychodzi na posiłki bo panowie zrobili kipisz również pod oknami wywalając cały gruz i śmieci przez okna :? Nie wiem kto to będzie sprzątać :x
Pada u nas i kopytne zamieniły się w rusałki bagienno-mulaste a wybiegi w błotniste moczary - eh, nie lubię jesieni :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto paź 16, 2012 12:15 Re: Broszka & Company

Ale tylko pomyśl - jak pięknie będziecie mieli potem :D . Tylko nie daj sie facetom, nie ustępuj.

Szkoda zwierzaczków. A ta kobyłka z nóżką odczuwa bardziej taką pogodę, myślisz?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto paź 16, 2012 12:55 Re: Broszka & Company

[quote="morelowa"]Ale tylko pomyśl - jak pięknie będziecie mieli potem :D . quote]

I tego się trzymaj :wink:
Fachowcy zawsze wytykają błędy innych fachowców. Twój TŻ i Ty też zapewne bedziecie wytykać ich niedoróbki :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto paź 16, 2012 13:33 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:
morelowa pisze:Ale tylko pomyśl - jak pięknie będziecie mieli potem :D .

I tego się trzymaj :wink:
Fachowcy zawsze wytykają błędy innych fachowców. Twój TŻ i Ty też zapewne bedziecie wytykać ich niedoróbki :mrgreen:

No oczywiście - nieważne że jeszcze właściwie nic nie zrobili już im zrzędzę i wytykam na zapas, głównie za tą krytykę roboty TZta :twisted:

Prosiłam faceta od siana żeby postarał się przywieźć mi siano swoją przyczepą bo teraz długo nie będę miała możliwości wozić swoją - po pierwsze jestem tu uwiązana przez remont a po drugie jeden jego kurs to trzy moje bo jego przyczepa trzy razy większa.
Oczywiście nie miał czasu kiedy było sucho i słonecznie - wymyślił sobie dzisiaj wozić, akurat kiedy leje :evil: No trudno - niech wozi bo zastanie mnie zima bez zapasów i dopiero będzie kłopot jak zawali nas śniegiem i nie będzie co koniom dać jeść :|

Aha, w zoo+ jest promocja: rabat 30,- za zakup legowiska
Można sobie kupić np koc za 20,- i inne towary za 180,- i w przeliczeniu na całość wychodzi 15% rabatu. + oczywiście wykupiony rabat i 2% za przelew :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 16, 2012 15:01 Re: Broszka & Company

No, i widziałam tam takie fajne domki :D , co to można je na balkon też... Nie wiem czy kotom by się podobały, ale mnie bardzo :mrgreen: Tylko ceny mają nieadekwatne do potrzeby posiadania domku..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto paź 16, 2012 15:27 Re: Broszka & Company

Jezu, moje plecy :evil: Rozładowaliśmy na strych nad stajnię ze 300 snopków siana :ok:
Może jeszcze jutro zrobi też dwa kursy i kopytne będą na ten najgorszy zimowy czas zabezpieczone :)

morelowa pisze:No, i widziałam tam takie fajne domki :D , co to można je na balkon też... Nie wiem czy kotom by się podobały, ale mnie bardzo :mrgreen: Tylko ceny mają nieadekwatne do potrzeby posiadania domku..

Mówisz o takich drewnianych, piętrowych? Rzeczywiście niektóre są fajne :)
W tą promocję wchodzą również tunele i też można kupić taki za niecałe 20,-
albo rękawicę do ściągania sierści z tapicerki za niecałe 18,- :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 16, 2012 17:31 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Jezu, moje plecy :evil: Rozładowaliśmy na strych nad stajnię ze 300 snopków siana :ok:
Może jeszcze jutro zrobi też dwa kursy i kopytne będą na ten najgorszy zimowy czas zabezpieczone :)

morelowa pisze:No, i widziałam tam takie fajne domki :D , co to można je na balkon też... Nie wiem czy kotom by się podobały, ale mnie bardzo :mrgreen: Tylko ceny mają nieadekwatne do potrzeby posiadania domku..

Mówisz o takich drewnianych, piętrowych? Rzeczywiście niektóre są fajne :)
W tą promocję wchodzą również tunele i też można kupić taki za niecałe 20,-
albo rękawicę do ściągania sierści z tapicerki za niecałe 18,- :wink:

Oj widzę Broszka, że zajęcia to Ci nie brak. :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto paź 16, 2012 18:39 Re: Broszka & Company

Ciekawe jak jutro się będziesz czuła... :(
300 snopków :?: Te konie nie wiedzą jak mają dobrze, słoneczka jedne :D

Robiłam zamówienie w zoo+ .. prawie z zamkniętymi oczami :mrgreen: , z klapkami, żeby na boki się nie rozglądać i nie widzieć tych promocji. To co niezbędne, czego nie mam , co koty muszą mieć.. I koniec !

Obrazek

morelowa

Post » Wto paź 16, 2012 19:19 Re: Broszka & Company

A ja zapomiałam napisać że kupiona na próbę karma Catz Finefood okazała się hitem :)
Niewątpliwie zagości na stałe w naszym menu bo koty bardzo chętnie jedzą nawet te smaki które w innych karmach są wg nich zupełnie niejadalne :ok:

morelowa pisze:Robiłam zamówienie w zoo+ .. prawie z zamkniętymi oczami , z klapkami, żeby na boki się nie rozglądać i nie widzieć tych promocji. To co niezbędne, czego nie mam , co koty muszą mieć.. I koniec !

Ale takim systemem tracisz okazje żeby kupić coś taniej :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 16, 2012 20:28 Re: Broszka & Company

No, pewnie :mrgreen: Tylko my nie potrzebujemy - poza czystym pożądaniem nowych rzeczy - legowisk i innych takich. To co jest leży odłogiem , bo koty używają miejsc wg mnie najmniej odpowiednich.
Zamówiliśmy rzeczy podstawowe, konieczne [z mojego punktu widzenia :wink: ] . Przesyłka wyszła oczywiście bez opłat, więc z resztą poczekamy.
Poza tym im się nie należy. Wkurzyły mnie.

Twoje sobie widać zasłużyły.

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 17, 2012 8:36 Re: Broszka & Company

fajnie, ze Catz Finefood smakuje kotom.
A mnie czeka duze zamówienie w animalii i w ekozwierzaku- żadnych legowisk, same produkty pierwszej potrzeby :roll:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro paź 17, 2012 8:50 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Tylko my nie potrzebujemy - poza czystym pożądaniem nowych rzeczy - legowisk i innych takich

Nawet jak za zakup np tego koca za 20,- http://www.zooplus.pl/shop/koty/legowis ... cyki/32775
dają Ci 30,- więc nie dość że koc masz za darmo to jeszcze dycha obniża koszt pozostałych zakupów?
U mnie legowisk (a szczególnie kocy) nigdy dosyć - zresztą takie nadwyżkowe można też wystawić na bazarku :wink:

Ja właśnie kalkuluję że kupię np taki koc, żwirki i trochę karmy, zamówienie będzie za 200,-
Myślę że opłaca się: jak założyć że i tak chciałam kupić taki koc to na całe zamówienie będzie 15% zniżki. Albo koc dostanę za darmo a na pozostałe towary będzie 5,5% zniżki czyli nawet ciut więcej niż przy zamówieniu pow.400,- ;)
No i jeszcze dojdzie mój wykupiony rabat (5%) i za przelew (2%)
Nie mogłabym przepuścić takiej okazji :twisted:
Zresztą zawsze zanim złożę zamówienie najpierw szukam okazji i promocji i kalkuluję co tym razem opłaca się kupić, w ten sposób zdecydowanie oszczędzam kasę i mogę kupić więcej za te same pieniądze :wink:

Revontulet pisze:fajnie, ze Catz Finefood smakuje kotom.
A mnie czeka duze zamówienie w animalii i w ekozwierzaku- żadnych legowisk, same produkty pierwszej potrzeby :roll:

No właśnie korci mnie ten Catz Finefood, ale tym razem będzie zamówienie z zoo+ :wink:
Z Animalii ostatnio bardzo rzadko kupuję bo mimo że mam tam wysoki próg rabatowy mają jednak za drogo :? Co kilka miesięcy kupuję paszę i witaminy dla koni i tylko wtedy dobieram trochę karmy czy suplementy dla kociastych, żeby wyszła darmowa przesyłka - próg na wysyłkę gratis też jest bardzo wysoki moim zdaniem :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 17, 2012 9:04 Re: Broszka & Company

Oczywiście tego koca w ogóle nie widziałam :( - skupiałam się na potrzebach absolutnych . I też w ogóle nie rozumiem tych wszystkich wyliczeń, liczb itd. - to dla mnie za trudne :oops:

A powinnam była kupić odsmradzacz do sików jakiś przede wszystkim!

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 17, 2012 9:06 Re: Broszka & Company

No niestety drogo jest w animalii :twisted: Ale musze gdzieś jedzenie zamawiać, a ich najwiekszym plusem jest to, że mogę sobie sama odebrać towar, albo przywożą mi do domu za 5 zł o wybranej przeze mnie godzinie.
Mam problem z kurierami, bo w dzień zazwyczaj nikogo u mnie nie ma :(
Obrazek

Revontulet

Post » Śro paź 17, 2012 9:13 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:No niestety drogo jest w animalii :twisted: Ale musze gdzieś jedzenie zamawiać, a ich najwiekszym plusem jest to, że mogę sobie sama odebrać towar, albo przywożą mi do domu za 5 zł o wybranej przeze mnie godzinie.
Mam problem z kurierami, bo w dzień zazwyczaj nikogo u mnie nie ma :(

No tak, jesteś z Warszafki to chociaż koszty transportu odpadają :wink:

morelowa pisze:I też w ogóle nie rozumiem tych wszystkich wyliczeń, liczb itd. - to dla mnie za trudne :oops:

To może tak będzie łatwiej: zamówię towar za 200,- (w tym ten koc) a na dzień dobry do zapłaty będzie 170,- (30,- rabat za zakup koca) a dodając pozostałe rabaty (5%+2%) w rezultacie zapłacę 158,- :mrgreen: Nie uważasz że opłaca się skorzystać? :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]