Szczęśliwie zakocona - dzień zero s. 55

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2012 20:43 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

anulka111 pisze:Ciągle licze,ze u MariaD kiedys nastapi pomylka i po kocurze beda skarpety :wink:

Jak sobie udziergasz to będą. Włóczkę biała mam, dosłać? :P
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon paź 15, 2012 21:40 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

ewkaa pisze:
MariaD pisze:
Basia_Blue pisze:Mario, kiedy wreszcie będzie widać, kto jest miziasty bardziej a kto mnigej? :P Da się tę konkretną cechę u koteczki rozwinąć? W jaki sposób? :)
Gamina i jeszcze kilka innych... :D
Gamina to w ogóle jest tym przypadkiem co to w domu docelowym rozwinęła skrzydła - ja się śmieję, że za dużo rodzeństwa miała i nie mogła się przebić :wink: jak dziś pamiętam jak mnie obarczała po wzięciu u Marii na ręce (już byłą podrośnięta, zaklepana i biegała po całym domu), a w domku - kociak mruczał od samego spojrzenia, i rozmawiał i nic tylko noś mnie na rączkach i kochaj i przytul i dlaczego mnie nie trzymasz :mrgreen: I tu jestem MIAUUUU zjamij się włąśnie mną - a u Marii jakaś taka bardziej wycofana i niepozorna była :ryk:
:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: I taką mi właśnie chcę (tzn nie wycofaną i niepozorną u Marii, tylko "miauuu zajmujs się mną" i "przytul, dlaczego nie trzymasz mnie na rączkach" :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: )
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Od: Wto lip 31, 2012 13:23

Post » Pon paź 15, 2012 21:52 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:
ewkaa pisze:
MariaD pisze:
Basia_Blue pisze:Mario, kiedy wreszcie będzie widać, kto jest miziasty bardziej a kto mnigej? :P Da się tę konkretną cechę u koteczki rozwinąć? W jaki sposób? :)
Gamina i jeszcze kilka innych... :D
Gamina to w ogóle jest tym przypadkiem co to w domu docelowym rozwinęła skrzydła - ja się śmieję, że za dużo rodzeństwa miała i nie mogła się przebić :wink: jak dziś pamiętam jak mnie obarczała po wzięciu u Marii na ręce (już byłą podrośnięta, zaklepana i biegała po całym domu), a w domku - kociak mruczał od samego spojrzenia, i rozmawiał i nic tylko noś mnie na rączkach i kochaj i przytul i dlaczego mnie nie trzymasz :mrgreen: I tu jestem MIAUUUU zjamij się włąśnie mną - a u Marii jakaś taka bardziej wycofana i niepozorna była :ryk:
:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: I taką mi właśnie chcę (tzn nie wycofaną i niepozorną u Marii, tylko "miauuu zajmujs się mną" i "przytul, dlaczego nie trzymasz mnie na rączkach" :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: )
:ryk: Nie wiesz ,co czynisz-=bedziesz miala wspaniala syrene mgłowa-juz natychmiast -takie jest moje rude-moze Ty jednak chcesz rude ,tylko jeszcze tego nie wiesz :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon paź 15, 2012 21:53 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

MariaD pisze:
anulka111 pisze:Ciągle licze,ze u MariaD kiedys nastapi pomylka i po kocurze beda skarpety :wink:

Jak sobie udziergasz to będą. Włóczkę biała mam, dosłać? :P

Wolalabym,by byl jakis tatus z skarpetami,a nie dziergac-dzierga cudne zabers :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pon paź 15, 2012 21:57 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:dlaczego nie trzymasz mnie na rączkach" :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: )
A mina Ci zrzednie jak to miau osiągnie 7kg z hakiem :lol: ale fakt jest słodka i kompletnie różna od swojego brata :D on tez jest słodki i absolutnie kochany, ale jednak innaczej i mniej wylewnie niż ona :wink: , on lubi mieć swoją przestrzeń, no ale w tym jest podobny do swojej pańci więc się rozumiemy :mrgreen:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon paź 15, 2012 22:24 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

ewkaa pisze:
Basia_Blue pisze:dlaczego nie trzymasz mnie na rączkach" :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: )
A mina Ci zrzednie jak to miau osiągnie 7kg z hakiem :lol: ale fakt jest słodka i kompletnie różna od swojego brata :D on tez jest słodki i absolutnie kochany, ale jednak innaczej i mniej wylewnie niż ona :wink: , on lubi mieć swoją przestrzeń, no ale w tym jest podobny do swojej pańci więc się rozumiemy :mrgreen:

Haha, to wtedy na raczki bede musiala brac na siedząco chyba :lol:
Ja tam wlasnej przestrzeni nie potrzebuje duzo, dlatego z typem gamisiowatym bym sie swietnie rozumiala :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Pon paź 15, 2012 22:44 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:
ewkaa pisze:

Haha, to wtedy na raczki bede musiala brac na siedząco chyba :lol:
Ale na kolankach toto się tez ledwo mieści :lol: i nogi drętwieją, a toto głośno marudzi jak się wiercisz pod tym :ryk:

ewkaa

Post » Wto paź 16, 2012 6:23 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Potwierdzam wage naalezy uwzglednic w marzeniach. Te koteczki troche waza :wink: . Ale mozna dojsc do wprawy w obsludze koteczka. Jedna reka glaszczesz,druga podtrzymujesz malenstwo a wszystko inne nie jest wazne,jak koteczek ma potrzebe miziania :mrgreen:

anulka111

Post » Wto paź 16, 2012 9:52 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Myślę, że jakoś sobie wypracujemy najlepsze metody miziania :1luvu:
Dostałam rabat w zooplusie na legowiska, śpiwory i tunele, coś bym zakupiła coby się nie zmarnował :mrgreen: Czy wasze miaukuny lubią tunele? A jeśli tak to dłuższe, czy krótsze?
Ewkaa, to chyba Twój filmik z Fenrisiem w tunelu chyba widziałam - oba koteczki lubią? :D
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Wto paź 16, 2012 11:12 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:Myślę, że jakoś sobie wypracujemy najlepsze metody miziania :1luvu:
Dostałam rabat w zooplusie na legowiska, śpiwory i tunele, coś bym zakupiła coby się nie zmarnował :mrgreen: Czy wasze miaukuny lubią tunele? A jeśli tak to dłuższe, czy krótsze?
Ewkaa, to chyba Twój filmik z Fenrisiem w tunelu chyba widziałam - oba koteczki lubią? :D

Moje przepadają :mrgreen: wszytskie trzy - Miś (Fenris) potrafi wleźć do tunelu i w nim spać :lol: ale on to w ogole dziwny kotek jest, bo w brew temu co mówią wszyscy i wręcz na przekór nim kocha budki w drapakach i to takie malutkie, bo drapak mamy jeszcze wciąż z czasów tylko "normalnych rozmiarów" kotów w domu, a on się tam wciska i śpi - chociaż ogon i nogi wystają :ryk:
Gamisia też uwielbia tunele :wink: na ostatnim seminarium fpl rozdawali takie takie malutkie i krutkie royala z czerwoną kulką w środku - jak kocięta Marii wyjdą na sypialnię to zobaczysz o jaki mi chodzi bo Maria taki ma dla kociąt - no właśnie dla kociąt :twisted: rozmiar wybitnie NIE duzo-maine cooni :mrgreen: rozstawiłam tak sobie bo pomyślałam, ze moze Frygusi się spodoba i co: Gamina oszalała na punkcie tego małego tunelu i tej kulki :lol: wpada w niego, leży z głową w środku (bo wiadomoa przecież, zę jak głowy nie widać to niewidać całego kota :mrgreen: ) no absolutny szła ciał i kocie wariactwo :ryk: no i stoi tak ten mały tunlik sobie, bo żal mi go schować taką ma zabawę :wink:
Genralnie z tunalami to najlepiej, zeby się nie składał jak kot w niego wpadają - ten czerowny nie ma tej zalety i trzeba go ciągle poprawiać - grześ jeszcze mam schowany taki dłuugi z żółtymi rękawami po bokach - koty go uwielbiały, ale co 3 min trzeba go było składać niestey :roll: w sprawie tuneli z zooplusa się nie wypowiem, bo ja mam mój kochany z ikea i pluję sobie w brodę, ze tylko jeden kupiłąm zanim ikea skasowała linie dla zwierząt :cry:

ewkaa

Post » Wto paź 16, 2012 11:55 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

A propos rozmiaru: W jakiej wielkości tunele zmieści się dorosły MCO? W taki typowy o średnicy 23-25cm da radę?
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Wto paź 16, 2012 12:05 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:A propos rozmiaru: W jakiej wielkości tunele zmieści się dorosły MCO? W taki typowy o średnicy 23-25cm da radę?

Zmieści się w każdy :ryk: ja mam standardowy, bo ten większy się składa :wink: no i nie kupowałam ich dla mco :p zaczej eni przebiegnie przez niego swobodnie jak Fryga, ale to byś chyba musiał dla psów tunele kupić :D ślizgiem przechodzą, tarzają się w środku, wpadają w nie i jest ok :mrgreen:

ewkaa

Post » Wto paź 16, 2012 12:12 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

A tu rozważania na całego! :D Ale będzie radości, jak kotek przybędzie do nowego domku! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 16, 2012 14:26 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

ewkaa pisze:
Basia_Blue pisze:A propos rozmiaru: W jakiej wielkości tunele zmieści się dorosły MCO? W taki typowy o średnicy 23-25cm da radę?

Zmieści się w każdy :ryk: ja mam standardowy, bo ten większy się składa :wink: no i nie kupowałam ich dla mco :p zaczej eni przebiegnie przez niego swobodnie jak Fryga, ale to byś chyba musiał dla psów tunele kupić :D ślizgiem przechodzą, tarzają się w środku, wpadają w nie i jest ok :mrgreen:

:ryk: Wolą dłuższe (metr), czy krótsze (pół metra)?

Kalair masz rację, już się nie mogę doczekać :!: :1luvu: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Wto paź 16, 2012 14:57 Re: przyszła zakocona - WIELKIE OCZEKIWANIE :D

Basia_Blue pisze:
ewkaa pisze:

:ryk: Wolą dłuższe (metr), czy krótsze (pół metra)?
mój ma 80 cm więc metr będzie chyba super :ok: a w ogłe to tunelem najepiej bawiaą się dwa kotki - jedne się chowa drugi poluje 8)

ewkaa

[poprzednia][następna]