25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 15, 2012 16:19 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Pewnie tak ale i tak mam obawy bo w zeszłym roku kotów nawet w sezon było dużo więcej .A jak pamiętasz na wiosne koty zawadzaly że az musiałam do Animalsu pisać żeby pismo wystosowali i się boje czy jaka częś kotów nie znikła .Ale to dopiero się okaże we wrześniu jak ludzi ubędzie .Nie raz nawet jest jedzenie nie ruszone..A to już martwi.. :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon paź 01, 2012 16:11 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Kotki się witają , kotów jest na razie 13 , był teraz jeden brytyjczyk nie miałam aparatu , ludzi było nie za dużo mam nadzieje ze byłkot kogoś że ktoś go nie zostawiał ....Jeden kot dorosły by musiał zaliczyć wizyte u weta ale u mnie gmina jeszcze milczy , nie dają nic ani nie odpisują na nic..

lidka02

Post » Nie paź 07, 2012 16:36 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Kotków tyle samo ludzi jeszcze jest najadły się , zobaczymy jak ludzie nie będą przyjeżdżać czy będzie ich więcej ...Dziś brytyjka nie było ...

lidka02

Post » Pon paź 15, 2012 14:18 Re: KOŃCZY SIĘ SEZON WCZASOWY A KOTY ZOSTAJĄ ZDANE NA SIEBIE

Nikogo nie ma ale napiszę :mrgreen: wczoraj było 16 kotów no no zaczyna się ...Są dwie szare kotki oswojone i jeden kocurek też oswojony może ktoś by miał do nich miejsce ale boją się psów ....I wyszły 4 maluchy trzy krówki i czarny :( ok trzy miesiące lub 4 jeszcze ich nie widziałam .Ludzi już tak nie ma i koty zaczynają szukać papu a gmina milczy..

lidka02

Post » Pon paź 15, 2012 14:32 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

no ja jestem i czytam, tylko nie wiem co pisać - napisałabym coś na temat gminy ale a nóż to czytają i będzie smród :P
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon paź 15, 2012 14:43 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

Karolek(ona) pisze:no ja jestem i czytam, tylko nie wiem co pisać - napisałabym coś na temat gminy ale a nóż to czytają i będzie smród :P

Nie raz smrodek jest ok :mrgreen: :x
Szkoda tych oswojonych kotów ....

lidka02

Post » Pon paź 15, 2012 18:44 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

Witam serdecznie! Myślałąm o Tobie kilkakrotnie i miałam pisać ale znowu miałam głowę zaprzątniętą mężowskimi operacjami. Ale już po i wszystko ok. Dochodzi do siebie. Piszesz,że Urząd się nie odzywa a ile to już m-cy trwa jak wysyłałaś pisma?
Czy dałaś im też ustawę mówiącą wyraźnie,że urząd musi mieć od marca tego roku program opieki nad zwierzętami bezdomnymi i pomóc w żywieniu kotów wolno żyjących? Wiadomo,że nie dadzą tyle karmy by koty najadły się do syta, bo mój urząd choć idzie mi na rękę ale też nie ma kasy i z żarełkiem gorzej ale ten 1 worek czy nawet 2 w ciągu jesieni i zimy to obiecali. Musisz koniecznie naciskać, zwłaszcza Wydz.Ochrony Środowiska, sama nazwa mówi od czego są. Przedzwoń i przypomnij, bo jeżeli dałaś wszystko na piśmie to jakąś odpowiedź drogą służbową muszą dać już nie pamiętam po 14 czy 30 dniach. To nie ich dobra wola ale mus i obowiązujące ich przepisy.Pozdrawiam.

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Pon paź 15, 2012 20:12 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

pogoda1053 pisze:Witam serdecznie! Myślałąm o Tobie kilkakrotnie i miałam pisać ale znowu miałam głowę zaprzątniętą mężowskimi operacjami. Ale już po i wszystko ok. Dochodzi do siebie. Piszesz,że Urząd się nie odzywa a ile to już m-cy trwa jak wysyłałaś pisma?
Czy dałaś im też ustawę mówiącą wyraźnie,że urząd musi mieć od marca tego roku program opieki nad zwierzętami bezdomnymi i pomóc w żywieniu kotów wolno żyjących? Wiadomo,że nie dadzą tyle karmy by koty najadły się do syta, bo mój urząd choć idzie mi na rękę ale też nie ma kasy i z żarełkiem gorzej ale ten 1 worek czy nawet 2 w ciągu jesieni i zimy to obiecali. Musisz koniecznie naciskać, zwłaszcza Wydz.Ochrony Środowiska, sama nazwa mówi od czego są. Przedzwoń i przypomnij, bo jeżeli dałaś wszystko na piśmie to jakąś odpowiedź drogą służbową muszą dać już nie pamiętam po 14 czy 30 dniach. To nie ich dobra wola ale mus i obowiązujące ich przepisy.Pozdrawiam.

Witaj wysłałam pismo napisane ładnie podpięte przepisy i piątego tego miesiąca minął miesiąc jak nie mam odpowiedzi , teraz znów zaniose żeby ich ponaglić zobaczymy .Idzie zima koty jedzą więcej i jest ich coraz więcej będzie jak co roku już to widzę.. :( A gdzie tu jakieś budki żeby je chroniły przed zimnem i lisami :evil:

lidka02

Post » Śro paź 17, 2012 18:37 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

:ok:
lidka02 pisze:
pogoda1053 pisze:Witam serdecznie! Myślałąm o Tobie kilkakrotnie i miałam pisać ale znowu miałam głowę zaprzątniętą mężowskimi operacjami. Ale już po i wszystko ok. Dochodzi do siebie. Piszesz,że Urząd się nie odzywa a ile to już m-cy trwa jak wysyłałaś pisma?

Witaj wysłałam pismo napisane ładnie podpięte przepisy i piątego tego miesiąca minął miesiąc jak nie mam odpowiedzi , teraz znów zaniose żeby ich ponaglić zobaczymy .Idzie zima koty jedzą więcej i jest ich coraz więcej będzie jak co roku już to widzę.. :( A gdzie tu jakieś budki żeby je chroniły przed zimnem i lisami :evil:

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Śro paź 17, 2012 20:52 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

Czekam za odpowiedzią ..Byłam dziś karmić koty na mieście czekają i jedzą więcej .Jak gmina nic nie da to nie wiem co zrobie nie ogarne wszystkiego sama mam jeszcze dużo swoich :( .A kotów żal w domu mają ciepło a tamte................

lidka02

Post » Nie paź 21, 2012 15:53 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie paź 21, 2012 20:38 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Nie paź 28, 2012 19:28 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

Koty z dzisiejszego karmienia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Post » Śro lis 07, 2012 14:19 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

szkoda ich :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lis 07, 2012 18:08 Re: KOTY NICZYJE ...Trzy oswojone szukają ds..

kaja555 pisze:szkoda ich :(

Tak nie wiadomo ile zime przezyje nie maja tam schronienia , a ja nie mam kasy na budki choćby ze styropianu ...Takie życie jedne w cieple inne na wygnaniu.. :(

lidka02

[poprzednia][następna]