PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2012 16:42 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Za kilka dni wyjeżdżamy na 3 tyg, więc na razie Frida została umieszczona u Pani Wandy (kotydwa 12 :wink: ), która ma ogromne doświadczenie w zajmowaniu się kotami starszymi i nerkowymi. Trafiła tam wczoraj wieczorem, dzisiaj była u weta i okazało się, że ma w dodatku skórę w okropnym stanie :( No nic, będziemy leczyć.
Jeśli kicia zaaklimatyzuje się i zżyje ze stadem, będzie mogła tam zostać, więc trzeba będzie dokonać wyboru - czy zabierać ją do nas, co będzie oznaczało dla niej kolejny przewrót i nowe stado (mamy już 3 koty), czy może lepiej zostawić ją tam, gdzie też jej dobrze i ma fachową opiekę? Osobiście jestem gotowa przyjąć ją na stałe pod swój dach, kwestia jest tylko taka, co będzie lepsze dla niej.
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Pon paź 15, 2012 17:00 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

smarti pisze:jasne. właśnie są u weta, sama się denerwuję o Mr.Biga :roll:

na razie wciąż są u weta,
Ania dzwoniła że kot jest w stanie agonalnym, ma sztywną skórę, dostał masę kroplówek, ma 35'C :(

oby udało mu się przetrwać :roll:

nie poddawaj się Bigusiu !!!
Ostatnio edytowano Pon paź 15, 2012 17:13 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 15, 2012 17:12 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

smarti pisze:
smarti pisze:jasne. właśnie są u weta, sama się denerwuję o Mr.Biga :roll:

na razie wciąż są u weta,
Ania dzwoniła że kot jest w stanie agonalnym, ma sztywną skórę, dostał masę kroplówek, ma 35'C :(

oby udało mu się przetrwać :roll:

Czy to jest ten biały kot, który wczoraj miał pobieraną krew w izolatce? Gruby, z czymś zakrzepniętym na nosie?

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Pon paź 15, 2012 17:14 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

tak, to on :(
ma megagluta, nie miał siły przejść więcej niż 4 kroczków, no i podobno jest straszliwie odwodniony..

oby dał radę.. :roll:

zainteresowanych jego losem zapraszam tu`; viewtopic.php?f=1&t=141937&start=750
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon paź 15, 2012 19:39 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

No my po wizycie . Przypuszczenia potwierdziły się - tej łapki nie da się uratować :( .
Ogólnie to Nutka słabo chodzi (efekt dorastania w klatce przez ponad 2mies :roll: ) . Dlatego dostaje do swojej dyspozycji pokój-koniec z klatką . Ma kk , więc leczymy. Ma świerzb ,więc leczymy. Ma robale ,więc trujemy . Brzuch mocno wzdęty. Jest baaaaaardzo chuda. Lubi rosołek z kurczaka :) .
I przed chwilką zainteresowała się piłeczką :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon paź 15, 2012 19:51 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

MalgosiaZ pisze: Dlatego dostaje do swojej dyspozycji pokój-koniec z klatką . Ma kk , więc leczymy. Ma świerzb ,więc leczymy. Ma robale ,więc trujemy . Brzuch mocno wzdęty. Jest baaaaaardzo chuda. Lubi rosołek z kurczaka :) .
I przed chwilką zainteresowała się piłeczką :D .

dziękuję za relacje ;)
tak więc będzie kolejna bezłapka...ale jak już zajada słynny Małgosiny rosołek i odkryła piłeczkę to znaczy, że bedzie dobrze :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon paź 15, 2012 20:29 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

A ja właśnie idę do Basi z ładowarką od laptopa (raczej nie będzie pasowała do jej della), bo jej uroczy kociak przegryzł kabel od lapa - na szczęście wbrał węższą część, gdzie przelatuje 12V. Najwyraźniej natężenie też jest tam nieduże, bo kociak się czuje po tej zabawie wyśmienicie.
Basia mówiła że, pół nocy spędził, wiercąc się na jej głowie, a drugie pół w łazience, aby oboje mieli szansę się wyspać :)
Wet go dziś oglądał i stwierdził, że jest zdrowy i że na pewno trochę widzi na co najmniej jedno oczko i z jednym na pewno coś da sie zrobić :) Także małego zapewne czeka wizyta u dr Garncarza :)

I&S

Post » Pon paź 15, 2012 21:14 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Kciuki za Notkę, Nutkę i Ślepaczka :ok: :ok: No i za Mr Biga..

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Pon paź 15, 2012 21:47 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Ufff, na szczęście ładowarka pasowała :D
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pon paź 15, 2012 21:55 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Ślepaczek
Obrazek

Mr Big i Myszka
Obrazek Obrazek

Diuna:
Obrazek

Nutka (na drugiej focie widać zepsutą łapę)
Obrazek Obrazek

:arrow: NADAL W SCHRONIE:

Werbena
Babcia, zwrot z adopcji, słodziak nad słodziaki, alergiczka.
Obrazek Obrazek

Ryszard. Wielkokot z pędzelkami na uszach. KK zejżarł mu oko, ale jest superfajny i tak
Obrazek

Menada:
dziewczyna rozłożyłą się jakoś zaraz po kwarantannie. Jest już w schronie kilka miesięcy
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon paź 15, 2012 22:26 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

I zapraszam do lubienia: http://www.facebook.com/gpkmrau :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon paź 15, 2012 22:27 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

chłopak się zaaklimatyzował :) w ogóle nie boi sie obcych, do mnie się łasił i mruczał.. bawi się całym sobą
co ciekawe - jeśli gdzieś zapędzi zabawkę, chwyta ją w zęby i biegnie tam, gdzie są ludzie :)

Obrazek

Obrazek

I&S

Post » Wto paź 16, 2012 0:20 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

cudowny chłopak :1luvu:

smarti

Post » Wto paź 16, 2012 0:39 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

też tak uważam i nikomu go nie oddam :1luvu: :kotek:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Wto paź 16, 2012 6:41 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:
Z Łapki bardzo się cieszę, a macie (Asia/Ania) kontakt do adoptujących może?

:)

Ania podawała im swój tel. 9rozumiem, że mówisz o tej tri z chorą łapką ?)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

[poprzednia][następna]