Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 14, 2012 17:21 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:naranyboskie!
Dokładnie!
Ale się kiedyś skończy :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon paź 15, 2012 10:53 Re: Broszka & Company

Od rana panowie strasznie się tłuką zbijając tynki. Prawie cały czas używają jakiegoś młota pneumatycznego... Cały dom tak trzęsie się w posadach, że przerażone koty pochowały się po kątach :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon paź 15, 2012 11:08 Re: Broszka & Company

Pewnie trochę czasu minie po remoncie, zanim dojdą do siebie i zaakceptują zmiany... :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon paź 15, 2012 11:46 Re: Broszka & Company

Zmiany to jedno, ale ten hałas dla wszystkich zwierząt chyba jest traumatyczny :( , a koty to już w ogóle 8O - strasznie mi ich szkoda.

Jednyna nadzieja w tym , że właśnie doszłam do wniosku, że Broszka uprawia czarownictwo i może jakoś sie z załogą domową dogada.

Dostałam paczkę :dance: :dance2: i w ramach sprawiania sobie przyjemności siedziałam na podłodze rozwijajac słoiczki [i inne rzeczy :D ] tak zapakowane, że musiały pochłonąc masę czasu. To też dowód na czarownictwo, bo nikt normalny nie ma tak rozciągniętego czasu.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon paź 15, 2012 12:00 Re: Broszka & Company

hanelka pisze:Pewnie trochę czasu minie po remoncie, zanim dojdą do siebie i zaakceptują zmiany... :(

Myślę że przenosiny po remoncie będą równie stresujące jak teraz bo zmieni się praktycznie wszystko: ściany, podłogi, ustawienie mebli a nawet tapicerka na sofach :|
Szkoda że ten remont nie doczekał się realizacji choć kilka lat temu, zanim seniorki się zestarzały i pochorowały. Broszka jest młoda i zmiany znosi najlepiej a starych, schorowanych drzew nie powinno się przesadzać :(

morelowa pisze:Zmiany to jedno, ale ten hałas dla wszystkich zwierząt chyba jest traumatyczny :( , a koty to już w ogóle 8O - strasznie mi ich szkoda.

Jednyna nadzieja w tym , że właśnie doszłam do wniosku, że Broszka uprawia czarownictwo i może jakoś sie z załogą domową dogada.

Dostałam paczkę :dance: :dance2: i w ramach sprawiania sobie przyjemności siedziałam na podłodze rozwijajac słoiczki [i inne rzeczy :D ] tak zapakowane, że musiały pochłonąc masę czasu. To też dowód na czarownictwo, bo nikt normalny nie ma tak rozciągniętego czasu.

Jakie czarownictwo ? jeśli już to najlepiej mi wychodzi uprawianie czarnowidztwa :twisted:
Już dostałaś paczkę? 8O Chyba zupełnie nie opłaca się wydawać dodatkowych pieniędzy na priorytet skoro paczki ekonomiczne praktycznie idą tyle samo a często nawet szybciej :roll:

Zapakowanie wszystkich słoików (w sumie kilkanaście paczek) zajęło mi rzeczywiście trochę czasu - ale mam nadzieję że wszystkie dotarły całe?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon paź 15, 2012 12:34 Re: Broszka & Company

Wszystkie całe, śliczne i ... kuszące :mrgreen:

Tak, czarownictwo. Już kiedyś pisałam i podtrzymuję, że żyjesz w innym wymiarze czasowym. W sumie wolę tak myśleć, niż że ja już tak spowolniałam, że z niczym nie nadążam.. :evil:
Czarnowidztwo to też mam opanowane :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 15, 2012 17:27 Re: Broszka & Company

Słuchajcie, czy ja w końcu napisałam o olejku rumiankowym? Bo cały czas ma w głowie, że miałam to zrobić ... i może zrobiłam? :?
Bo pamietam pytanie moje do Broszki i w przestrzeń, czy sie on nadaje do kąpieli.. Nadaje się. Do kąpieli, do stóp jak ktoś musi robić coś z nimi specjalnie i do balsamu. Jak sie ma suchą skórę.
Jeśli sie powtarzam to sorry, ale postanowiłam wykorzystać to , że sobie przypomniałam :twisted:

Idę otworzyć jakiś słoik broszkowy :D , ale nie wiem który :roll:
Jeden - resztą na zimę ...mam nadzieję...

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 15, 2012 21:37 Re: Broszka & Company

Czapki z głów Broszko za paczkę, profesjonalne opakowanie :ok: Słoiki całe i ze smakowitą zawartością :)
Pięknie dziękuję :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Wto paź 16, 2012 8:05 Re: Broszka & Company

Cieszę się bardzo że słoiki dotarły w całości :)
Oby jeszcze zawartość smakowała ;)

morelowa pisze:Słuchajcie, czy ja w końcu napisałam o olejku rumiankowym

Pisałaś, pisałaś :wink:
Często bardzo żałuję że nie mam wanny tylko sam prysznic i nie mam gdzie się wymoczyć...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 16, 2012 8:29 Re: Broszka & Company

Ta skleroza mnie wykończy :oops: :twisted:

Ja żałuję, że nie mam natrysku - zamienię sie z dziką rozkoszą :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto paź 16, 2012 8:30 Re: Broszka & Company

Oj ja też chętnie zamienie prysznic na wanne...kiedy mieszkałam z dziadkami to mielismy wanne ...ahh jak ja tesknie za tym wygrzewaniem sie w wannie z pachnąca pianką...

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Wto paź 16, 2012 8:32 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Ta skleroza mnie wykończy :oops: :twisted:

Ja żałuję, że nie mam natrysku - zamienię sie z dziką rozkoszą :mrgreen:

Bo najlepiej mieć jedno i drugie :wink:
Wciąż mam nadzieję że może doczekam się kiedyś mojej łazienki marzeń tzn pokoju kąpielowego gdzie będzie i kabina prysznicowa i wanna i sauna (kabina) :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 16, 2012 8:33 Re: Broszka & Company

Wanna to jest to :mrgreen:
Gdy jest zimno i mieszkanie jest niedogrzane (bo na prąd :twisted: ) to wannie w gorącej wodzie można się wygrzać :wink:
Aż sie rozmarzyłam :)
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto paź 16, 2012 8:48 Re: Broszka & Company

Gdy jest zimno i mieszkanie jest niedogrzane (bo na prąd )

to u mnie :!:
I własnie dlatego marzy mi się prysznic. Gorący prysznic. Bo woda też jest na prąd i nigdy nie ma jej tyle, żeby siedzieć i się grzać. Szczególnie zimnymi porami roku, ktorych jest więcej :twisted:

Wanna dwuosobowa, dwa okna, odgrodzona murkiem ubikacja, fotele, szafy w ścianach, dłuuuuga lada - wielkość sporego pokoju. Taka łazienka u moich znajomych w Krakowie.
Ale moje ulubione łazienki to i tak w Indii. Przepadam i taka mi się marzy. I tak zostanie bo to u nas nierealne.

Broszka, jak postępują zniszczenia? :twisted: Jak koty i inne istoty? Np. Wy :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto paź 16, 2012 8:52 Re: Broszka & Company

U mnie też. I woda na prąd też :roll: Ale pod prysznicem bym zmarzła, a w wannie mogę się wygrzać.
Też jestem ciekawa jak zniszczenia. Mam nadzieję, że prace zgodnie z planem postępują :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]