Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 13, 2012 19:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

ciężka cholera i piegi......
co za dziadostwo się przyplątało biednemu Tosiowi....?
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Sob paź 13, 2012 19:33 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

johaśka pisze:ciężka cholera i piegi......
co za dziadostwo się przyplątało biednemu Tosiowi....?

A żeby to wiadomo było! :?
Co za jakaś seria nieszczęść, no normalnie w czarnej d...ie jestem! :(
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob paź 13, 2012 19:35 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Kurczę!-to wyglada jak wrzód rogówki!
Wiem,że niektórzy na forum mieli zalecane na takie paskudztwo corneregel, ale to i tak wet musi zlecić.Biedny Antoś-biedna Ty!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob paź 13, 2012 19:52 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

kropkaXL pisze:Kurczę!-to wyglada jak wrzód rogówki!
Wiem,że niektórzy na forum mieli zalecane na takie paskudztwo corneregel, ale to i tak wet musi zlecić.Biedny Antoś-biedna Ty!

Wiesz co, Kasiu, ja jednak spróbuje mu zrobic zdjęcie, choćby jedno...
Przynajmniej bedziecie miały jakiś obraz tego....smutny obraz :( .
No ale nie umiem opisać, jak to wygląda, trzeba zobaczyć.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Sob paź 13, 2012 19:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Oczko Antosiowe....

Obrazek

vip

Post » Sob paź 13, 2012 20:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

ja nie bedę pisać co oboje z B powiedzieliśmy bo to się nie nadaje do druku....
ale kurde blaszka.... nie wygląda to ładnie :roll:
biedny malutki Toś......
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Sob paź 13, 2012 20:07 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

johaśka pisze:ja nie bedę pisać co oboje z B powiedzieliśmy bo to się nie nadaje do druku....
ale kurde blaszka.... nie wygląda to ładnie :roll:
biedny malutki Toś......

No.
Całe oczko jest takie, takie zarośnięte mięsem :( .
Nie wiem, od czego to, wetka też nie wie....
Zostaje tylko okulista, innego wyjścia nie ma.
A Antoś naprawdę jest biedny...i taki jest grzeczny.
Normalnie serce bym sobie wydarła, jakby to miało mu pomóc.

vip

Post » Sob paź 13, 2012 20:22 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:Oczko Antosiowe....

Obrazek

o kurde :!:
Antoś kurka dostałeś już raz szansę, nie zmarnuj jej - zdrowiej :!:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob paź 13, 2012 20:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

No widzisz, Karolcia, jak nie urok to perkusja :( .

Z wydarzeń pozytywnych...Moje pieski stwierdziły, że jednak pozwolą mi zachowac jedną kanapę, i śpią oba na jednej wersalce :mrgreen: .
Wogóle dziwi mnie zmiana, jaka zaszła w Michasi od czasu pojawienia sie Ringusia.
Jak była wredna, tak jest, ale jeśli chodzi o Ringo, to jest najlepszą kumpelą, jaką można sobie wymarzyć :ok: .
Dziś chciałam zamieść troche liści choćby koło domu, bo już bardzo dużo obleciało, zwłaszcza z kasztanowca...
No i Ringuś bardzo mi " pomagał " :mrgreen: .
Więc zamknęłam go na te chwilę w kojcu.
Michaś solidarnie warował przy nim, aż go nie wypuściłam.
Rano zgodnie wychodza sobie na siku i obwąchiwanie obejścia, potem ganianki, potem do domku ogrzać się.
Komitywa doskonała :D .

vip

Post » Sob paź 13, 2012 20:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Dziewczyny, ja już sobie pójdę.
No nie umiem jakoś składnie pisać, jak cos się dzieje, no :( .
Tylko bym siedziała przy chorutku i przytulała....czy to Antoś, czy Ali, czy którykolwiek z moich kotów.
Tym bardziej, że tak mało mam dla nich czasu w tygodniu.
Nie gniewajcie się...jak się coś dzieje, to ja jestem całkiem niekomunikatywna :( .
Pozdrawiam Was wszystkie najserdeczniej i ściskam.
Dobrej nocy, moje kochane :1luvu: .
Wasz vipek smętny.

vip

Post » Sob paź 13, 2012 20:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Trzymaj się Małgosiu, przytulam Ciebie, biednego Antosia i wszystkie pozostałe czworonożne :1luvu:

Spokojnej nocy :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob paź 13, 2012 22:12 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

Gosiul, mój Bandziorek, jak miał 2-3 tygodnie (nie wiem, kiedy dokładnie się urodził, stąd tak nieprecyzyjnie, ale malusi był i bardzo rozpaczał jak go od mamy i siostry zabieraliśmy), został zadrapany w oczko przez siostrę.
Wyglądało to dokładnie tak samo, tylko u niego najpierw mnóstwo ropy się zebrało, a po jej usunięciu taki widok.
najpierw leczyliśmy kroplami ze sterydem, a potem jakieś dwa rodzaje dostawał. Ale prócz tego leki.
Trochę czasu to zabrało, ale wszystko dobrze się skończyło.
Na pewno okulista da odpowiednie krople, i może jakiś lek przeciwzapalny, bo że taki stan jest, to na pewno.
Będzie dobrze, musi być! :ok:

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Nie paź 14, 2012 2:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:Mam tutaj okulistę, nic o nim nie wiem, ale pracuje w tej samej klinice UP, gdzie operowano Alisia.
Na razie innego wyjścia nie mam.

Jeżeli masz na myśli dr Balickiego, to jest jednym z najlepszych specjalistów w Polsce ...Słyszałam opinie, że jest co najmniej tak dobry jak Garncarz, a może nawet lepszy ... :wink: Dzięki jego zaocznej konsultacji Stokrotka żyje (co prawda bez oczka, ale żyje)... być może miałaby i oczko, gdybym przełamała się ze trzy godziny wcześniej i zrobiła (na własne ryzyko i własną decyzję) pierwszy zastrzyk o północy, a nie o 3 rano ...Ale tak się bałam ...ona była wielkości kciuka i ważyła 50 g ... :strach: :strach: A profesor pochwalił, że dobra decyzja - w ostatniej chwili, bo rano nie było by już co ratować ... :?
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Nie paź 14, 2012 7:17 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

vip pisze:.....No nie umiem jakoś składnie pisać, jak cos się dzieje, no :( ....
.

A to niespodzianka :D
Myślę, że umiesz, a jak jest dobrze to umiesz bardziej :mrgreen:

Nie ma jakiegoś pogotowia okulistycznego? W tej klinice np?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie paź 14, 2012 7:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

morelowa pisze:
vip pisze:.....No nie umiem jakoś składnie pisać, jak cos się dzieje, no :( ....
.

A to niespodzianka :D
Myślę, że umiesz, a jak jest dobrze to umiesz bardziej :mrgreen:

Nie ma jakiegoś pogotowia okulistycznego? W tej klinice np?

vip ma tam bardzo daleko, a nie sądzę, żeby w nocy jeździły busy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]